NYHEDER EFTERÅR FORÅR PRODUKTANBEFALINGER PRODUKTTEST SOMMER TELT- & SHELTERTUR VINTER

Trangia til mad i naturen: Her er det bedste stormkøkken

stormkøkken trangia

Trangia er formentligt det mest anvendte stormkøkken herhjemme, og med god grund. Her får du derfor Outdoor-Camping’s foretrukne sæt til hhv. 1-2 personer og 3-4 personer. Foto: Trangia

Mad over trangia i naturen er nemt og lækkert, men det kan være svært at vælge det rette kogegrej. Her får du guiden til det bedste stormkøkken.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Nogle brands er bare så gode, at man automatisk forbinder producentens navn med alle produkter af samme type. Sådan er det med Trangia. Trangiaen blev opfundet i 1925 af det svenske firma Trangia AB, men når vi taler om trangia, taler vi i virkeligheden oftest om et stormkøkken.

Et stormkøkken er et lille transportabelt kogeapparat til madlavning, som bruges i militæret eller på camping. Brænderen i et stormkøkken er beskyttet af en læskærm, hvor der kan placeres en gryde.

Afhængigt af brændertype og klima bruges der forskelligt brændstof som eksempelvis petroleum, benzin, sprit og gas. Hos Outdoor-Camping sværger vi til gas. Gas er nemmere at regulere, og samtidig er det nemmere at tænde og slukke og derfor mere sikkert at bruge.

100g Primus Power Gas til 49 kroner

Stormkøkken jetboil trangia gas 100g

Lille og kompakt gasdåse med gevind og 100 g gas til diverse brændere. Power Gas er Primus’ helårsblanding, som virker fra ca. -10 til 20 grader. Primus Power er derfor god på forårs-, sommer- og efterårsture, og fungerer også fint på mange vinterture. Primus gas er CO2-neutral, idet Primus støtter projekter i Uganda, der udskifter ineffektive træ- og kulbrændere.

100g Primus Power Gas koster 49 kroner og kan købes her.

OBS. Tomme gasdåser skal afleveres på Genbrugsstationen!

230g Primus Summer Gas til 49 kroner

Stormkøkken jetboil trangia gas 230g

Mellemstor gasdåse med gevind til diverse brændere. Summer Gas er den bedste gas til sommerens ture, med temperaturer ned til 5 grader. Primus Summer Gas 230 gram, er optimeret til at levere mest mulig varme. Gas er utroligt nemt og effektivt at lave mad med – også i det fri. Primus gas er CO2-neutral, idet Primus støtter projekter i Uganda, der udskifter ineffektive træ- og kulbrændere.

230g Primus Summer Gas koster 49 kroner og kan købes her.

OBS. Tomme gasdåser skal afleveres på Genbrugsstationen!

450g Primus Summer Gas til 69 kroner

Stormkøkken jetboil trangia gas 450g

Stor gasdåse med gevind til diverse brændere. Summer Gas er den bedste gas til sommerens ture, med temperaturer ned til 5 grader. Primus Summer Gas 450 gram holder til mange måltider og kopper kaffe. Primus gas er CO2-neutral, idet Primus støtter projekter i Uganda, der udskifter ineffektive træ- og kulbrændere.

450g Primus Summer Gas koster 69 kroner og kan købes her.

OBS. Tomme gasdåser skal afleveres på Genbrugsstationen!

Trangia: Det klassiske og pålidelige stormkøkken

Fordelen ved trangia er helt klart brugervenligheden. Disse stormkøkkener er designet, så alle dele passer sammen. Samtidig er det let at samle og skille ad og kan pakkes meget kompakt. Det er derfor utroligt nemt at passe ned i alle former for rygsække.

Trangiaer har derudover den fordel, at det er nemt at bruge både for nybegyndere, trænede, voksne og børn. Da der anvendes ild til stormkøkkener skal mindre børn derfor altid være under opsyn, når de bruger stormkøkken.

De to modeller, vi har valgt, er en såkaldt HA-model og en UL-model. Ha står for ”Hard Anodised aluminium”. Hårdt anodiseret aluminium er mere robust og tager ikke så nemt imod slid. HA-modellen er derfor dyrere end UL-modellen, der står for ”ultra light”.

Gasbrænder til 419 kroner

Stormkøkken jetboil trangia gasbrænder
Foto: Trangia

Effektiviser dit stormkøkken og øg sikkerheden med en gasbrænder. Denne gasbrænder er produceret at Trangia og passer ned i stormkøkkenets nederste læskærm. Slangen føres ud gennem et hul i den nedre læskærm og tilsluttes gasflasken, som så er placeret eksternt.

Gasbrænderen her koster 419 kroner og kan købes her.

Som tilfældet som regel er, hænger pris og kvalitet som oftest sammen. Sådan er det også, når du vælger stormkøkken. Men det første spørgsmål, du altid skal stille dig, er: Hvad skal jeg bruge mit stormkøkken til? Hvis du kun bruger det en håndfuld gange om året, kan du sagtens nøjes med UL-modellen. Hvis du derimod bruger dit stormkøkken oftere og gerne vil gå op i kvalitet, er HA-modellen dit valg.

Trangia kommer i to serier: 27 og 25. Serie 27 er designet til 1-2 personer, mens serie 25 passer til 3-4 personer. Standart ved begge typer er, at de brænder på sprit. Her kan du med fordel tilføje fem procent vand til spritten, så det soder mindre. Alternativt anbefaler Outdoor-Camping, at du køber en gasbrænder til dit stormkøkken.

Som tidligere nævnt er gas nemmere at regulere, og samtidig er det nemmere at tænde og slukke og derfor mere sikkert at bruge.

Trangia 25: Stormkøkken til 3-4 personer

Prisvenlig Trangia 25-3 UL Nonstick til 559 kroner

stormkøkken jetboil trangia 25-3 UL Nonstick
Foto: Trangia

Om Trangia Stormkøkken 25-3 Ultra Light

Trangia 25-3 er fremstillet i ultralet aluminium. Låget er en stegepanden med nonstick belægning, der minder om teflon og derfor utrolig dejlig at have med på tur. Trangia 25-3 kan købes enten med den originale spritbrænder eller med en gasbrænder.

Vejledende pris: 559 kroner
Materiale: ultra let aluminium og nonstick
Består af: 2 vindskærme, 2 kasseroller på 1,5 og 1,75 ltr. 1 nonstick belagt låg/pande 22 cm, greb og rem.
Fås med den originale spritbrænder og GB 74 gasbrænder
Mål: Ø 22 x H 10,5 cm.
Vægt: 900 gram

Køb Trangia 25-3 UL Nonstick her.

Kvalitets-Trangia 25-1 HA til 1.059 kroner

Stormkøkken jetboil trangia 25-1 HA
Foto: Trangia

Om Trangia 25-1 HA

Med 25-1 HA i hård anodiseret aluminium får du et stormkøkken, der er op til 50 procent stærkere end et stormkøkken i almindelig aluminium. Trangia 25-1 HA er derfor et sæt, du kan tage frem og bruge år efter år.

Vejledende pris
: 1.059 kroner
Materiale: hård anodiseret aluminium
Består af: 2 stk vindskærme, 2 kasseroller, 1,5 og 1,75 ltr. 1 låg/pande 22 cm, spritbrænder B25, greb og rem.
Mål: Ø 22 x H 10,5 cm.
Vægt: 865 gram

Køb Trangia 25-1 HA her.

Trangia 27: Stormkøkken til 1-2 personer

Prisvenlig Trangia 27-1 UL til 399 kroner

stormkøkken jetboil trangia 27-1 UL
Foto: Trangia

Om Trangia 27-1 UL

Trangia 27-1 UL er gryder, pande og læskærme lavet i et lettere materiale, der gør køkkenet 130 gram lettere end forgængeren. Den lave vægt gør stormkøkkenet her perfekt til alt fra cykelture, vandring, kanoture og meget andet. Samtidig er prisen her den helt rigtige til folk, der kun er afsted få gange om åre. Trangia 27-1 UL koster 399 kroner og kan købes her.

Vejledende pris: 399 kroner
Består af: 2 stk. vindskærme, 2 kasseroller, 1 l. 1 låg/pande, spritbrænder, greb og rem.
Mål: Ø: 19 / H: 10,5 cm
Vægt: 690 g.

Køb Trangia 27-1 UL her.

Kvalitets-Trangia 27-3 HA til 759 kroner

stormkøkken jetboil trangia 27-3 HA
Foto: Trangia

Om Trangia 27-3 HA

Trangia Kitchen 27-3 HA er en letvægtsudgave af de hårdanodiseret stormkøkkener og er derfor nemt at transportere rundt. Panden til sættet er med den særlige Non-Stick belægning, som minder om teflon, og som gør, at maden ikke brænder på. Trangia 27-3 HA koster 759 kroner og kan købes her.

Vejledende pris: 759 kroner
Består af: 2 stk vindskærme, 2 kasseroller, 1 ltr. 1 låg/pande, spritbrænder, greb og rem.
Mål: Ø: 19 / H: 10,5 cm
Vægt: 725 g

Køb Trangia 27-3 HA her.

Find mere bål-, mad- og grilludstyr her.

Similar Posts