CAMPER GUIDE NYHEDER SOMMER

Kør selv ferie til sommer: Her får du 4 gode råd til bilferie

kør selv ferie bilferie

SOS International giver her 4 gode råd til, hvordan du bedst forbereder dig på kør selv ferie. Foto: Pixabay

Tusindvis af danskere pakker i disse dage camperen eller bilen til kør selv ferie i sommerlandet. Her får du 4 gode råd til bilferien.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

De fleste nedbrud under kør selv ferie kan undgås med et værkstedsbesøg og et grundigt eftersyn af camperen eller bilen før afgang. Det viser erfaringen fra SOS international, der hjælper danske bilister med vejhjælp i udlandet via Rødt Kort-ordningen.

Med den aktuelle mangel på lejebiler, kan blive vanskeligt denne sommer at skaffe en erstatningsbil, hvis man er uheldig på bilferien. Det fortæller Anette Bjørn Juncher, der er vagtcentralchef for Rødt Kort-ordningen hos SOS International:

”Har du allerede indenfor de seneste måneder spenderet et mekaniker-tjek og fået eventuelle skader udbedret, er der stadig en række forberedelser, der kan være afgørende for, om kør selv ferien bliver en succes, og det bliver en god camper- eller bilferie”, siger hun.

Thule Tagboks Force XT M sort Aeroskin
Vejledende pris: KUN 4.299,00 kr.

Thule Tagboks Force XT M sort Aeroskin er en alsidig tagboks, til hverdagsbrug og bilferie. Størrelse og effektivitet kombineres effektivt og giver dig optimal udnyttelse af tagboksens 400 L volumen.

Køb her »
Thule Tagboks Motion XT L sort glossy
Vejledende pris: KUN 5.599,00 kr.

Thule Tagboks Motion XT L sort glossy har et flot design med den bedste pladsudnyttelse, aerodynamik og tilpasning til køretøj på markedet.

Køb her »
Thule Tagboks Motion XT XXL sort glossy
Vejledende pris: KUN 7.799,00 kr.

Thule Tagboks Motion XT XXL sort glossy er den mest rummelige tagboks til dato, som kan laste helt op til 75 kg. Designet i højglans titan og sort giver et moderne og eksklusivt look.

Køb her »

Find flere tagbokse her

Planlæg din kør selv ferie og bilferie

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden og yder akut assistance overalt i verden. Her peger man på Tyskland so et stort transitland for rigtig mange feriebilister, og det kan ifølge SOS International ses i skadestatistikken:

Thule bagageboks Backspace XT
Vejledende pris: KUN 4.699,00 kr.

Thule bagageboks Backspace XT monteres let direkte på Thule VeloSpace XT trækmonteret cykelholder – uden brug af værktøj Førsteklasses bagageboks, der giver bilen 300 l ekstra lettilgængelig opbevaringsplads.

Køb her »

Sådan pakker du sikkert til bilferie

Ved at pakke bilen korrekt til kør selv ferie formindsker du risikoen for alvorlige personskader ved hårde opbremsninger eller kollisioner. De gyldne pakkeregler for kør selv ferie er:

– Tunge ting placeres lavest og længst inde mod bagsædet.

– Hvis man bruger tagboks eller bagageboks, er det de letteste ting, der skal placeres der.

– Vær opmærksom på løse genstande i kabinen – monter gerne opbevaringslommer på forsædernes ryglæn

– SOS International anbefaler derudover, at man finder plads til et reservehjul, så man hurtigt kan komme videre, hvis uheldet er ude. Et medbragt reservehjul betyder større uafhængighed af lokale værksteders åbningstider og beholdning af dæk.

”Vi har hvert år flest assistancer i Tyskland. Det er et stort land, og de mange timers kørsel med fuld oppakning, blæs på aircondition og opladning af diverse elektronik presser bilen maksimalt”, siger Anette Bjørn Juncher fra SOS International.

Find bagagebokse her

For at gøre turen gennem Tyskland mest skånsom – både for bil og passagerer – anbefaler SOS International, at man planlægger ruten hjemmefra og sætter tid af til både pauser og uforudsete hændelser:

”Man bør gøre sig selv den tjeneste at planlægge sin kør selv ferie i forhold til spidsbelastninger på vejene og med hensyn til hele familiens behov for pauser. Hastigheden i Tyskland er høj og kan være stressende, så det er fornuftigt at indlægge tid på bileferien til hvil”, siger Anette Bjørn Juncher.

Ligesom indlagte pauser er med til at øge trafiksikkerheden, er det også essentielt, at chaufføren er veludhvilet under hele kør selv ferien.

Disse 4 ting skal du huske på kør selv ferie

1. Bilens væskebeholdning

Det er ikke kun væske til familien, man skal huske at tjekke op på, når man kører på sommerferie. Der er nemlig ikke meget ferie over at stå i en vejkant på den tyske autobahn uden væsker til bilen.

SOS Dansk Autohjælp anbefaler på det kraftigste, at man husker at tjekke bilens væskebeholdning såsom olie og kølervæske.

Det siger sig selv, at der også skal brændstof på bilen. Alligevel oplever SOS Dansk Autohjælp, at nogle bilister glemmer det på bilferien, og ringer efter hjælp.

Similar Posts