Flot ser den ud, men den røde farve advarer om, at fluesvampen ikke er til at spise. På siden her finder du bøger om svampe i Danmark. Foto: Outdoor-Camping
Her finder du bøger om svampe i Danmark.
ANNONCE
Det koster penge at lave god journalistik.
Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.
Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.
På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.
En af efterårets helt store glæder er når naturens spisekammer åbner sig op, og marker og enge bugner af frugter, bær og i særdeleshed spiselige svampe i Danmark.
Svampe i Danmark er en fantastisk ingrediens i mange retter. Desværre afholder rigtig mange mennesker sig fra at sanke svampe i Danmark. Årsager er der formentligt flere af, men en gennemgående frygt er formentligt, at komme til at forveksle de giftige med de spiselige svampe.
Det behøver dog ikke være noget problem, så længe man bruger sin sunde fornuft og undersøger, hvilke svampe, man har med at gøre, inden putter dem i munden. Gør man det, opdager man hurtigt, at naturen rummer et sandt overflødighedshorn af spiselige svampe i Danmark.
Her får du et overblik over de bedste bøger om svampe i Danmark, både de spiselige og de giftige. For ved at kende de giftige, kan du også nemmere identificere de spiselige svampe.
Bøger om svampe i Danmark
Vilde svampe – Naturens bedste spisesvampe

Om Vilde svampe – Naturens bedste spisesvampe
Niki Sjölund har skrevet en grundig guide til at finde de bedste spiselige svampe i Danmark. Den tidligere kok kommer selvfølgelig også med opskrifter, så man får mest muligt ud af svampehøsten.
Vejledende pris: 249,95 kroner.
Forfatter: Niki Sjölund
Forlag: Turbine Forlaget A/S
Sider: 192
Udgivelsesdato: August 2021
Køb Vilde svampe – Naturens bedste spisesvampe her.
Spiselige svampe
2. udgave

Om Spiselige svampe 2. udgave
De nemme svampe i Danmark som eksempelvis Kantarel, Spiselig Rørhat, Østershat og Mark-champignon er til at få lært, mens det er sikrere at få lidt hjælp og vejledning fra en svampekyndig til andre svampe. I Spiselige svampe 2. udgave er nogle navne opdateret, og bogen er nem overskuelig at gå til, også for begyndere.
Vejledende pris: 99,95 kroner
Forfatter: Peter Nielsen
Forlag: Koustrup & Co.
Sprog: Dansk
Sider: 96
Format: Indbundet
Køb Spiselige svampe 2. udgave her.
Svampe – du kan spise

Om Svampe – du kan spise
Svampe – du kan spise til dig som er begynder udi at samle svampe. Svampeekspert Jens H. Petersen guider dig sikkert igennem de spiselige svampe i Danmark. Med masser af fotos og artsportrætter, lærer du at genkende spiselige svampe, og ikke mindst at genkende disses uspiselige dobbeltgængere. Og så giver Petersen et væld af gode tips til indsamling og tilberedning.
Vejledende pris: 199,95 kroner
Forfatter: Jens H. Petersen
Forlag: Gyldendal
Sprog: Dansk
Sider: 155
Format: Indbundet
Køb Svampe – du kan spise her.
FIND & SPIS de bedste svampe

Om FIND & SPIS de bedste svampe
En super guide til de cirka 30 bedste spiselige svampe i Danmark med opskrifter på lækre retter med de indsamlede svampe. FIND & SPIS de bedste svampe rummer beskrivelser af de bedste spisesvampe i Danmark med oplysninger om kendetegn, voksesteder og sæson samt muligheder for forvekslinger. Illustreret med fotos af hver enkelt art og billedteksterne henviser til kendetegn man skal være særlig på vagt overfor.
Vejledende pris: 149,95 kroner
Forfatter: Thomas Læssøe
Forlag: Gyldendal
Sprog: Dansk
Sider: 160
Format: Indbundet
Køb FIND & SPIS de bedste svampe her.