HAV & VAND NYHEDER PRODUKTANBEFALINGER

Stor glæde ved vandet: Færre drukner i Danmark

drukner drukneulykker i danmark

Vi er blevet bedre til at færdes på og ved vandet. Fra 2015 til 2018 steg antallet af drukneulykker ellers, men nye tal fra TrygFonden viser nu for andet år i træk, at færre drukner i Danmark. Dermed ser kurven ud til at være knækket. Foto: Christo Anestev fra Pixabay

Efter tre år med stigninger i antallet af druknede i Danmark ser kurven nu ud til at være knækket. Vi kan og skal dog blive bedre til at forhindre drukneulykker, siger TrygFonden.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Vi bruger vandet mere og mere til rekreative aktiviteter. Det gælder åbent vand-svømning, SUP (Stand Up Paddle), fiskeri, havkajak og meget mere. Samtidig bor, bruger og færdes vi i stigende grad ved Danmarks vandkant.

De gode nyheder er, at der på trods af danskernes voksende vandglæde og øgede vandaktivitet sker færre drukneulykker om året. Det viser nye tal for drukneulykker i Danmark fra TrygFonden, der er landets førende kystlivredningstjeneste.

”Det er glædeligt, at vi kan se en nedadgående tendens for antallet af drukneulykker i de snart 25 år, vi har arbejdet med forebyggelse på området”, siger René Højer, projektchef i TrygFonden og fortsætter:

“Og selvom man måske kan tro, at drukneulykker i danske havne er et voksende problem, ligger vi meget stabilt på omkring 10 årlige drukneulykker. Når det så er sagt, er 54 drukneulykker i alt, som vi så i 2020, stadig 54 for mange”, siger han.

SUP Board til børn:
Surfmore Kids 7’6×30

Boerne SUP board Vandaktiviteter
Surfmore Kids 7’6×30 er et fremragende SUP-/paddleboard til børn, hvor tørrelsen på boardet giver optimal stabilitet.. Foto: Surfmore

Om Surfmore Kids 7’6×30

Surfmore Kids 7’6×30 er manøvredygtigt og designet det med de rette dimensioner og designet i flotte orange farver, så det altid er synligt fra land.

Vejledende pris: 2.998 kroner
Størrelse (Længde/bredde/tykkelse): 231/76/12 cm
Vægt: 7,8 kg
Volumen: 150 liter
Maksimal belastning: 70 kg
Boardet kommer med:
Alu paddle 3-delt
HP2 Pumpe
Lightweight leash 70g
Board bag
Finne m/gevind

Køb Surfmore Kids 7’6×30 her.

SUP til begyndere: Allround Family Edition 10’2 x 33

begynder SUP board vandaktiviteter Allround Family Edition 10’2 X 33 SURFMORE
Allround Family Edition 10’2 X 33 er med sine 3 meter og 10 centimeter er et rigtig godt SUP-board til de lidt begynderen. Foto: Surfmore

Om Allround Family Edition 10’2 X 33

Allround Family Edition 10’2 X 33 et rigtig godt bræt til både begyndere, men også for dig, der hurtigt får fornemmelsen af, hvad det vil sige at bruge et SUP-board.

Vejledende pris: 4.399 kroner
Størrelse (Længde/bredde/tykkelse): 310/82/15 cm
Vægt: 8,8 kg
Volumen: 225 liter
Maksimal belastning: 125 kg
Boardet kommer med:
Alu paddle 3-delt 2020
HP2 Pumpe
Lightweight leash 70g
Board bag
Finne m/gevind

Køb Allround Family Edition 10’2 X 33 her.

SUP til den øvede: Touring 11’6 x 31 x 6

Øvet touring SUP board Vandaktiviteter SUP-board-11´6x31x6-1-1
Touring 11’6 x 31 x 6 med den spidse næse er designet til at glide perfekt gennem vandet, ved høj hastighed, og til at der paddeles hårdt. Foto: Surfmore

Om Touring 11’6 x 31 x 6

Touring 11’6 x 31 x 6 er et langt og smalt, hvilket minimerer vandmodstanden yderligere. Samtidig gør den lette LW-konstruktion det samtidig endnu nemmere at nå høj hastighed.

Vejledende pris: 4.799 kroner
Størrelse (Længde/bredde/tykkelse): 345/78/15 cm
Vægt: 9,3 kg
Volume: 312 L
Maks belastning: 135 kg
Boardet kommer med:
Alu paddle 3-delt
HP2 Pumpe
Lightweight leash 70g
Board bag
Finne m/gevind

Køb Touring 11’6 x 31 x 6 her.

”Ingen må falde i vandet uden at kunne komme op igen”

Ifølge TrygFonden er indsamling af viden, ”best practice” -erfaringer, solide evalueringer og mere intelligente løsninger, som kan være med til at få os alle til at færdes sikkert ved vandet, vigtige elementer på vejen til færre drukneulykker. Det gælder både i danske havne og alle andre steder, hvor mennesker og vand mødes.

De fleste drukneulykker kan nemlig forebygges med sikker adfærd og en indretning af de fysiske rum i vandkanten. Det understøtter nemlig den ønskede adfærd og gør det samtidig lettere at standse ulykken, hvis den alligevel sker, fortæller René Højer fra TrygFonden:

Drukneulykker i Danmark

drukne drukneulykker i danmark

102 personer døde ved drukning i 2020

54 af de druknede døde som følge af en drukneulykke

70,4 pct. af drukneulykkerne forekom blandt personer på 45 år eller ældre

Mænd udgjorde langt størstedelen af de omkomne i drukneulykker (88,9 pct.)

De hyppigste steder for de fatale drukneulykker var:
– Kyst/strand (14 ulykker)
– Åbent hav/fjord (10 ulykker)
– Havn (10 ulykker)

Find TrygFondens nationale druknestatistik her.

”Det er derfor vigtigt, at man samler relevante aktører og udformer anbefalinger, som politikerne kan tage stilling til, så vi kan få en samlet strategi både nationalt og ude i kommunerne. Vi bidrager fra TrygFondens side meget gerne med viden og erfaringer fra vores mangeårige arbejde med at forebygge drukneulykker., siger han og fortsætter:

”Det kan lyde banalt, men kan alle relevante aktører mødes i et fælles løfte om, at alle skal kunne færdes trygt ved vand, og at ingen skal kunne falde i vandet uden at kunne komme op igen, så bør vi kunne forebygge flere drukneulykker i Danmark.

Læs mere om TrygFonden Kystlivredning her.

Similar Posts