BIL & CAMPER NYHEDER TELT- & SHELTERTUR UDSTYR

Solcelle-oplader til rygsæk og rejse: 8 gode solcelle-paneler

solcelle oplader 12V solcelle panel foto Choetech

Solcelle-oplader og solcelle-paneler er en nem og grøn måde at få strøm til at fra smartphones til tablets, computere og kølebokse. Her finder du otte gode solceller til din næste vandre-, telt-, shelter-, camper- eller campingtur. Foto: Choetech

En solcelle-oplader eller et solcelle-panel er ideelt til alt fra camping, camper og vandring og kan ofte hænges på rygsækken, teltet eller et træ. Her får du 8 gode solceller til turen.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Solcelle-paneler og solcelle-opladere er ekstremt nyttige til alt fra vandreture, camping, klatring og meget andet i naturen. Ofte kan de være forskellen, der gør, at uheld ikke udvikler sig og bliver kritiske, da man hele tiden kan holde liv i telefonen og andre elektriske apparater og dermed tilkalde hjælp, hvis det bliver nødvendigt.

Så galt går det heldigvis sjældent, og ofte er elektricitet bare en dejlig ting at have med på campingturen, i camperen eller i rygsækken. Og med en solcelle-oplader eller et solcelle-panel kan man stadig kan følge med i nyhedsstrømmen, få underholdning og holde kontakt med omverdenen.

Ofte fås transportable solcelle-opladere eller et solcelle-paneler med karabinhager eller andre anordninger. På den måde kan man montere dem på rygsækken, mens man hiker eller hænge dem på teltet, camperen, træer eller andet inden for rækkevidde. Endelig er der den ekstra bonus ved solcelle-paneler og solcelle-opladere, at de leverer grøn energi.

Solcelle-oplader og solcelle-paneler: Hvad skal jeg se efter

Solcelle-paneler og -opladeres effekt måles i Volt (V) og Watt (W).

En elektrisk spænding måles i Volt. Antallet af Volt siger noget om den kraft, elektronerne trykkes gennem ledningen med. Elektroner er partikler med elektrisk ladning, som får apparater som solcelle-opladere og solcelle-paneler til at virke.

Apparatets effekt måles derimod i Watt, og siger noget om hvor megen energi et elektrisk apparat bruger pr. sekund. Antallet af Watt får man ved at gange antallet af Volt med Ampere (A).

For at finde den mest effektive Ssolcelle-oplader eller solcelle-panel skal man altså gå efter det højeste antal Volt og Watt. Outdoor-Camping har set lidt nærmere på solcelle-opladere og solcelle-paneler. Her får du derfor otte rigtig gode transportable solceller inddelt i tre grupper:

5V solcelle-opladere og -paneler
Mellem effektivitet: 5V – 12V solcelle-paneler
Toppen af poppen: +12V solcelle-paneler

5V solcelle-opladere og -paneler

I kategorien 5V solcelle-opladere finder du de mest prisvenlige solcelle-paneler. Disse opladere har kraft nok til at kunne lade de fleste smartphones, tablets og powerbanks.

5V solcelle-opladere hører dog til blandt de solcelle-paneler med lavest ydeevne. Det betyder, at disse solcelle-paneler oplader dine apparater langsommere end de paneler i gruppen med 5V – 12V solcelle-paneler.

Med de tre 5V solcelle-opladere, vi har valgt i gruppen her, når du dog langt for pengene.

God til prisen:
Celly USB Solar Charger

solcelle oplader 12V solcelle panel Celly USB Solar Charger
Med sit neutrale design går Celly USB Solar Charger aldrig af mode. Foto: Celly

Om Celly USB Solar Charger

Celly USB Solar Charger er en super smart solcelle-oplader til dine enheder på telt-, shelter-, camping- eller vandreturen. Solcelle-panelet oplader sig selv ved hjælp af solens stråler, så den skal ikke nødvendigvis tilsluttes strøm.

Volt: 5V
Watt: 10W
Porte: 2
Output: 2 x 5V/2A
Farve: Sort
Vejledende pris: 419 kroner.

Køb Celly USB Solar Charger her.

Næstbedst 5V-oplader:
Anker PowerSolar 24W

solcelle oplader 12V solcelle panel Anker PowerSolar 24W
Anker solcelle PowerSolar 24W oplader kan levere helt op til 24W og oplade 3 enheder på samme tid via USB-A portene. Foto: Anker

Om Anker PowerSolar 24W

Anker PowerSolar 24W er en af de kraftigste transportable solcelle-paneler på markedet. Opladeren har to huller til kroge, så du kan hænge panelet på tasken, teltet, tøj, træer eller andet, mens du er på tur. Denne solcelle-oplader har endda indbygget støtteben, så du kan stille panelet direkte mod solen.

Volt: 5V
Watt: 24W
Porte: 3
Output: 3 x 4 pin USB Type A
Mål udfoldet: 70,5 x 34 x 0,35 cm
Mål foldet: 20 x 34 x 3,4 cm
Vægt: 1,35kg
Farve: Sort
Vejledende pris: 799 kroner.

Køb Anker PowerSolar 24W her.

Bedste 5V-oplader:
Sandberg Foldbar Solcelle-oplader

solcelle oplader 12V solcelle panel sandberg 13W
Sandberg Foldbar Solcelle-oplader er et højeffektivt transportabelt solpanel. Foto: Sandberg

Om Sandberg Foldbar Solcelle-oplader

Sandberg Foldbar Solcelle-oplader har en høj effektivitet på hele 22 procent overførselshastighed. Dette solcelle panel har derudover medfølgende karabinhager, så panelet kan hænges på din rygsæk, når du er på eventyr. USB-stikkene er placeret i en praktisk lynlåslomme, hvor der samtidig er god plads til USB-udstyret.

Volt: 5/6V
Watt: 13W
Porte: 2
Output: 2 x USB En hun (1 port 5 V / 2.1 A eller 2 porte samtidig 5 V / 1 A hver)
Farve: Sort
Vejledende pris: 599 kroner.

Køb Sandberg Foldbar Solcelle-oplader her.

Mellem effektivitet: 5V – 12V solcelle-paneler

I gruppen af 5V – 12V solcelle-opladere går vi niveauet op i både pris og ydeevne. Med disse solcelle-paneler kan du oplade din smartphone, tablet og powerbank betydelig hurtigere end med de mindre 5V solcelle-opladere.

En 12V solcelle-oplader kan typiske også oplade større elektriske apparater, men det kræver til gengæld også fuld blus på solen, og ladetiden bliver også længere.

Helt overordnet når du dog et væsentligt skridt længere med disse tre 5V – 12V solcelle-paneler, vi har udvalgt her, end med de mindre opladere ovenfor.

Lille pris – høj effektivitet:
Poweradd 20W solpanel

Poweradd 20W solcelle panel og solcelle oplader 12v
Poweradd 20W solcelle-panel har to USB-udgange, og kan lade to enheder på én gang. Foto: Poweradd

Om Poweradd 20W solcelle-panel

Poweradd solcelle-panel er et mindre teknologisk gennembrud for 5V-solceller, da den kan konvertere op til 22 procent af solenergien, hvilket er et godt stykke over gennemsnittet på 15 procent. Poweradd kan lade stort set alle USB-enheder, herunder smartphones og tablets.

Volt: 5V
Watt: 20W
Porte: 2
Output: 5V/2000mAh.
Mål: 264,92 x 154,94 x 4,82 mm
Vægt: 680 gram
Vejledende pris: 809,95 kroner.

Køb Poweradd 20W solpanel her.

Sandberg 12V solcelle-oplader:
Med indbygget powerbank

solcelle oplader 12V solcelle panel Sandberg 21W
USB-portene i Sandberg 12V solcelle-oplader er placeret i en lynlåslomme, hvor der også er plads til de elektriske enheder. Foto: Sandberg

Om Sandberg 12V solcelle-oplader

Sandberg 12V solcelle-oplader har er et luksus solcelle-panel med indbygget powerbank, så dine enheder også kan lade, selv når panelet ikke selv lader i solen. Der medfølger karabinhager (Snap hooks), så solcelle-opladeren kan hænges på tasken, rygsækken eller andet, når du er på vandring, camping eller andet ude i naturen.

Volt: 5V, 9V og 12V
Watt: 21W
Porte: 3
Output:
1 USB Output: 5V, 2.0A
2 USB Output: 5V, 3A / 9V, 2A / 12V, 1.5A
3 USB-C PD In/Output: 5V, 3A / 9V, 2A / 12V, 1.5A (18W Max)
Mål, foldet: 32 x 18 x 3,3 cm
Mål, udfoldet: 58 x 32 x 2 cm
Vægt: 866g
Ekstra features:
Har indbygget powerbank
Vejledende pris: 999 kroner.

Køb Sandberg 12V solcelle-oplader her.

Bedst i klassen:
Sandberg Powerbank og solcelle-oplader

solcelle oplader 12V solcelle panel Sandberg Sandberg Powerbank m. 25000 mAh og solcelleoplader
Sandberg Powerbank og solcelle-oplader er ideel, når du skal på vandretur, telttur, camping, festival og meget mere. Foto: Sandberg

Om Sandberg Powerbank og solcelle-oplader

Sandberg Powerbank og solcelle-oplader er en kraftfuld powerbank med imponerende 25000 mAh. Det er nok til cirka otte opladninger af en normal smartphone. Solcelle-panelet er fleksibel og foldbar og kan klikkes af og på efter behov. Der medfølger karabinhager (Snap hooks), så Solcelle-opladeren kan hænges på din taske, rygsæk eller andet, når du er ude i naturen. Hele molevitten er vandresistent og er især egnet til udendørs brug.

Volt: 5V, 9V og 12V
Watt: 18W
Output: 2 x USB-A output: 5V/3A og 1 x USB-C 12V/1.5A, 9V/2A, 5V/3A
Mål, foldet:
Mål, udfoldet:
Vægt: 0,97kg
Ekstra features: Vandresistent
Vejledende pris: 1.099 kroner

Køb Sandberg Powerbank og solcelle-oplader her.

Toppen af poppen: +12V solcelle-paneler

Som rubrikken antyder, så er gruppen af solcelle-opladere her i den absolutte elite. Det betyder, at du kan bruge dem til at oplade mere og andet end bare smartphones, tablets og powerbanks, men også større elektroniske apparater.

Derudover giver de to solcelle-paneler, vi har udvalgt her, mulighed for at koble flere solcelle-opladere sammen. Det betyder, at du med disse paneler kan få grøn energi til at oplade alt fra computere til kølertasker og meget andet.

Endelig kan begge solcelle-opladere her tåle vand, hvilket gør dem ideelle til alt fra vandreture, camping, klatring og meget andet i naturen. Kort sagt: Her får du toppen af poppen.

Ecoflow Solcelle-opladere kan kædes sammen med andre solcelle-paneler. EcoFlow anbefaler at du bruger samme type solcellepanel, hvis du serieforbinder dem, da det ellers kan forringe effektiviteten. Video: Ecoflow

Den lille konge:
EcoFlow Solcelle-panel 110W

solcelle oplader 12V EcoFlow Solcelle panel 110W
EcoFlow Solcelle-panel 110W kan foldes med en justerbar vinkel fra 0-180 grader. Derudover er solcelle-panelet vandtæt med gummihåndtag. Foto: EcoFlow

Om EcoFlow Solcelle-panel 110W

EcoFlow Solcelle-panel 110W er et vandtæt, transportabelt og dermed velegnet til udendørsbrug i alle vejrforhold. Det består af effektive monokrystallianske silicumceller. EcoFlow solcelle-paneler adskiller sig fra andre solcelle-opladere ved, at den kan kædes sammen med flere andre paneler, hvilket giver endnu større lade-kapacitet. EcoFlow anbefaler at du bruger samme type solcellepanel, hvis du vil serieforbinde dem, da det ellers kan forringe effektiviteten.

Volt: 21,4V (Vmp18.5V)
Watt: 110W
Porte: 1
Mål udfoldet: 51.4 x 158 x 2.0 cm
Mål foldet: 51.4x42x2.0 cm
Vægt: 3,5 kg.
Ekstra features:
Vandtæt
Kan kædes sammen med andre paneler
Vejledende pris: 2.799 kroner.

Køb EcoFlow Solcelle-panel 110W her.

Den vildeste: Ecoflow Solcelle-panel 160W

solcelle oplader 12V Solcelle panel Ecoflow Solar Panel 160W
Med Ecoflow Solcelle-panel 160W kan du koble flere solcellepanele sammen. Det er tilmed vandtæt i op til 30 minutter. Foto: Ecoflow

Om Ecoflow Solcelle-panel 160W

De 4 store paneler på Ecoflow Solcelle-panel 160W gør, at du får lynhurtig opladning med op til 130W (nominel effekt) på solrige dage. Ecoflow Solcelle-panel 160W kan sænkes eller sættes direkte i vand i op til 30 minutter. Det gør det perfekt til al slags vejr – også når uvejret melder sig. Solcelle-opladeren har indbygget kroge til at sætte i solcelle-panelet, og på jorden fungerer tasken som støtteben og har derudover plads til sugekopper. EcoFlow solcelle-paneler kan kædes sammen med andre solcelle-paneler.

Volt: 21.4V (Vmp18.2V)
Watt: 160W
Porte: 1
Mål udfoldet: 68 x 157 x 2,4 cm
Mål foldet: 68 x 42 x 2,4 cm
Vægt: 7kg
Ekstra features:
Vandtæt
Kan kædes sammen med andre paneler
Vejledende pris: 3.199 kroner

Køb Ecoflow Solcelle-panel 160W her.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere