Kulturkajakken – Fredericia

Kr. 1.195,00

Kulturkajakken

Udforsk Fredericias krigshistorie og naturskønne kyster fra kajakken!

I samarbejde med Museum Fredericia tilbyder vi en fascinerende kajaktur, der kombinerer historiefortælling med naturoplevelser. Før afgang vil en historiker fra museet give en levende introduktion til Fredericias dramatiske krigshistorie, inklusiv de dramatiske begivenheder fra Slaget ved Fredericia. Med kajakken som dit udsigtspunkt, vil vores erfarne kajakinstruktør føre dig sikkert langs de historiske og naturskønne kyster.

Denne tur er den perfekte blanding for både historieinteresserede og naturelskere. Nyd de betagende udsigter og den friske havbrise, mens du får indsigt i de historiske begivenheder, der har formet området. Uanset om du er nybegynder eller erfaren kajakroer, tilbyder turen en unik mulighed for at kombinere fysisk aktivitet med kulturel og naturlig skønhed.

Skriv gerne til kontakt@getoutdoor.dk eller på +45 504 503 55 hvis du er interesseret til en privat gruppe oplevelse.

 




Beskrivelse

Program

Kulturkajakken – En historisk og naturskøn oplevelse

Når du ankommer til Kulturkajakken, byder vores kajakinstruktør dig velkommen og afstemmer forventningerne for dagens tur. Dette sikrer, at alle er trygge og klar til eventyret forude. Efter en introduktion vil du blive guidet i omklædning til den korrekte kajakbeklædning, som sikrer komfort og sikkerhed under hele turen. Vi sikrer også, at både nye og erfarne kajakroere bliver fortrolige med det nødvendige udstyr, og hver deltager får tildelt den kajak, der passer bedst til deres størrelse og erfaring.

Før vi sætter kajakkerne i vandet, vil instruktøren holde en kort instruktion om, hvordan man styrer og manøvrerer kajakken sikkert. Når alle føler sig trygge, begynder vi turen langs kysten. Undervejs deler instruktøren engagerende historier om Fredericias krigshistorie, de lokale udfordringer med klimaforandringer og de initiativer, der er sat i værk for at beskytte Lillebælt. Disse fortællinger spænder bredt fra Danmarks historiske betydning til vigtigheden af havmiljøet.

Midt på turen tager vi en pause ved stranden, hvor en historiker fra Museum Fredericia vil tilbyde en dybdegående fortælling om området, mens du nyder en kop kaffe samt kiks og kage. Dette giver både mulighed for at strække benene og for at blive endnu klogere på områdets rige historie.

Efter pausen fortsætter vi turen, hvor der vil være rig mulighed for at øve teknikker, observere det lokale dyreliv, og blot nyde den smukke natur. Turen slutter tilbage ved startpunktet, hvor alle deltager i en fælles oprydning. Vi runder af med en “check ud runde”, hvor der er mulighed for at dele oplevelser og give feedback, hvilket sikrer en afrundet og mindeværdig oplevelse for alle.

Instruktøren

Sune Lund Østergaard

er opvokset i Fredericia og kender til byens historie, som har fulgt ham fra barns ben af, hvor hans Far altid har taget ham med, når fejringen af 6. juli dagene har været aktuelt.
Naturen har altid været en del af ham og noget som ligger ham nært. Han sørgede for at hans firma blev optaget som den første erhvervs partner i Naturpark Lillebælt, hvor han bl.a. er involverede i projekter som skal fremme naturen og give flere muligheder for at kunne bruge naturen i vores lokalområde.

I øjeblikket arbejder han med et projekt, som omhandler regenerativ turisme. Som er her hvor man som turist ikke længer tager på naturens resurser, men man er faktisk med til at give noget tilbage.

Han er uddannet Tømre, leder i forsvaret med en udsendelse til Afghanistan, friluftsvejlder og til nu, hvor han for 6 år siden startede virksomheden Get Outdoor, målet er klart og han vil gerne have flere mennesker ud i naturen, for så er der også flere som vil passe på den.

Han glæder sig til at tage imod jer på stranden og forhåbentlig give jer en rigtig god oplevelse!

Inkluderet

Kajak

Pagaj og svømmevest

Våddragt – sommer 3 mm long John. Se mere klik her

Kaffe, kiks/kage

Du kan selv medbringe

Tøj til vejret

Håndklæde

Madpakke / Snacks

Vandflaske

Evt. solcreme, hat, solbriller (med snor)

Praktisk

Mødested:
ØsterstrandPå p-pladsen nede på stranden
Trelde Næs – Ved naturcenteret 200 m fra p-pladsen
Kanalbyen – tæt ved container bygningen

Faciliteter:
Indendørs omklædning til både drenge og piger.

Østerstrand har en Cafe hvor der kan købes kaffe, sandwich, sodavand, øl, is m.m.
Der er også mulighed for bad i den offentlige del ved cafeen.

Parkering:
Østerstrand – nede ved stranden (mod betaling) eller Øster Voldgade 8 (gratis).
Trelde Næs – Stor gratis p-plads tæt på isætning.
Kanalbyen – Flere muligheder tæt på, både gratis og betalt, kig efter Oldenborggade og Købmagergade.

Tøj/beklædning:
Tag gerne ekstra tøj med, hvis vejret er godt, kan der roes i badetøj.

Under våddragten kan du have badetøj/undertøj evt. uldundertøj, hvis du skal være helt sikkert på at kunne holde varmen.

Til tørdragten skal du bruge langt undertøj og evt. en trøje og bukser, til at holde varmen under dragten. Dragten holder dig tør og tøjet under holder dig varm.

Størrelser: Vi plejer altid at medbringe et par ekstra størrelser, vi oplever heldigvis at størrelserne faktisk passer med det folk notere ved bestillingen. Notere derfor den størrelse som du plejer at bruge i skalaen S, M, L, XL, XXL.

Udstyr:
Du skal ikke tænke på at medbringe noget udstyr, alt udstyr du skal bruge, vil blive stillet til din rådighed. Har du selv noget af nedenstående, så skal du være velkommen til at medbringe dette. Alt udstyr er CE godkendt og vi har noget der passer stort set alle.

Hvem er turen beregnet til?
Alle som gerne vil prøve at sejle kajak samt dig med erfaring som vil opleve Naturparkens unikke natur.

Deltagere:
minimum 4 og maksimalt 8 personer

Varighed:
3,5 – 4,5  time afhængigt af deltagerantallet og vejret.

Forudsætninger:
Du skal kunne svømme eller medbringe en redningsvest. (kontakt os gerne herom, vi er fleksible)
Vandtemperatur på under 13 grader kræver, at du selv har en vinterdragt med eller at du lejer en tørdragt.

Læring

Fyld rygsækken med læring og viden. Når du er på tur med Get Outdoor, vil der altid være en uddannet friluftsekspert, der møder dig på dit niveau. Undervisningen er i øjenhøjde, og der er garanti for fede oplevelser, der rykker og udfordrer dig.

Oplevelser

Vi skaber unikke outdoor-eventyr til lands, til vands og i højden. Vores fornemste opgave er at give dig en på opleveren med succesfulde ture i naturskønne områder, og programmerne er lagt derefter. Det er oplevelser, du aldrig glemmer.

Sjov

Læring og latter går hånd i hånd. På vores hold er der plads til sjov. Udover motionen er det nemlig et sted for afkobling. Selvom vi tager rollen som friluftsekspert seriøst, er vi uformelle i undervisningen. For når alt kommer til alt, har vi kun det sjov, vi selv laver.

Det var SÅ skøn en oplevelse. Tak for turen, Sune 😊☀️

Lotte Maliina Knudsen

Kontakt Get Outdoor

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til kajakturen – Østerstrand?

Skriv, ring eller send en brevdue. Jeg sidder klar til at besvare dine spørgsmål.

Giv et gavekort til kajakturen – Østerstrand

Hvis du gerne vil bestille en tur som et gavekort, skal du bare skrive “gavekort” i notatfeltet på betalingssiden og et navn på modtageren. Vi laver et gavekort på en tur med navn og en forklaring på hvordan det indløses, og sender til din mail. Du kan også købe et beløb-gavekort f.eks. 300 kr eller 500 kr. Du finder gavekortet nederst på siden under “gavekort” eller lige her.
Læs mere om gavekort

Kommentar til ordre

Vælg dato/tid

Gavekort, 20. juli 2024 10:00, 27. juli 2024 10:00, 18. august 2024 10:00

Du kunne også være interesseret i...