CAMPER FORÅR GUIDE NYHEDER

Spar penge og undgå uheld: Skift til sommerdæk nu

Sommerdæk

Det er tid til at skifte til sommerdæk. Vejgrebet er nemlig 10 procent dårligere med vinterdæk om sommeren. Pressefoto

Temperaturen stiger, og sommeren nærmer sig. Derfor er det et rigtig godt tidspunkt at skifte til sommerdæk netop nu. Det øger sikkerheden på vejene og slider markant mindre på dækkene.

outdoor-camper-udstyr-banner-2-gul-bil

For dem der savner sommeren, peger vejrudsigten i den rigtige retning. Det er derfor oplagt at bruge forårsdagene på at skifte til sommerdæk på camperen, så du undgår dumme skader på bilen.

Det er surt at skulle undvære sin camper eller komme galt afsted, fordi man ikke lige fik skiftet i tide. Den risiko stiger, når man kører med vinterdæk om sommeren. Det fortæller Jan Graversgaard, der er direktør for Skade Motor, Indbo & Sundhed i Codan Forsikring:

Derfor anbefaler vi, at man får bestilt en tid til dækskifte. Så slipper man måske også for at stå med en irriterende regning for en bule i bilen,” siger han.

God økonomi i at skifte til sommerdæk

Outdoor-camper-banner-udstyr-turkis-bil-lille

Da du sparer både benzin og gummi fra dækkene, når du skifter til sommerdæk i foråret.

Et groft overslag er, at du kan køre omkring 25 kilometer længere på en tankfuld på 50 liter, når du har sommerdæk på. Derudover, så bliver de bløde vinterdæk hurtigere slidt, så du skal have nye.

Hvis du kører med vinterdæk om sommeren, får du mere modstand fra vejen, og det betyder, at du bruger mere brændstof. Eksempelvis bliver bremselængde cirka 15 procent længere, hvis du bruger vinterdæk om sommeren. Det fortæller Jeppe Damgaard fra SOS Dansk Autohjælp:

“Rullemodstanden fra dækkene betyder faktisk en hel del for benzinforbruget. Man siger, at rullemodstanden står for 20 procent af det samlede benzinforbrug. Derudover bliver vejgrebet cirka 10 procent dårligere, hvis du bruger vinterdæk om sommeren,” siger han.

Om sommerdæk

Sommerdæk giver bedre vejgreb, når temperaturen er over 7 grader.

Sommerdæk giver bedre vejgreb i vådt føre.

Bremselængden er cirka 15 procent længere, hvis du kører med vinterdæk om sommeren.

Skift til sommerdæk, når temperaturen bliver stabil

Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind på, hvordan camperen ligger på vejen. Det afhænger blandt andet af bilen, temperaturen, og om du eksempelvis har hele oppakningen til ferien med baderinge og surfboard liggende bagi eller i en tagboks.

Når temperaturen kommer på et stabilt niveau over syv grader, har det derudover stor betydning for, hvilken dæktype, du bør køre med.

Dertil kommer, at sommerdæk også er bedre i vådt føre, så selv med et regnfuldt forår er du bedre stillet med sommerdæk end vinterdæk. Det fortæller Jeppe Damgaard, der er teknisk chef hos SOS Dansk Autohjælp:

“Gummiet i vinterdæk er meget blødere end i sommerdæk, og det påvirker både bremselængde, vejgreb, brændstofforbrug og slid på dækkene, så der er mange gode grunde til at få skiftet,” siger Jeppe Damgaard.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere