NYHEDER GUIDE TELT & SHELTER

SE KORTET: Billig camping i Nordjylland – her er der fri teltning

billig camping fri teltning nordjylland

I Nordjylland er der fri teltning i 43 statsejede skove. Hvis du er til billig camping, er fri teltning derfor en rigtig god måde at spare udgifter på campingturen. Outdoor-Camping giver dig her en guide til, hvor du må slå dit telt op i Nordjyllands frie natur. Foto: Outdoor-Camping

I 43 skove i Nordjylland må du slå telt op og sove – gratis. Hvis du er til fri teltning og skøn natur, giver Outdoor-Camping dig her guiden til billig camping i Nordjylland.

Kan du lide tanken om solnedgang over Skagerrak, eller hvad med at sove, som røverne i Rold Skov gjorde det, under brede trækroner i en af Danmarks største skove? Så kan du gøre det ganske gratis.

Fri teltning, som campingformen hedder, er billig camping i verdensklasse. Her må du nemlig slå dit telt op midt i den frie natur, gå til ro til vindens hvisken over Vesterhavet og vågne op igen til mågernes kalden over klitterne.

Er du samtidig prisbevidst og til billig camping? Så gemmer Nordjylland på intet mindre end 43 skønne natur-perler, som blot venter på, at du kommer ud og trykker pløkkerne ned i den bløde muld.

Inden du kommer så langt, skal du huske, at du kun må sætte telt op i de pågældende skove, og at det kun må sættes på de træbevoksede områder i skovene. Vis respekt for naturen og efterlad gerne området pænere, end da du kom dertil.

Rig mulighed for fri teltning og billig camping i Nordjyllands skove

Naturstyrelsen, som hører under Miljø- og Fødevareministeriet, forvalter cirka 200.000 hektar statslige skove og naturområder over hele Danmark. Selvom overnatning som udgangspunkt er tilladt på liggeunderlag og i sovepose i alle offentlige skove, så er fri teltning altså kun tilladt i få af dem.

I alt drejer det sig om 278 skove på landsplan, hvor du må telte frit, og 43 af dem ligger altså i Nordjylland. Her er altså rig mulighed for billig camping i Nordjylland.

Med 43 steder til fri teltning i naturen i Nordjylland er landsdelen her en af de landsdele i Danmark, der byder på flest skove med fri teltning. Men tallet dækker også over, at flere skove og plantager er delt op. Eksempelvis har Naturstyrelsen delt Rold Skov op i fire zoner, mens Østerild Klitplantage er delt op i en nordlig og i en østlig del.

Andre muligheder for billig camping i Nordjylland

Mange af de nordjyske skove og plantager, som byder på gratis camping, ligger forholdsvis tæt på hinanden. Især i den vestlige del af Vendsyssel ligger områderne tæt. Det betyder, at du relativt nemt kan nå fra den ene skov til den næste til fods eller på cykel. På den måde slipper du for dyr transport og kan derfor nemt komme på ekstra billig camping.

Desværre er der relativt langt mellem skovene til fri camping i den østlige del af regionen ud mod Kattegat. Heldigvis har Naturstyrelsen over 800 gratis teltpladser fordelt over hele landet. Teltpladserne kaldes “primitive overnatningspladser”, og rigtig mange af dem ligger i Nordjylland.

Selvom over overnatningspladserne kaldes “primitive”, skal man dog ikke lade sig skræmme, da der ofte både er vandhaner og toiletter på pladserne. Det betyder, at forholdene ofte er gode her. Naturstyrelsens teltpladser kan du læse mere om her.

Derudover er der over 750 shelters, fordelt over hele landet, som du også kan bruge og overnatte i. Omkring 630 af dem er offentlige. Dem kan du læse om her.

Se kortet: Her er der fri teltning og mulighed for billig camping i Nordjylland

Nordjylland er hjemsted for mange skønne naturperler, hvor du blandt andet kan nyde solnedgangen over Skagerrak, eller falde i søvn til lyden af bølger i midt i Nationalpark Thy. På kortet herunder har vi samlet alle de steder i Nordjylland med fri teltning, som giver mulighed for billig camping.  

For overskuelighedens skyld har vi samlet stederne, hvor du må telte frit i den nordjyske natur. Det har vi gjort i klynger under nærmeste større by, så du nemt får overblik over, hvor du kan tage på billig camping-ferie i naturskønne omgivelser.

Klik på ikonerne på kortet nedenfor og se brugernes anmeldelser af skovene med fri teltning i naturen i Nordjylland.

Hvis du er usikker på, hvor du må telte, og på hvor grænserne for teltningen går, så kontakt den lokale naturforvaltningsenhed.

Kilde: naturstyrelsen.dk

ANDRE LÆSER OGSÅ:

Skove med fri teltning i Nordjylland

Ålborg
Aabyskoven ved Aabybro
Drastrup Skov

Rold Skov mellem Aalborg, Hadsund og Hobro
Brændeskoven
Fællesskov
Mosskov
Mosskov/Øster Bane Skov
Nørreskoven, nordøstlige del af Rold Skov

Aars
Aars Skov
Jenle Plantage
Nørager Skov, (mellem Aars og Hobro)
Plovmandshøj

Thisted
Baun Plantage
Tømmerby Kær (mellem Thisted, Hanstholm og Fjerritslev)
Østerild Klitplantage, syd for Gammel Landevej
Østerild Klitplantage, nord for Gammel Landevej og syd for Den brede Vej

Fjerritslev
Kollerup Plantage i den sydlig del
Lild Klitplantage i den østlig del
Lild Klitplantage i den vestlig del
Svinkløv Plantage
Vester Thorup Plantage

Klitmøller
Hvidbjerg Klitplantage i den nordlig del (mellem Klitmøller, Thisted og Thyborøn)
Nystrup Plantage
Stenbjerg Klitplantage i den vestlig del (mellem Klitmøller, Thisted og Thyborøn)
Stenbjerg Klitplantage i den østlig del (mellem Klitmøller, Thisted og Thyborøn)
Tvorup Klitplantage i den vestlige del

Hanstholm
Hjardemål Plantage
Korsø Plantage
Korsø Plantage 2
Korsø Plantage 3
Vigsø Plantage

Blokhus
Blokhus Klitplantage
Hune Klitplantage
Tranum klitplantage (kun delvis)

Hjørring
Kajholm (mellem Hjørring og Løkken)
Nybæk Plantage (ved Løkken)
Skibsby Skov

Hirtshals
Lilleheden Plantage
Nejst Plantage
Tornby Klitplantage
Uggerby Klitplantage

Ålbæk/Skagen
Bunken Klitplantage (kun delvis)
Tversted Plantage
Ålbæk Klitplantage

Similar Posts