GUIDE CAMPER NYHEDER TELT & SHELTER

Rejseforsikring i Danmark: Det skal du vide

rejseforsikring Danmark

Dækker din rejseforsikring i Danmark? Det spørgsmål stiller rigtig mange danskere sig selv hvert år til ferietid. Her får du svaret. Foto: Chulmin Park fra Pixabay

Coronapandemien har ændret vores rejsevaner, og rigtig mange danskere har fået øjnene op for camping og friluftsliv. Men dækker din rejseforsikring i Danmark? Få svaret her.

En rejseforsikring sikrer dig, hvis du bliver syg eller kommer til skade på din ferie. Den dækker blandt andet omkostninger til lægebehandling, hospitalsindlæggelse, medicinering og hjemtransport.

Normalt gælder din rejseforsikring ikke i Danmark, men de seneste års coronapandemi har løsnet op for forsikringsselskabernes policer. Det betyder, at flere selskaber helt ekstraordinært har tilføjet rejseforsikring i Danmark som et tillæg til din police.

De ekstraordinære dækninger kan blandt andet inkludere:

Afbestillingsforsikring: Hvis den planlagte ferie ikke kan gennemføres på grund af coronavirus.

Feriekompensation: Hvis ferien bliver ødelagt på grund af coronakarantæne eller sygdom.

Forsinket fremmøde: Hvis du uforskyldt kommer for sent til et offentligt transportmiddel, eksempelvis en færgeafgang.

Du skal derfor være opmærksom, hvad din rejseforsikring i Danmark rent faktisk gælder, og om den gælder i Danmark.

Rejseforsikring i Danmark i begrænset periode

Ifølge RejseforsikringsGuiden.dk udløber den ekstraordinære rejseforsikring med dækning i Danmark ved udgangen af 2022. Fra den 1. januar 2023 er camping i Danmark dermed ikke længere dækket af din rejseforsikring.

Udløbsdatoen kan dog variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Og selvom Udenrigsministeriet har normaliseret deres rejsevejledninger, og det er sikkert at rejse i hele Europa, så kan muligheden for at få en rejseforsikring, som gælder i Danmark, muligvis alligevel blive forlænget.

Hvis du overvejer at trille camperen sydpå eller campere eller telte uden for Danmarks grænser, skal du tage højde for de lokale myndigheders krav. På Outdoor-Camper Udstyr kan du læse mere om, hvad rejseforsikring i Europa dækker, og hvad du skal være opmærksom på.

Læs mere om rejseforsikring i Europa her.

Sammenlign 2022-priser på rejseforsikringer her.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere