I NATUREN NYHEDER

130.000 har booket billet: Kom med køerne på græs til foråret

Økodag

I år bliver Økodag afholdt for første gang i tre år. Det er gratis at deltage, men billetten skal bookes på forhånd. Foto: Økjologisk Landsforening

Det skal fejres, at de økologiske køer kommer på græs, og 130.000 har allerede sikret sig en billet. Der er udsolgt til flere gårde, men heldigvis stadig billetter til gårde over hele Danmark.

Traditionen tro kommer de økologiske køer ud på græs. 130.000 har allerede booket billet til Økodag den 10. april kl. 12.00, når landmændene åbner stalddørene op og køerne springer på græs.

Heldigvis er der 150.000 billetter til Økodag, så der er stadig rig mulighed for at komme ud og opleve køerne. Det fortæller Louise Køster, der er ny i formandssædet i Økologisk Landsforening:

”Jeg glæder mig til at være med til at lukke køerne på græs. Vi plejer at sige, at Økodag er en festdag. I år føles det som om, der er lidt mere fest end sædvanlig, fordi vi endelig kan invitere folk ud på gårdene efter to år med aflysninger af det fysiske arrangement,” siger Louise Køster.

Alle økologiske køer er ude hele sommeråret, hvor de får masser af frisk luft og gumler grønt græs i lange baner.

150.000 gratis billetter til Økodag

Der er omkring 150.000 billetter til Økodag og det er først til mølle. For dem der ikke har mulighed for at deltage fysisk, er der godt nyt. Igen i år sender vi live fra en gård. Hold jer løbende opdateret omkring Økodag på økodag.dk, samt på I love Øko’s Facebook og Instagram-side.

”Økodag har de sidste to år været digital i form af en livestreaming, så vi glæder os ekstra meget i år til igen at kunne lukke køerne på græs sammen med jer. Det er stadig ganske gratis at deltage i forårets festdag, så tag familien under armen og kom til Økodag den 10. april”, siger Louise Køster.

Gårdene er åbne for besøg fra kl. 10.00-14.00, og øko-køerne bliver lukket ud kl. 12.00.

Læs mere om Økodag her.

Nye gårde på øko-kortet

På økologiske Kviesgård i Vestjylland er der 150 sortbrogede køer, der glæder sig til at komme på græs. På gården er der aktiviteter fra kl. 10.00-14.00, og børnene kan blandt andet finde karameller i kornet, køre pedeltraktorræs, lave pandekager og de voksne kan hygge med kaffe og kage.

”Vi glæder os til at lukke køerne ud og invitere folk indenfor på gården. Der er rigeligt at se og opleve, så vi håber, at der kommer mange ud på gården,” fortæller Bodil og Hans Christian Kviesgård.

Kviesgård er Økodag-veteraner, men på Tranegård i Nordsjælland er Morten Schultz helt ny økodag-vært. På gården er der gårdbutik, café og salg af is lavet af mælk fra gårdens køer.

”Det er nyt og spændende, at vi skal være en del af Økodag i år. Vi har været økologer i mange år, men vi har aldrig haft malkekøer på gården, så vi glæder os til at se køerne springe ud i det grønne,” fortæller Morten Schultz.

Hvis man ikke har mulighed for at komme ud på gårdene, sender vi endnu engang live på Facebook. Se mere på www.Økodag.dk.

Similar Posts