NYHEDER BIL & CAMPER EFTERÅR FORÅR PRODUKTANBEFALINGER SOMMER VINTER

Køleboks til bil: Her er den bedste 12v køleboks i 2024

12v koeleboks til bil med kompressor

Køleboks med kompressor og termoelektriske kølebokse er det bedste valg til camperen eller bilen. Her finder du den bedste 12v køleboks til bil i fire forskellige vægtklasser. Foto: Dometic

Priserne på kølebokse varierer ekstremt meget, og det samme gør kvaliteten. Ofte hænger de to ting sammen, men ikke altid. Her finder du den bedste 12v køleboks til bil med og uden kompressor.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Køleboks til bil eller campervan er en nødvendighed, hvis ikke maden og drikkevarerne skal smides ud direkte efter åbning. Meget afhænger selvfølgelig af pladsen i bilen. I nogle tilfælde kan det bedre svare sig med et køleskab i campervans, mens indretningen i andre tilfælde egner sig bedre til en køleboks.

Kølebokse kan endda være gode at have i autocampere også. Mange kølebokse passer nemlig fint ude i førerhuset og kan holde drikkevare kolde under kørslen. Når man holder stille, kan køleboksen derudover bruges som et ekstra bord eller en skammel. Den evige udfordring her er dog autocamperens samlede vægt, som skal holdes under 3.500 kilo.

Det svære valg er som regel, hvilken type køleboks til bil, man skal vælge. I artiklen her behandler vi kun 12v kølebokse med kompressor, termoelektriske kølebokse og køleboks med batteri. Årsagen er ganske enkelt, at de tre typer kølebokse er de bedste til biler, campervans og autocampere.

Har man ikke umiddelbart strømudtag i bilen eller mangler anden mulighed for at installere dem, anbefaler vi, at man får det gjort. Det gør vi fordi, at resultatet med en køleboks med kompressor, køleboks med batteri eller en 12V termoelektrisk køleboks til bil giver langt de bedste resultater i en bil.

I det første afsnit’ Her er de bedste 12v kølebokse til bil: Fire forskellige vægtklasser’ gennemgår vi de kølebokse, som vi mener er de bedste 12v kølebokse til bil på markedet herhjemme.

Det gør vi i de fire kategorier:

– Lille køleboks til bil: Under 10 liter

– Mindre kølebokse: 10-15 liter

– Mellem køleboks til bil: 16-25 liter

– Stor køleboks til bil: 26-35 liter

Har du behov for at blive klædt bedre på i forhold til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber 12v køleboks til bil, finder du en udførlig guide efter vores anbefalinger af kølebokse længere nede i artiklen.

Her er den bedste 12v køleboks til bil: Fire forskellige størrelser

Lille køleboks til bil: Under 10 liter

Mobicool køleboks: Bedste termoelektriske køleboks til bil i klassen

Mobicool køleboks til bil
Med en vægt på beskedne 3,1 kg. og en medfølgende skulderrem er Mobicool køleboks perfekt til både bil og mindre ture i det fri. Foto: Mobicool

Med plads til seks opretstående 0,75 L flasker er Mobicool køleboks trods af sin beskedne volumen på 8 liter en fremragende termoelektrisk køleboks. Den kompakte størrelse og lave vægt på bare 3,1 kg og medfølgende skulderrem gør køleboksen nem at transportere.

Mobicool køleboks til bil og ture i det fri er en termoelektrisk 12 Volt boks, som nemt tilkobles bilens 12V stik. Udover skulderrem sidder der to kopholdere i låget, hvor der også er et rum til kabler, når boksen ikke er sat i stikket.

Køleboksen har tilmed varmefunktion, og den magnetiske lås i låget, hjælper effektivt til at holde på den kolde eller varme luft i boksen.

Mobicool køleboks 8 liter har en vejledende pris på 699 kroner og kan købes her.

Om Mobicool køleboks 8 liter

Vejledende pris: 699 kroner

Farve: blå og hvid

Mål: 44 x 20 x 30 cm

Volumen: 8 liter

Tilslutning: 12 V

Kølekapacitet: 20 °C under den omkringværende lufttemperatur og op til 65 °C

Vægt: ca. 3,1 kg

Køb Mobicool køleboks 8 liter her.

Bedste køleboks med kompressor under 10 l: Carbest CabCooler 8

12v køleboks til bil
Carbest CabCooler 8 er den bedste køleboks med kompressor i klassen Foto: Carbest

Der er ikke mange af de helt små 12v kølebokse på markedet. Årsagen er den lave efterspørgsel, og faktisk kan det i mange tilfælde lige så godt betale sig at købe en passiv køleboks i stedet. Undtagelsen for reglen er dog Carbest CabCooler 8 liter køleboks med kompressor, som passer perfekt mellem sæderne i en VW T5/T6.

Carbest CabCooler 8 er en 12v køleboks til bil, som kan tilsluttes 24 volt. I låget armstøtte som skuffe i toppen, så telefon og andet ligger stabilt under kørslen, mens de oplader i en USB-porte. Temperaturen på Carbest CabCooler 8 køleboks styres på det digitale LED-display og kommer med separat monteringsplade til hurtig og nem installation i køretøjet.

Carbest CabCooler 8 liter køleboks med kompressor har en vejledende pris på 2.854 kroner og kan købes her.

Om Carbest CabCooler 8 liter køleboks med kompressor

Vejledende pris: 2.854 kroner

Farve: sort

Mål (BxDxH): 53,8 x19 x 39 cm

Volumen: 8 liter

Tilslutning: 12 V / 24 V

Kølekapacitet: +20 °C til -15 °C

Vægt: ca. 9 kg

Køb Carbest CabCooler 8 liter køleboks med kompressor her.

Mindre kølebokse: 10-15 liter

Bedste termoelektriske i klassen: Dometic Tropicool TCX 14

12v køleboks til bil med kompressor Dometic Tropicool TC-14FL
Dometic har med Dometic TropiCool TCX skabt den bedste termoelektriske køleboks i klassen. Foto: Dometic

Dometic er dominerende på markedet inden for udstyr til campere, og med god grund: De leverer varen. Det gør de også med Dometic TropiCool TCX 14, som er en lille, men ekstremt effektiv og energibesparende termoelektrisk køleboks til bil i energiklasse A++.  

Dometic TropiCool TCX 14 kan køle ned til 30° under omgivelsestemperaturen. Udover at køle kan den også varme med syv forskellige trin fra cirka 50 grader til 65 grader. Det gør, at varm mad kan tilberedes hjemme, transporteres i boksen her og stadig nydes varm ude i naturen.

Dometic TropiCool TCX 14 kommer med integrerede håndtag, der gør køleboksen nem at flytte rundt, LED display og folietastatur, som beskytter de elektroniske dele mod støv.

Dometic TropiCool TCX 14 har en vejledende pris på 1.599 kroner og kan købes her.

Om Dometic TropiCool TCX 14

Vejledende pris: 1.599 kroner

Farve:

Mål (BxHxD): 45 x 32,8 x 30,3 cm.

Volumen: 14 liter

Tilslutning: 12/24 volt samt 230 volt

Kølekapacitet: cirka -20°C til +65°C

Vægt: 5 kg.

Køb Dometic Tropicool TCX 14 her.

Bedste køleboks med kompressor i klassen: Carbest FreeCooler 13

12v køleboks til bil Carbest FreeCooler 13
FreeCooler er et gennemtænkt konceptt og med FreeCooler 13 har Carbest ramt plet inden for mindre kølebokse med kompressorer. Foto: Carbest

I klassen10-15 liter køleboks med kompressor ligger Carbest FreeCooler 13 i den absolutte top, hvis man ønsker god rummelighed og samtidig en køleboks til udeliv. Udover at være en stabil 12v køleboks til bil kører Carbest FreeCooler 13 nemlig også på batteri.

Køleboksens LCD-touchdisplay er yderst brugervenligt, og det trefasede batteribeskyttelsessystem beskytter både køretøjets og køleboksens batteri. Den integrerede USB-port og de to aftagelige kolde pakker i låget er derudover to nyttige funktioner.

Carbest FreeCooler 13 har en vejledende pris på 2.839 kroner og kan købes her.

Om Carbest FreeCooler 13 med batteri

Vejledende pris: 2.839 kroner

Farve: Grå og sort

Mål: 43,3 x 30,6 x 46,7 cm

Volumen: 13 liter

Tilslutning: 12v og 24v

Kølekapacitet: +20 °C til -20 °C

Vægt: 11 kg.

Køb Carbest FreeCooler 13 her.

Tilbehør: PowerPack 15,6 Ah batteri som købes her.

I samme serie fås også Carbest FreeCooler 8, som kan købes her.

Mellem køleboks til bil: 16-25 liter

Makita køleboks 18V XGT 20L: En dark horse på batteri

12v køleboks til bil med kompressor Makita 18V LXT 20ltr
Makita køleboks 18V XGT 20L er en dark horse i kategorien. Foto: Makita

Makita køleboks 18V XGT 20L er en favorit blandt 12v kølebokse. Makita er primært kendt for værktøj af høj kvalitet, og med køleboksen her har de ikke kun givet håndværkerne en rigtig god frokosttaske. De har også giver outdoorfolket og campisterne en fremragende køleboks til bil.

Makita køleboks 18V XGT 20L kan køle helt ned til -18° og varmer helt op til 60° og holder maden varm i op til 5 timer, mens den køler drikkevarer i helt op til 17 timer på sine to 6,0Ah batterier. Køleboksen har et stort 20 liter rum med plads til hele 20 0,5 liter flasker og er samtidig med hjul og håndtag til nem transport. 

Vægtmæssigt lægger Makita’s køleboks her godt fra land med hele 14,3 kg. Den er dermed særdeles uegnet til autocampere, men det er en god køleboks til bil og campervans.

Makita køleboks 18V XGT 20L har en vejledende pris på 4.760 kroner og kan købes her.

Makita køleboks 18V XGT 20L bruger et 18v batteri samt lader, som kan købes her.

Om Makita køleboks 18V XGT 20L

Vejledende pris: 4.760 kroner

Farve: Blå og hvid

Mål (BxHxD): 34,1 x 37,5 x 66,3 cm

Volumen: 20 liter

Tilslutning: 12v og 230v

Akku spænding (batteri): 18 V

Kølekapacitet: -18° C til +60°C

Vægt: 13,5 kg.

Køb Makita køleboks 18V XGT 20L her.

Makita køleboks 18V XGT 20L bruger et 18v batteri samt lader, som kan købes her.

Makita køleboks fås også som:
Køle-/varmeboks 7 L
Køle-/varmeboks 50 L

Bedste termoelektriske køleboks i klassen: Outwell ECOLUX 24

12v køleboks til bil Dometic Tropicool TC-21FL
Udover sit flotte design udmærker Outwell ECOLUX 24 sig som en energibesparende12v køleboks til bil. Prismæssigt er der derfor rigtig meget at hente på denne køleboks. Foto: Outwell

Outwells energibesparende ECOcool er så populære, at producenten har udvidet serien med ECOLUX. Serien imponerer med sit stilfulde design, som ses på Outwell ECOLUX 24 med den hvide boks, rustfrie stål samt bambushåndtag, der tilføjer et æstetisk touch.

Køleboksen er produceret med energibesparende teknologi og er EEI-klassificeret på samme måde som en ECOcool-kølebokse. Søger du en æstetisk smuk og energibesparende 12v køleboks til bil, er Outwell ECOLUX 24 derfor et rigtig godt valg.

Udover sine energibesparende egenskaber, indeholder Køleboksen et opbevaringsrum med antimikrobielle egenskaber og kan både køle og varme efter behov. Outwell ECOLUX 24 har derudover en USB-port samt LED i låget.

Outwell Køleboks ECOLUX 24 har en vejledende pris på 1.298 kroner og kan købes her.

Om Outwell ECOLUX 24

Vejledende pris: 1.298 kroner

Farve: Hvid

Mål: 41 x 28 x 44 cm

Volumen: 24 liter

Tilslutning: 12V og 230V

Kølekapacitet: Køler 18-25 °C under omgivelsestemperaturen og varmer op til 50-60 °C

Vægt: 6,3 kg.

Køb Outwell ECOLUX 24 her.

Bedste køleboks med kompressor i klassen: Dometic CFX3 25

12v køleboks til bil dometic CFX3 25
Dometic CFX3-serien repræsenterer det ypperste inden for Dometics 12v-kølebokse. Dometic CFX3 25 er ingen undtagelse. Vi er vilde med den. Foto: Dometic

Dometic CFX3 25 er en er en førsteklasses køleboks til bil. Samtidig er den bærbar og kan klare selv de mest krævende udendørsaktiviteter, og det gør den til vores foretrukne køleboks med kompressor i kategorien 15-25 liter.

Dometic CFX3 25 er udstyret med avancerede funktioner som Wi-Fi-forbindelse, temperaturkontrol via en brugervenlig app, integreret belysning og praktiske USB-porte til opladning af elektroniske enheder.

Køleboksen er derudover forsynet med et intelligent strømstyringssystem, der giver dig mulighed for at vælge mellem forskellige strømkilder som 12V DC, 24V DC og 100-240V AC.

Eneste svaghed ved Dometic CFX3 25 er vægten, som ligger på 12,7 kg., men kan camperen klare den mervægt, så er Dometic CFX3-serien en vinder i alle størrelser.

Dometic CFX3 25 har en vejledende pris på 6.899 kroner og kan købes her.

Om Dometic CFX3 25

Vejledende pris: 6.899 kroner.

Farve: Grå/sort og hvid

Mål: 57 x 34 x 42 cm

Volumen: 25 liter

Tilslutning: 12v/24v

Kølekapacitet: -18°C til +10°C

Vægt: 12.7 kg.

Køb Dometic CFX3 25 her.

I Dometic CFX3-serien fås også:
CFX3 46 liter
CFX3 55 liter
CFX3 75DZ (74 liter)
CFX3 99 liter

Stor køleboks til bil: 26-35 liter

Bedste termoelektriske i klassen: Mestic MTEC-28 12v køleboks

12v køleboks til bil med kompressor Mestic MTEC-28
Mestic producerer generelt nogle rigtig produkter, og med Mestic MTEC-28 rammer de spot on. Foto: Mestic

Mestic MTEC-28 er enpraktisk og kompakt termoelektrisk køleboks med fuld skumisolering, så tykkelsen på isoleringen er den samme overalt. Det giver en køletemperatur på helt op til 20 grader under den omgivende temperatur. På trods den kompakte størrelse, så er køleboksen alligevel stor nok til, at der kan stå 1,5 liters flasker i højden.

Mestic MTEC-28 køleboks til bil kan tilsluttes både 12v og 230v, og temperaturen kan indstilles på ”hot”. Det betyder, at du kan tilberede manden hjemmefra og servere den varm adskillige timer senere ude i naturen. En fin lille detalje er, at der i låget er et praktisk rum til at opbevare ledningerne i, så de ikke er i vejen, når du ikke skal bruge dem.

Mestic MTEC-28 har energimærkningen A++ og en vejledende pris på kun 499 kroner og kan købes her.

Om Mestic MTEC-28

Vejledende pris: 499 kroner

Farve:

Mål (BxHxD): 40 x 45,7 x 39 cm

Volumen: 28 Liter

Tilslutning: 12v og 230v

Kølekapacitet: Køler ned til 20°C under den omgivende temperatur

Vægt: 4,5 kg

Køb Mestic MTEC-28 her.

Bedste køleboks med kompressor i klassen: Outwell Deep Cool 28L

12v koeleboks til bil med kompressor Outwell Deep Cool 28L
Danske Outwell er garanter for kvalitet. Det mærkes på Outwell Deep Cool 28L. Foto: Outwell

Outwell Deep Cool 28L er en stor køleboks med kompressor på 28 liter, som giver en konstant temperatur, og som nemt indstilles til det ønskede niveau mellem -18 og +10 grader. Køleboksen har en udtagelig kurv, som gør det nemt at fylde køle eller frysevarer i boksen.

En rigtig fin detalje ved Outwell Deep Cool 28L er, at låget kan åbnes både mod venstre eller højre, og så det kan også tages helt af, så det nemmere kan rengøres. Køleboksen er meget robust, og man får en følelse af kvalitet, så snart man benytter den. Håndtagene er endda fjederbelastede for optimal komfort.

Outwell er specialister på outdoorudstyr, og med Outwell Deep Cool 28L rammer de plet.

Køleboksen har en vejledende pris på 4.409,95 kroner og kan købes her.

Om Outwell Deep Cool 28L

Vejledende pris: 4.409,95 kroner

Farve:

Mål (BxHxD): 60 x 37 x 36,5 cm

Volumen: 28 liter

Tilslutning: 12v og 230v

Kølekapacitet: -18°C og +10°C grader

Vægt: 13,3 kg

Køb Outwell Deep Cool 28L her.

Disse to 12v kølebokse er bedst til bilen: Hvilken skal jeg vælge?

I alt findes der fire forskellige former for kølebokse: Absorption, passiv, termoelektrisk og med kompressor. Artiklen her beskæftiger sig dog udelukkende med de termoelektriske kølebokse og dem med kompressor.

Når absorption-kølebokse er fravalgt i artiklen her, er det fordi, at kølebokse med absorption bruger varme for at køle, og det gør absorption-kølebokse bedst på gas. Fordelen ved en absorption-køleboks er ellers, at den kan bruges overalt, fordi den kan køre udelukkende på gas og derved spare strøm.

Det kan der være en mængde fordele ved, men også flere ulemper. Eksempelvis fylder gasflasker meget, og tager derfor meget af pladsen i biler eller i campervans. Det gør mindre i autocampere, hvor man i forvejen ofte har gas til opvarmning. Her vil man dog ofte vælge et køleskab i stedet for en køleboks.

Passive kølebokse som den fjerde løsning bruger køleelementer eller is som energikilde. Den type kølebokse kan også bruges til biler, men gør samtidig turen meget omstændig, fordi køleelementerne skal fryses ned, eller der skal tankes is undervejs. Blandt andet derfor er termoelektriske kølebokse eller kølebokse med kompressor klart de bedste til biler.

I artiklen her anbefaler vi tre forskellige kølebokse i fire forskellige klasser. De fire forskellige klasser er inddelt efter volumen, lige fra de mindste på under 10 liter til de helt store på over 40 liter. Priserne spænder vidt, men afhænger også af, om køleboksen er med kompressor eller termoelektrisk. De to typer gennemgås i de to følgende afsnit.

Termoelektrisk køleboks til bil: Hvad er det?

En termoelektrisk køleboks virker ved, at der opstår kulde, når en elektrisk jævnstrøm bliver sendt igennem to forskellige metaltyper. Termoelektriske kølebokse kører typisk kører på 12v, og har den en blæser, forbedres køleeffekten yderligere. Den helt store fordel ved denne type køleboks til bil er, at den er billigere end en køleboks med kompressor.

Termoelektriske kølebokse køler 18–30 °C under udenomstemperaturen. Hvis du rejser i et område, hvor temperaturen når op over 30 °C, falder effektiviteten derfor. Derudover holder en termoelektrisk køleboks til bil i de fleste tilfælde varerne kolde i stedet for selv at køle dem ned. Det kan derfor være nødvendigt at køle din mad eller drikkelse ned på forhånd, inden du tager af sted.

På trods af, at termoelektriske kølebokse påvirkes af den omgivende temperatur, kan de fint bruges i Danmark, og specielt hvis der er aircondition i bilen. I modsætning til en køleboks med kompressor, som kun støjer lidt periodisk, skal man dog forvente konstant blæserstøj fra en termoelektrisk køleboks.

En stor fordel ved de termoelektriske kølebokse er dog vægten. De vejer typisk mindre end en køleboks med kompressor og gør dem derfor lettere at flytte rundt. Den lave vægt er derudover en fordel, hvis bilen i forvejen er pakket med udstyr, bagage eller andet, der får den til at nærme sig den magiske 3.500 kg-grænse.

Derudover har den termoelektriske køleboks til bil den behagelige sideeffekt langt de fleste af dem næsten altid er udstyret med en slitage- og vedligeholdelsesfri teknik. Endelig kan de fleste af dem både køle og varme ved hjælp af varmevekslere og ventilatorer.

Find termoelektriske kølebokse her

Køleboks med kompressor: Den bedste køleboks til bil

Kølebokse med kompressorer er et af de mest effektive kølesystemer. I modsætning til termoelektriske kølebokse, er en køleboks med kompressor styret via termostat. Det er den samme teknologi, der bruges i frysere og køleskabe hjemme i køkkenet, og som med stor succes er overført til kølebokse.

En køleboks med kompressor er dermed den eneste type køleboks til bil, hvor du kan forudindstille temperaturen præcist. Det betyder, at kølebokse med kompressor har en bedre køleevne, fordi de heller ikke påvirkes af temperaturerne uden for boksen. Derudover er en køleboks med kompressor samtidig mere støjsvag end den termoelektriske.

Ulempen ved en køleboks med kompressor er, at den vejer mere end den termoelektriske. Eksempelvis vejer den lille kompressorboks på ni liter fra Carbest, som vi anbefaler i artiklen her, 3,5 kg mere end Dometic Tropicool TC-14FL. Det er på trods af, at der er plads til fem liter mere i den termoelektriske køleboks til bil fra Dometic.

Derudover er priserne på kølebokse med kompressorer generelt højere end på de termoelektriske. Eksempelvis koster den termoelektriske køleboks på 14 liter fra Dometic kun cirka 2/3 af, hvad den lille kompressorboks på 9 liter fra Carbest koster.

Men på trods af højere vægt og en dyrere anskaffelsespris, er en køleboks med kompressor til bil klart det bedste valg.

Find kølebokse med kompressor her

Opladning og brug af 12v køleboks til bil

Både den termoelektrisk køleboks og den med kompressor kan som regel køre på 12v, 24v samt 230v. Derudover kører flere kølebokse med kompressor på 110v – 230v. Strømforbruget afhænger meget af størrelsen på din køleboks til bil.

Begge typer kølebokse kan tilsluttes bilens batteri. Ulempen ved dette er selvfølgelig, at man risikerer at tappe al strømmen fra batteriet, så man ikke kan starte igen. Den løsning er derfor kun til nød.

Hvis man vil bruge batteri, er det derfor en god ide at anskaffe sig et ekstra forbrugsbatteri til bilen. Det ekstra forbrugsbatteri kan enten lade fra bilens eksisterende batteri under kørslen eller tilsluttes ekstern strøm under standsning.

Køleboks med kompressor har derudover den store fordel, at de har et meget lavt strømforbrug. De er ofte udstyret med en energibesparende ECO-funktion, som betyder, at den bruger mindre strøm end en termoelektrisk køleboks.

Endelig er en køleboks med kompressor ideel at tilslutte en ekstern energikilde som solenergi, som er både billig og en meget miljøvenlig løsning. Hvis energien fra solcellerne ikke rækker, kan man eventuelt opgradere med en powerbox med 12v-stik som kan lades op under kørslen.

Similar Posts