NYHEDER EFTERÅR FORÅR HAV & VAND PRODUKTANBEFALINGER SOMMER

Undgå uheld og bøder på vandet: Her er de bedste redningsveste og svømmeveste

redningsvest svømmevest

Specielt nye udøvere af Stand Up Paddling glemmer redningsvest og svømmevest. Det koster 1.500 i bøde og kan i værste fald koste menneskeliv. Foto: Markus Distelrath fra Pixabay

Kystlivredningen oplever massiv stigning af redningsaktioner. Redningsvest og svømmevest er en del af løsningen, mener Dansk Surf & Rafting Forbund, der her har 10 gode råd, som redder liv.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Interessen i Stand Up Paddle-sporten (SUP) eksploderer. Men i takt med i takt med det stigende antal SUP-udøvere og den øgede mængde billigt udstyr på markedet, stiger antallet af redningsaktioner og uheld på vandet som aldrig før.

Manglende redningsvest og svømmevest er en af de helt store udfordringer for specielt nye inden for Stand Up Paddling. Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF), der udvikler og organiserer stand up paddle-sporten i Danmark, vil derfor have fokus på sikkerhed inden for SUP-sporten.

”I sommeren 2020 oplevede SUP-sporten et vaskeægte boom, og i år er interessen kun blevet større. Det er super fedt at se, hvordan danskerne, unge som gamle, har taget sporten til sig”, siger Michael Lindberg, der er sekretariatschef i DSRF og fortsætter:

“Desværre oplever vi i DSRF, at der sker flere ulykker på vandet og som udviklingen ser ud nu, er det kun et spørgsmål om tid, før vi ser fatale ulykker på grund af manglende viden om sikkerhed og god opførsel på vandet”, siger han.

GUL Garda 50N Svømmevest: Måske Danmarks bedste

vandaktiviteter vandaktivitet sup gul garda 50n svommevest
Foto: Gul

GUL Garda 50N er en af Danmarks mest anerkendte svømmeveste. GUL Garda 50N Svømmevest har en fremragende pasformen, som samtidig giver plads til masser af bevægelse. Derudover har svømmevesten en stor brystlomme til nøgler, mobil og lignende. GUL Garda 50N Svømmevest koster 799 kroner og kan købes her.

Om GUL Garda 50N Svømmevest

Vejledende pris: 799 kroner
Opdrift: 50N
Materialer: Slidstærk Rip-Stop, CE godkendt nylon og PVC-skum
Højt cut der giver plads til trapez i kajakken
Elastik i skuldrene
2 vejs bælte justering for tight fit
YKK side lynlås

Køb GUL Garda 50N Svømmevest her.

Dansk Svømmevest fra Surfmore: Udviklet specifikt til SUP

svømmevest redningsvest Impact voksne sup board Stand Up Paddling
Foto: Surfmore

SUP impact svømmevest er udviklet af danske Surfmore. Svømmevesten er designet med lynlås i siden, hvilket giver mere komfort, fleksibilitet og et tættere fit. SUP impact svømmevest er udviklet specifikt til Stand Up Paddle surfing, men kan bruges til alle former for aktiv vandsport. SUP Impact svømmevest koster 499 kroner og kan købes her.

Om SUP Impact svømmevest

Vejledende pris: 499 kroner.
Opdrift: N50 og ISO-certificeret.
Gør dig synlig fra stranden.
Designet til stand up paddle, wakeboarding samt kite- og windsurf.
Side-zippers med YKK lynlås.
Materiale: 3 mm NBR neopren, EPE lightweight foam, QuickyDry Nylon.

Køb SUP Impact svømmevest her.

Alsidig Secumar Svømmevest: Stor bevægelsesfrihed

svømmevest redningsvest Secumar sup board Stand Up Paddling
Foto: Secumar

Secumar svømmevest har en tæt siddende pasform med 5 solide indspændinger. Lynlåsen og klikspændet i midten gør det samtidig let at få vesten på og af. Svømmevesten fra Secumar er ekstremt alsidig og er velegnet til kajakroere, SUP-padlere, surfere, kanoroere og andre vandsportsudøvere, netop fordi designet er så gennemtænkt og fleksibilitet. Secumar svømmevest koster 549 kroner og kan købes her.

Om Secumar svømmevest

Vejledende pris: 549 kroner
Opdrift: 50 N
Materialer: Blødt SECU-skum og slidstærkt nylon.
CE-godkendt
5 solide indspændinger som sikrer god pasform og stor bevægelsesfrihed
Kraftig 3M Reflekser på skulderstropperne.
Også velegnet til kajak.

Køb Secumar svømmevest her.

Find flere svømmeveste her

På med redningsvest eller svømmevest og undgå fralandsvind

Hos TrygFonden Kystlivredning, der er Danmarks største kystlivredningstjeneste, patruljerer man hver sommer ved nogle af landets mest populære badestrande. Her arbejder man for at forbedre sikkerheden og forhindrer hvert år adskillige drukneulykker.

I 2020 oplevede de en massiv stigning inden for redningsaktioner relateret til Stand Up Paddling. Mange af dem kunne have endt rigtig galt, hvis det ikke havde været for livreddernes tilstedeværelse. Rigtig mange af de ulykker kunne være undgået, hvis SUP-udøverne havde brugt redningsvest eller svømmevest.

Lovkrav om redningsvest eller svømmevest

Stand up paddle boards (SUP) blev i 2017 omfattet af bekendtgørelsen om redningsveste i mindre fartøjer. Det betyder, at det er et lovkrav at medbringe en redningsvest eller svømmevest på dit SUP board og at du kan straffes med bøde ved overtrædelse.

Kilde: Bekendtgørelse om redningsveste i mindre fartøjer

Det fortæller TrygFondens chef for Kystlivredning, Anders Myrhøj, som også peger på manglende kendskab til vindforhold som et stort problem.

“Det nationale baderåd om at læse vinden og vandet gælder bestemt også for SUP-aktiviteter. Det, som de færreste nybegyndere tillægger betydning, er risici ved fralandsvind. Vi anbefaler derfor, at man lader alt oppusteligt udstyr, inklusive SUP blive på land, når der er fralandsvind”, siger han.

Aqua Sphere: Flot svømmevest til børn

redningsvest svommevest børn Aqua Sphere sup board Stand Up Paddling
Foto: Aqua Sphere

Aqua Sphere svømmevest til børn sikrer dit barn en balanceret krops position og god komfort i vandet. Håndtagene giver let støtte, så du som forældre kan hjælpe dit barn til at få den rette position, mens barnet tilvænner sig til vandet. Det giver barnet en tryg og sikker oplevelse på vandet. Aqua Sphere svømmevest koster 295 kroner og kan købes her.

Om Aqua Sphere svømmevest

Vejledende pris: 295 kroner.
Str. 2-3 år / 15-18 kg.
Str. 3-6 år / 18-30 kg.
Yderstof: 50% polyester, 50 procent SBR gummi.
Inderstof: 100 procent polyester.
Indvendigt opdrift skum: 100 procent PE.
Håndtag/stropper: 100 procent PP.
Sikkerhedsspænder: 100 procent POM.

Køb Aqua Sphere svømmevest her.

Snorkel- og Redningsveste: Redningsvest til børn

Redningsvest svømmevest børn sup board Stand Up Paddling

Snorkel-og Redningsveste er storsælgende, og med god grund: Her får du nemlig rigtig meget god kvalitet for pengene. Redningsvesten er CE-godkendt, nem at se på vandet med reflekserne på skuldrene, og så kommer den i tre forskellige størrelser til børn i næsten alle aldre.

Snorkel- og Redningsveste koster 429 kroner

Køb Snorkel- og Redningsveste 3-10 kg her.

Køb Snorkel- og Redningsveste 15-30 kg her.

Køb Snorkel- og Redningsveste 30-40 kg her.

10 råd fra livredderen før du gør på vandet:

1. Husk at bruge svømmevest eller redningsvest. Det er et lovkrav.

2. Brug altid en leash (en snor som forbinder dig til dit SUP-board)

3. Fortæl andre, hvor I padler, og hvornår I er tilbage.

4. Brug din sunde fornuft – hvis du er i tvivl om forholdene, så bliv på land.

5. Gå ikke ud, når der er fralandsvind, hvis du der nybegynder.

6. Undersøg ALTID forholdene inden.

7. Medbring en telefon i vandtæt etui og eventuel fløjte til at signalere, hvis du kommer i nød.

8. Brug korrekt påklædning efter årstiden og vejrforholdene.

9. Gå altid på vandet med andre og som udgangspunkt aldrig alene.

10. Planlæg din tur langs kysten og gerne på lavt vand, hvor du kan bunde.

Børn på SUP-Boards reddet: Husk redningsvest eller svømmevest

Secumar Vivo100: til mænd og kvinder

svømmevest redningsvest secumar vivo100 Surfmore (1)
Foto: Secumar

Redningsveste er et ufravigeligt krav til søs. Med Secumar Vivo100 får du en rigtig god redningsvest til både mænd og kvinder. Redningsvesten har rigtig god komfort og pladsform og er samtidig ekstremt let, hvilket gør den perfekt til paddleboards og kajak.

Om Secumar Vivo100

Vejledende pris: 799 kroner

Farve: Orange/sort

Køn: Begge

Størrelse: One-size

Køb Secumar Vivo100 her.

Stand Up Paddling er en ekstremt alsidig sport og kan bruges til alt fra hurtige konkurrencer til afslappende ture, hvor der padles mod solnedgangen. Det er altså uhyrlig nemt både at komme i gang med sporten og lære basale færdigheder.

Samtidig er det i løbet af det sidste år blevet enormt nemt at købe billigt udstyr i alt fra byggemarkeder til supermarkeder med blandt andet kaffe- og toiletpapirsmærker som afsendere. Desværre er redningsvest eller svømmevest sjældent en del af standardudstyret.

Det koster 1.500 kroner i bøde at glemme redningsvest eller svømmevest på SUP-boards. Over hele landet har politiet travlt med at patruljere på vandet og i Østjylland har politiet på bare få timer en tilfældig dag i juni uddelt fem bøder til folk på SUP-boards uden redningsvest eller svømmevest.

Politiet har oplyst, at de fortsætter deres patruljering over hele landet hen over sommeren. Men bøden på 1.500 kroner kan dog blive det mindste problem, hvis uheldet er ude, og turen ender i en drukneulykke. Der er derfor stort behov for mere fokus på viden om sikker færdsel på vandet, fortæller Michael Lindberg fra DSRF.

”EksempeIvis blev 24 elever fra Nordjylland reddet i land af den lokale redningstjeneste, efter de var blevet overrasket af vinden og drev hurtigt væk fra land og spredt for vinden. Det scenarie kunne nemt være undgået ved altid at undersøge vejrforholdene og ikke gå ud i fralandsvind”, siger han og fortsætter:

”Derudover anbefaler vi, at du altid bærer din svømmevest eller redningsvest på kroppen, da den ingen nytte har, såfremt den blot ligger fastspændt til dit board”, siger Michael Lindberg, sekretariatschef i DSRF.

Similar Posts