GUIDE NYHEDER TELT & SHELTER

SE KORTET: Billig camping i Sønderjylland – Her er der fri teltning

billig camping i Sønderjylland

I Syd- og Sønderjylland er det tilladt at slå teltet op i 57 statsejede skove. Hvis du er til billig camping, kan du gøre det ganske gratis og derved spare udgifter på campingturen. Outdoor-Camping giver dig her en guide til, hvor du kan komme på billig camping i Sønderjylland. Foto: Outdoor-Camping

I 57 skove i Syd- og Sønderjylland må du slå telt op og sove – gratis. Er du til billig camping og smuk sønderjysk natur, giver Outdoor-Camping dig her guiden til, hvor du må campere frit i den syd- og sønderjyske natur.

Vil du se sort sol ved vadehavet, inden du går til ro for natten i hjertet af Bjerreskov, Varde? Eller hvad med at tage turen til fods eller på cykel ad gendarmstien langs Flensborg Fjord og slå teltet op i den fri natur i Bøffelkobbel eller Lambjerg Indtægt? Så kan du gøre det – ganske gratis endda.

Fri teltning, som campingformen hedder, er billig camping i verdensklasse. Her må du nemlig slå dit telt op midt i den frie natur, gå til ro til marsvins sagte pusten og bølgeskvulp, når de dykker i Lillebælt og vågne op igen til mågernes kalden over vandet.

Er du samtidig prisbevidst og til billig camping? Så gemmer Syd- og Sønderjylland på hele 57 skønne natur-perler, som blot venter på, at du kommer ud og trykker pløkkerne ned i den jyske muld.

Inden du kommer så langt, skal du huske, at du kun må sætte telt op i de pågældende skove, og at det kun må sættes på de træbevoksede områder i skovene. Vis respekt for naturen og efterlad gerne området pænere, end da du kom dertil.

Billig camping i Syd- og Sønderjylland: Her er guiden

Med 57 steder til fri teltning i naturen er Syd- og Sønderjylland den landsdel i Danmark, der byder på klart flest skove med fri teltning.

I alt forvalter Naturstyrelsen, som hører under Miljø- og Fødevareministeriet, cirka 200.000 hektar statslige skove og naturområder over hele Danmark. Selvom overnatning som udgangspunkt er tilladt på liggeunderlag og i sovepose i alle offentlige skove, så er det altså kun tilladt at slå telt op i få af dem. I alt drejer det sig om 278 skove på landsplan, hvor du må telte, og 57 af dem ligger altså i Syd- og Sønderjylland.

Med 57 steder til fri teltning i naturen syd for Kongeåen er der derfor rigtig gode muligheder for billig camping i Sønderjylland. Flere af de Syd- og Sønderjylland skove og plantager, som byder på gratis camping, ligger derudover forholdsvis tæt på hinanden.

Andre muligheder for billig camping i Sønderjylland

Især i området omkring Kruså, Aabenraa og Als kan du relativt nemt nå fra den ene skov til den næste til fods eller på cykel. Også dette hjælper til at holde budgettet nede, så du slipper for dyr transport, hvilket gør telt- og campingturen ekstra billig.

Derudover har Naturstyrelsen over 800 gratis teltpladser fordelt over hele landet. Teltpladserne kaldes “primitive overnatningspladser”, og rigtig mange af dem ligger i Syd- og Sønderjylland. Selvom de kaldes “primitive”, skal man dog ikke lade sig skræmme, da der ofte både er vandhaner og toiletter på pladserne. Det betyder, at forholdene ofte er gode her. Naturstyrelsens teltpladser kan du læse mere om her.

Derudover er der over 750 shelters, fordelt over hele landet, som du også kan bruge og overnatte i. Omkring 630 af dem er offentlige, og mange af dem finder du også i Syd- og Sønderjylland. Dem kan du læse om her.

Guide: Her kan du campere billigt i Syd- og Sønderjyllands fri natur

Syd- og Sønderjylland er hjemsted for mange skønne naturperler, hvor du blandt andet kan komme helt tæt på havet i Fanø Klitplantage, vikingerne i Ribe, eller naturen i Hønning Plantage ved Skærbæk, som gæsterne giver 4,8 stjerne ud af 5 mulige. I Outdoor-Camping’s guide herunder har vi samlet alle de steder i Syd- og Sønderjylland, hvor du frit må slå telt op.

For overskuelighedens skyld har vi samlet stederne, hvor du må slå dit telt op midt i den frie syd- og sønderjyske natur. Det har vi gjort i klynger under nærmeste større by, så du nemt får overblik over, hvor du kan tage på billig campingferie i naturskønne omgivelser.

Klik på ikonerne på kortet nedenfor og se brugernes anmeldelser af skovene, hvor du frit må slå dit telt op i naturen.

Hvis du er usikker på, hvor du må telte, og på hvor grænserne for teltningen går, så kontakt den lokale naturforvaltningsenhed.

Kilde: naturstyrelsen.dk

ANDRE LÆSER OGSÅ:

Sønderborg
Arnkil Skov
Blomeskobbel, Fynshav
Buskmose Skov, Gråsten
Bøffelkobbel Skov, Dybbøl
Fryndesholm, Fynshav
Nørreskoven, nord for Sandagerbjerg / Sandager Mosevej, Nordborg
Oleskobbel, Fynshav
Rumohrsgaard Dyrehave, Augustenborg

Toftlund
Arrild Plantage, mellem Toftlund og Skærbæk
Hønning Plantage, mellem Toftlund og Skærbæk
Lindet Skov, mellem Toftlund og Skærbæk
Lovrup Skov, mellem Toftlund og Skærbæk
Råbjerg Plantage, mellem Toftlund og Skærbæk
Toftlund Skov

Haderslev
Bevtoft Plantage, mellem Haderslev og Toftlund
Hjelmvrå, Vemmelev
Keldet Skov, Vonsbæk
Kirkekobbel, Vemmelev
Lambjerg Indtægt, nord for Søndre Landevej
Nautrupgård Skov
Sandkulen, Vemmelev
Teglholt, Vemmelev

Christiansfeld
Barsbøl Skov, Jels
Haraldsholm Skov, Jels
Klaskeroj, Jels
Loft Skov
Revsø Skov, mellem Christiansfeld og Jels
Stursbøl Plantage, Jels
Vargårde Skov, Hejlsminde

Ribe
Bjerreskov
Stensbæk Plantage, Ribe
Tange Bakker
Varming-Nørbæk Plantage

Padborg / Kruså
Bommerlund Plantage, øst for Hærvejen
Gårdbæk Skov, Kruså
Kelstrup Plantage, øst for Hønsnapvej
Rode Skov, Kruså
Søgård Skov, syd for Lundtoftvej

Aabenraa
Bøghoved Skov, Kliplev
Hostrup Krat
Lerskov Plantage, mellem Rødekro og Genner
Rise Skov, nord for Løgumklostervej
Rhedersborg Skov, Rødekro
Rugbjerg Plantage, Øster Løgum
Søst Skov
Torp Plantage
Årtoft Plantage
Årup Skov, vest for Årup Skovvej

Kolding
Drenderup Skov, Vamdrup
Fovslet Skov, Vamdrup
Harte Skov
Stenderup Midtskov, Sønder Stenderup
Stenderup Nørreskov, Sønder Stenderup

Fanø
Fanø Klitplantage
Kikkebjerg Plantage, nord for Koldingvej

Tønder
Soldaterskoven
Tingdal Plantage

Similar Posts