GUIDE NYHEDER

Kamp om naturen: 40 skønne ruter, hvor du kan gå i fred

Corona og kamp om den skønne natur: Hvor går man hen for mennesker, når man vil ud i ferien? Her får du 40 skønne vandreruter med start og stop samme sted over hele landet.

Ferien er over os, og coronapandemien fejer stadig hen over landet. Risikoen for at blive smittet med ny coronavirus er mindre, hvis man er udendørs. Det har derfor fået naturvejlederne hos Naturstyrelsen til at finde nogle af de smukkeste statslige naturperler til rundture i hele landet.

De smukke vandreruter tæller både gåture i skov, langs kysten og i det åbne land. Fælles for dem alle er, at de kan klares på en halv eller hel dag alt efter dagsformen. Det fortæller Marie Roland, der er naturvejleder i Naturstyrelsen.

”Vi oplever en stor interesse for at vandre lige nu, og folk efterspørger især ture, der begynder og slutter det samme sted. Så har man heller ikke besværet med at finde tilbage til bilen igen eller lede efter offentlig transport”, siger hun.

Corona giver kamp om naturen

Naturstyrelsen har oplevet store problemer i de statslige bynære skove med, at bilister kører ind på områderne. Det har fået styrelsen til at spærre af med kæder og bomme ved indgange til flere skovområder i Nordsjælland.

Det gælder blandt andet ved Gribskov ned mod Esrum Sø, Teglstrup Hegn i Helsingør, i Tisvilde Hegn og ved Eremitageslottet i Dyrehaven nord for København, hvor bilisterne blæser på, at det er ulovligt at køre ind i skovområderne.

Én af årsagerne er formentligt, at det typisk er på de kendte naturperler og i de bynære naturområder, at man møder mange andre besøgende. Det giver kamp om naturområderne. Af samme årsag opfordrer Naturstyrelsen til, at man tænker i alternative baner, når man vil ud i naturen.

”En sjov ting er, at der er kommet mere interesse for de længere ture, hvor man pakker rygsækken med madpakker og termokande og begiver sig ud en hel eller en halv dag. Corona-nedlukningen har givet os mere tid, og det kan mærkes på de smukke afmærkede stier rundt i statens naturområder, siger Marie Roland.

Similar Posts