CAMPER GUIDE NYHEDER

Undgå 1.000 slag: Husk den 3. nummerplade til bil og camper

den 3. nummerplade

Flere og flere danskere har brug for en ekstra nummerplade, når de kører på ferie, fordi cykler eller bagagebokse dækker for bilens bagerste nummerplade. Sådan får du den 3. nummerplade

Den 3. nummerplade er vigtig at huske, når der blandt andet hænges cykler bag på camperen. Alternativt risikerer du en bøde på 1.000 kroner, hvis den dækker for bilens bageste nummerplade. Foto: Anatolii Maks / Pixabay

outdoor-camper-udstyr-banner-2-gul-bil

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Hvis du skal have familiens cykler med på ferie eller skal bruge en bagageboks til alle de ting, du skal have med, skal du huske at bestille en ekstra nummerplade.

Sidste år blev der bestilt 82.000 ekstra nummerplader. Og det er en god investering. Du risikerer nemlig at få en bøde på 1.000 kroner, hvis nummerpladen ikke er synlig på din bil.

Den ekstra nummerplade koster 110 kroner. Den er udstyret med rød skrift på hvid baggrund og kaldes også den 3. nummerplade. Det fortæller Claus Holm, der er underdirektør i Motorstyrelsen:

“Vi opfordrer bilejere, der kører med cykelholdere, bagagebokse eller lignende, til at få bestilt den 3. nummerplade, så de kan overholde reglerne”, siger Claus Holm.

Flere danskere sikrer sig den 3. nummerplade: Få den her

Buzzrack – Lygtebom med remme

Vejledende pris: KUN 299,00 kr.

Lygtebommen fra Buzzrack leveres komplet med lygter, reflekser og kabel med 7-polet stik. Bemærk: Loven kræver at du sammen med din cykelholder anvender en lygtebom med plads til den 3. nummerplade.

Læs mere »

Buzzrack lygtebom

Vejledende pris: KUN 449,00 kr.

Lygtebommen fra Buzzrack leveres komplet med lygter, reflekser og kabel med 7-polet stik. Bemærk: Loven kræver at du sammen med din cykelholder anvender en lygtebom med plads til den 3. nummerplade.

Læs mere »

Buzzrack BuzzyBee

Cykelholder til 2 cykler

Vejledende pris: KUN 1.299,00 kr.

Buzzybee 2 fra Buzzrack er en platform-cykelholder til 2 cykler. Den 3. nummerplade lægges op under de to tapper i toppen og centrerer nummerpladen, så den sidder i midten.

Læs mere »

Outdoor-camper-banner-udstyr-turkis-bil-lille

Fra 2019 til 2021 er der sket en stigning på cirka 14 procent i køb af en 3. nummerplade. Den store efterspørgsel i 2020 kan formentlig skyldes, at covid-19 betød, at mange danskere holdt sommerferie i Danmark i 2020, og at en bil med ekstra oppakning indgik i mange ferieplaner.

Hvis den tolkning holder vand, er det en rigtig klog beslutning, de mange danskere har truffet, mener Claus Holm:

”Reglerne gælder jo ikke bare, når man skal på ferie, men eksempelvis også hvis man skal have mountainbiken med til en tur i skoven. Det er let at bestille pladen, og vi leverer indenfor 10 dage”, siger han.

den 3. nummerplade Graf Motorstyrelsen
Bestil den 3. nummerplade til din camper eller bil her eller klik på billedet. Grafik: Motorstyrelsen

Det er også muligt at bestille en 3. nummerplade til biler, der kører med historiske nummerplader. Så skal man bare huske at oplyse Motorstyrelsen om, at pladen ikke skal have EU-symbol.

Bestil den 3. nummerplade til din camper her.

Similar Posts