PRODUKTANBEFALINGER BØGER NYHEDER

Boganmeldelse: Et lille mesterværk til børnefamilien

Friluftsrollinger er et must have for småbørnsfamilier. Selv med ét enkelt graverende fejlskud er bogen en tiltrængt håndsrækning til forældre, som gerne vil ud i naturen med deres småbørn.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Lad det være sagt med det samme: ’Friluftsrollinger’ er et tiltrængt friskt pust i rækken af bøger om udeliv. For bogens forfatter, Julie Pio Kragelund, er friluftsliv alt uden for døren og med det in mente går hun til stålet med sin egen personlige mission: At nedbryde folks forventninger til, hvad friluftsliv er. Og det lykkes.

Friluftsrollinger er skrevet med en levende pen og med et godt glimt i øjet. Som læser får du smilet frem fra start, da Julie Pio Kragelund disker op med en anekdote, hvor hendes bedstemor agerer følgebil på en kanotur. Hun vil ikke i nærheden af de livsfarlige fartøjer.

I stedet stod hun klar på bredden med det store kolde bord, når familien kom sejlende og skulle holde pause.

Den muntre historie munder ud i, at bedstemoren efterlades på bredden med en oprydning så stor, at det minder om området omkring Orange Scene efter Roskilde Festival. Familiens andre medlemmer er selvfølgelig sejlet videre til næste pitstop og har efterladt alt arbejdet til den gode bedstemor.

Om Friluftsrollinger

Undertitel: Sådan kommer du ud i naturen med dine små børn

Debutforfatter: Julie Pio Kragelund

Forlag: Muusmann Forlag

Antal sider: 176

Vejledende pris: 179,95

Køb Friluftsrollinger her.

Gode moraler og brugbare råd

Selvom historien om bedstemoren er set tilbage på med et glimt i øjet, så indeholder den en god pointe, som Julie Pio Kragelund fint får trukket frem: ”Alle i familien kan hjælpe til, og alle yder en indsats. Du betyder noget i fællesskabet, du gør en forskel, og sammen kan vi meget mere end hver for sig”.

På den måde emmer bogen af sjove anekdoter, hvor der trækkes relevante eksempler frem, som munder ud i gode og brugbare råd. Kun en enkelt gang har redaktionen på Outdoor-Camping tænkt ”NEJ” – med skrigende røde bogstaver. Det vender vi tilbage til.

Sådan ser forsiden af Friluftsrollinger ud. Billedet indeholder link til Saxo.com, hvor du kan købe bogen for 179,95 kroner. Billede: Muusmann Forlag

Godt styreredskab i naturen til de mindste

Friluftsrollinger henvender sig primært til småbørnsforældre med børn i alderen 0-6 år. Børnene opdeler Julie Pio Kragelund i grupperne ”marcipangrisene”: 0-1 år, ”tumlingerne”: 1-3-årige og ”Rollingerne”, som er de 4-6-årige.

Grupperne bruger Julie Pio Kragelund undervejs til at give et overblik over, hvad børnene i de forskellige aldersgrupper er i stand til at udføre i de forskellige situationer, de sættes i. Denne inddeling er et rigtig godt styreredskab til de fleste forældre og giver et godt overblik over, hvor barren kan sættes i forhold til det enkelte barns udvikling.

Julie Pio Kragelund er uddannet dyrlæge og arbejder i Forsvaret i en 60-procentstilling. Ved siden af er hun selvstændig, hvor hun blandt andet laver kurser, workshops om friluftsliv for småbørnsfamilier og outdoor træning for kvinder. Privatfoto: Julie Pio Kragelund

Bogen balancerer rigtig fint mellem de maskuline og de feminine træk. Som mand bliver man derfor ikke træt i hovedet af alt for meget snak om følelser, og som kvinde får man derimod nogle sensitive og meget brugbare erfaringer som absolut er i top i genren.

Tiltrængt håndsrækning til forældre

Forordet til bogen er skrevet af Tore Grønne, som er chefredaktør på friluftsmagasinet Opdag Verden og medlem af Eventyrernes Klub. Her lovpriser Tore Grønne ’Friluftsrollinger’ som ”en kæmpe håndsrækning til at komme ud i naturen og få gode oplevelser med ungerne”.

Vi må give Tore Grønne ret. Friluftsrollinger er en tiltrængt håndsrækning til forældre, som gerne vil ud i naturen med deres småbørn. Bogen fungerer også rigtig godt som et opslagsværk, som man kan tage frem i de situationer, som passer i netop det givne øjeblik.

Emnerne i bogen bliver behandlet troværdigt, godt og overbevisende. Som det hør og bør sig i denne genre, opremses nogle af alle de gavnlige effekter ved udelivet også. Det bringer os frem til bogens kæmpestore no-go. Julie Pio Kragelund anbefaler nemlig, at bruge gamle cykelslanger til at tænde op i sit bål med.

Nej til sundhedsskadelige og kræftfremkaldende stoffer

Ifølge Danmarks Teknologiske institut indeholder cykelslanger PAH’er, som ifølge miljøstyrelsen er sundhedsskadelige og kræftfremkaldende stoffer, der frigives ved afbrænding.

Hos Outdoor-Camping hænger vi os ikke i småfejl, når de er så få som i Friluftsrollinger. Dog bør forfatter og redaktør lige kigge en ekstra gang på landkortet, når de på side 155 skriver, at Skånes tredjestørste sø, Immeln, ligger godt halvanden times kørsel stik vest for Helsingborg. Hvis man kører stik vest for Helsingborg, lander man i Danmark, og det er kun, hvis bilen og passagererne klarer turen tværs igennem Øresund først.

At man kommer til at skrive vest i stedet for øst, kan man som læser bare trække lidt på smilebåndet ad, når bogen er så gennemarbejdet, som tilfældet er her. Hvad forældre derudover gør på egen hånd er deres sag, men at anbefale at bruge cykelslanger til bål, er en helt anden og mere alvorlig sag.

Hos Outdoor-Camping håber vi derfor meget, at denne passage bliver fjernet helt fra bogen i eventuelle fremtidige oplag. For uden det fejlskud, står Friluftsrollinger som et lille mesterværk af debutforfatteren Julie Pio Kragelund og som et must-have for alle småbørnsfamilier.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere