NYHEDER HAV & VAND PRODUKTANBEFALINGER SOMMER

Vandaktiviteter hitter: Her de bedste SUP-boards

vandaktiviteter vandaktivitet SUP

Danskerne vil have vandaktiviteter. Specielt stand up paddleboards, også kaldt ’SUP’, er blevet en ekstremt populær vandaktivitet i Danmark. Heldigvis giver de 7.314 kilometer kystlinje og omtrent 1032 større søer, vi har i Danmark, gode muligheder for vandsport og vandaktivitet. Foto: Biltema

Naturen er blevet et nyt statussymbol, siger trendforsker. Vandaktiviteter og bølger er derfor blevet ekstremt populære, og særligt SUP-boards er blevet en attraktiv vandaktivitet.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

De seneste år har 40 procent af danskerne brugt naturen, vandaktiviteter og oplevelser i det fri mere end sædvanligt. Det viser en ny undersøgelse som Kantar Gallup har foretaget for Friluftsrådet.

At tænke grønt i mere end én forstand giver samtidig ny status. Det fortæller livsstilsekspert og en af Danmarks førende trendforskere, Mads Arlien-Søborg.

”Coronaen har sat skub i en strømning, der begyndte allerede ved finanskrisen. Vi gik fra, at forbrug gav status, til at søge mere over mod det immaterielle, hvor oplevelser er mere værd”, siger han og fortsætter:

“Vi har efterhånden virkelig fundet en kvalitet i naturen, der er med til at give os en mening med livet, og den slipper vi ikke igen lige foreløbigt”, siger Mads Arlien-Søborg.

Find udstyr til sport- og vandaktiviteter her

Vandaktiviteter som SUP-boards er en populær vandaktivitet

SUP Board til børn:
Surfmore Kids 7’6×30

Boerne SUP board Vandaktiviteter
Surfmore Kids 7’6×30 er et fremragende SUP-/paddleboard til børn, hvor tørrelsen på boardet giver optimal stabilitet.. Foto: Surfmore

Om Surfmore Kids 7’6×30

Surfmore Kids 7’6×30 er manøvredygtigt og designet det med de rette dimensioner og designet i flotte orange farver, så det altid er synligt fra land.

Vejledende pris: 2.998 kroner
Størrelse (Længde/bredde/tykkelse): 231/76/12 cm
Vægt: 7,8 kg
Volumen: 150 liter
Maksimal belastning: 70 kg
Boardet kommer med:
Alu paddle 3-delt
HP2 Pumpe
Lightweight leash 70g
Board bag
Finne m/gevind

Køb Surfmore Kids 7’6×30 her.

SUP til begyndere: Allround Family Edition 10’2 x 33

begynder SUP board vandaktiviteter Allround Family Edition 10’2 X 33 SURFMORE
Allround Family Edition 10’2 X 33 er med sine 3 meter og 10 centimeter er et rigtig godt SUP-board til de lidt begynderen. Foto: Surfmore

Om Allround Family Edition 10’2 X 33

Allround Family Edition 10’2 X 33 et rigtig godt bræt til både begyndere, men også for dig, der hurtigt får fornemmelsen af, hvad det vil sige at bruge et SUP-board.

Vejledende pris: 4.399 kroner
Størrelse (Længde/bredde/tykkelse): 310/82/15 cm
Vægt: 8,8 kg
Volumen: 225 liter
Maksimal belastning: 125 kg
Boardet kommer med:
Alu paddle 3-delt 2020
HP2 Pumpe
Lightweight leash 70g
Board bag
Finne m/gevind

Køb Allround Family Edition 10’2 X 33 her.

SUP til den øvede: Touring 11’6 x 31 x 6

Øvet touring SUP board Vandaktiviteter SUP-board-11´6x31x6-1-1
Touring 11’6 x 31 x 6 med den spidse næse er designet til at glide perfekt gennem vandet, ved høj hastighed, og til at der paddeles hårdt. Foto: Surfmore

Om Touring 11’6 x 31 x 6

Touring 11’6 x 31 x 6 er et langt og smalt, hvilket minimerer vandmodstanden yderligere. Samtidig gør den lette LW-konstruktion det samtidig endnu nemmere at nå høj hastighed.

Vejledende pris: 4.799 kroner
Størrelse (Længde/bredde/tykkelse): 345/78/15 cm
Vægt: 9,3 kg
Volume: 312 L
Maks belastning: 135 kg
Boardet kommer med:
Alu paddle 3-delt
HP2 Pumpe
Lightweight leash 70g
Board bag
Finne m/gevind

Køb Touring 11’6 x 31 x 6 her.

Undersøgelsen fra Kantar Gallup viser, at hele 86 procent af de nye naturforbrugere også regner med at være mere ude, når coronakrisen er slut.

Et af de steder, danskerne gerne lægger deres penge, er på udstyr til forskellige former for vandaktiviteter og generelt udstyr til at være aktiv i naturen. Den tendens har man tydeligt mærket hos varehuset Biltema, hvor især udstyr til vandaktivitet flås af hylderne.

”Der er ingen tvivl om, at vi kan mærke, at friluftslivet og forskellige vandaktiviteter er blevet populært. Rigtig mange er begyndt at søge de aktive oplevelser i naturen”, siger Per Normann, der rådgiver kunderne om køb af udstyr til friluftsliv i Biltema og fortsætter:

“Lige nu er der især stor interesse for det, der kan bruges til vandaktivitet som stand up paddleboards og kajakker”, siger han.

Sikkerhed og vandaktiviteter: Husk disse regler for vandaktivitet

Det tætte bånd med naturen har knyttet sig til vores klimabevidsthed og dermed også til vores forbrug. Det får os til at købe flere grønne produkter og får os til at se i en grønnere retning. Det fortæller livsstilsekspert og trendforsker Mads Arlien-Søborg.

”Det store fokus på klima og vores kærlighed til naturen hænger måske mere sammen, end vi umiddelbart tror. Vi vil stadig gerne forbruge, men vi vil bruge pengene bæredygtigt, ansvarligt og etisk korrekt, og hvis man er med på vandaktivitet- og outdoor-bølgen viser det, at man har overskuddet og tiden til aktivt at bruge naturen og dyrke vandaktiviteter”, siger han.

Oppustelig Kajak: Aqua Marina Memba Deluxe 2-personer

oppustelig kajak vandaktiviteter Aqua Marina Memba Deluxe 2-personer
Aqua Marina Memba Deluxe 2-personer er super nem at håndtere, også hvis du er nybegynder uden den store erfaring med kajak eller sejlads. Foto: Aqua Marina


Om Aqua Marina Memba Deluxe 2-personer


Aqua Marina Memba Deluxe 2-personer og perfekt til både kortere og længere udflugter på vandet. Kajakken er lavet i kraftig PVC plast, som sikrer en god kvalitet.

Vejledende pris: 4.000 kroner
Størrelse: 390 x 90 cm
Til 2 personer
Vægt: 15 kg
Bæreevne: 155 kg inkl. oppakning.
Kommer med:
2x Aqua Marina pagajer
1x Aqua Marina håndpumpe
1x Transport-taske
2x sæder
2x finner
1x Brugermanual

Køb Aqua Marina Memba Deluxe 2-personer her.

Udover risikoen ved at drukne, koster det også 1.500 kroner i bøde, hvis man glemmer rednings- eller svømmevest. Husk derfor altid redningsvest eller svømmevest.

Dansk Svømmevest fra Surfmore: Udviklet specifikt til SUP

svømmevest redningsvest Impact voksne sup board Stand Up Paddling
Foto: Surfmore

Om SUP Impact svømmevest

SUP impact svømmevest er udviklet af danske Surfmore. Svømmevesten er designet med lynlås i siden, hvilket giver mere komfort, fleksibilitet og et tættere fit. SUP impact svømmevest er udviklet specifikt til Stand Up Paddle surfing, men kan bruges til alle former for aktiv vandsport.

Vejledende pris: 499 kroner.
Opdrift: N50 og ISO-certificeret.
Gør dig synlig fra stranden.
Designet til stand up paddle, wakeboarding samt kite- og windsurf.
Side-zippers med YKK lynlås.
Materiale: 3 mm NBR neopren, EPE lightweight foam, QuickyDry Nylon.

Køb SUP Impact svømmevest her.

GUL Garda 50N Svømmevest: Måske Danmarks bedste

vandaktiviteter vandaktivitet sup gul garda 50n svommevest
Foto: Gul

Om GUL Garda 50N Svømmevest

GUL Garda 50N er en af Danmarks mest anerkendte svømmeveste til vandsportsaktiviteter over vandet. GUL Garda 50N Svømmevest har en fremragende pasformen, som samtidig giver plads til masser af bevægelse. Svømmevesten sidder højt på kroppen, hvilket betyder at der er plads til ryglæn og cockpitkarm. Derudover har svømmevesten en stor brystlomme til nøgler, mobil og lignende.

Vejledende pris: 799 kroner
Opdrift: 50N
Materialer: Slidstærk Rip-Stop, CE godkendt nylon og PVC-skum
Højt cut der giver plads til trapez i kajakken
Elastik i skuldrene
2 vejs bælte justering for tight fit
YKK side lynlås

Køb GUL Garda 50N Svømmevest her.

Sikkerhed og vandaktiviteter

Det koster 1.500 kroner i bøde, hvis man glemmer rednings- eller svømmevest

Øv dig i at svømme, uanset om du kan det eller ej i forvejen.

Husk svømmevest eller redningsvest – vandets svar på sikkerhedsselen.

Lav altid et sikkerhedstjek på dit paddleboard, din kano, kajak eller hvad end du vil til søs på. Sørg for at der ikke er store skrammer eller huller, der kan give problemer på vandet.

Tjek altid vind- og vejrforhold hjemmefra, og sejl ikke ud i fralandsvind. Især på paddleboards er fralandsvinden farlig, da den kan snuppe dig og boardet og sende jer langt ud på åbent hav.

Skal du til vands på paddleboard, skal du altid bruge sikkerhedsline. Boardet flyder og holder dig oppe, og skulle du ende i stormvejr, er det som en stor, aflang redningskrans.

Tag det rigtige tøj på. Selvom solen skinner fra en skyfri himmel, kan havluften være kold. Derfor er det vigtigt at holde musklerne varme med en våddragt om sommeren eller en tørdragt om vinteren.

Similar Posts