CAMPER GUIDE NYHEDER

Regler for vinterdæk: Hvornår skifter man til vinterdæk

Hvornår skifter man til vinterdæk regler for vinterdæk

I flere lande omkring os er det et lovkrav, at bilister skal skifte til vinterdæk om vinteren. Men hvornår skifter man til vinterdæk i Danmark, og hvad er reglerne for vinterdæk. Her får du guiden. Pressefoto

Når vejtemperaturen falder til under syv grader, bør du skifte til vinterdæk. Her får du regler for vinterdæk, og vejledning til, hvornår man skifter til vinterdæk.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

November er typisk måneden, hvor den første sne melder sig. Det samme gælder frost på bilruderne om morgenen, og det bliver hurtigt fast rutine for mange bilister at skrabe sne og is af alt fra ruder til lygter, når camperen eller bilen står uden for om natten.

De vinterlige rutiner bør ifølge flere dækcentre følges op med andre lige så nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, inden man sætter sig bag rettet. Det fortæller Georg Nielsen, der er administrerende direktør i Continental Dæk Danmark A/S:

”Der er heldigvis kommet mange gode tekniske sikkerhedsløsninger i moderne biler som eksempelvis ABS og anti-spin, men grundlæggende starter al sikkerhed med dækket. Udover at tjekke vinterdækkene er det en god idé at kontrollere bilens væsker, lygter og viskerblade” siger Georg Nielsen.

SONAX Isfjerner 750ml Pris: 58,00  

SONAX Isfjerner, 750 ml: Lynhurtig Optøning af Frosne Ruder Traditionel og Effektiv Rudeoptøning Hurtigvirkende formel: Få klare ruder på sekunder og undgå besværlig skrabning. Forebygger tilfrysning: Beskytter og minimerer chancen for, at dine ruder frys Læs mere »

Elektrisk isskraber Kärcher EDI 4 Pris: 449,00  

Vi tester den her: Sådan er den konstrueret Den elektrisk isskraber fra Kärcher hjælper dig med at fjerne is på bilens ruder. Hele hemmeligheden er noget så enkelt som en roterende skive i kunststof med 6 skrabere der fjerner isen på Læs mere »

Fiskars Snowxpert Børste Og - 1019352 Pris: 149,00  

Fiskars Snowxpert Børste Og - 1019352 Produktbeskrivelse Kombinationen af innovativt design og materialer gør, at denne børste og isskraber blidt og effektivt renser dine bilruder. Den 2-sidet elastiske børste og den dobbeltbladede skraber fjern Læs mere »

Hvornår skifter man vinterdæk?

Hos mange dækcentre møder man ofte kunder, der spørger efter, hvornår det er tid til at skifte til vinterdæk. Det gælder også hos Continental Dæk Danmark A/S.

November markerer ofte overgangen fra efterår til vinter og kan derfor lynhurtigt varsle vinterens ankomst med frost på bilruderne og sne på vejen. Hvis man endnu ikke har fået skiftet til vinterdæk her, er det derfor tid til at bestille tid hos det lokale dækcenter, lyder anbefalingen fra Georg Nielsen:

”På grund af mønsteret i vinterdæk, bliver bremseevnen bedre, ligesom vinterdæk er designet til at gribe fat i sne, så der bliver bedre træk, når man skal accelerere og styre”, forklarer han og fortsætter:

”Mange byggemarkeder og biltilbehørsbutikker sælger også sneskovle med kort skaft, som man kan have i bagagerummet, så man kan grave sig fri, hvis bilen er sneet inde eller står i en snedrive”, fortæller Georg Nielsen.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.
Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.
Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Regler for vinterdæk: Tjek dækkene inden montering

I Danmark er der ingen lovkrav om vinterdæk. På trods af de lempelige regler for vinterdæk anbefaler eksperter og fagfolk alligevel, at man skifter til vinterdæk, når vejtemperaturen kommer under syv grader.

Hvis vinterdækkene har ligget på lager siden foråret, bør man dog få en fagmand til at gennemgå dækkene omhyggeligt inden montering.

”Vinterdæk er fremstillet af gummiblandinger, som er bløde og fleksible ved lave temperaturer. Derfor giver vinterdæk bedre kontrol over bilen ved vejtemperaturer under syv grader og i perioder med sne og slud på vejbanen”, siger Georg Nielsen.

”Er vinterdækkene ikke blevet opmagasineret korrekt, kan det forkorte dækkets levetid, og måske er det tid til at skifte dem. Hvis man er i tvivl, bør man søge råd hos sit dækcenter eller værksted”, lyder anbefalingen fra Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S”.

Hydraulisk Flaskedonkraft 2000kg Pris: 279,00  

Hydraulisk donkraft til løft af køretøjer. Løfteområde på 158-308mm. Maksimal belastning op til 2000 kg. Med dobbelt pumpestang og overtryksventil. Velegnet til at løfte biler, campingvogne eller trailere. Læs mere »

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.
Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere