GUIDE NYHEDER TELT & SHELTER

Se kortet: Billig camping på Fyn – her må du telte frit

Billig camping på Fyn

På Fyn og i Det Sydfynske Øhav er det tilladt at slå teltet op i 14 statsejede skove. Hvis du er til billig camping, kan du gøre det ganske gratis og derved spare udgifter på campingturen. Outdoor-Camping giver dig her en guide til, hvordan du kommer på billig camping på Fyn og i Det Sydfynske Øhavs frie natur. Foto: Outdoor-Camping

I 14 skove på Fyn og i Det Sydfynske Øhav må du slå telt op og sove – gratis. Er du til billig camping og synes du, at Fyn bare er fin, så giver Outdoor-Camping dig her guiden til billig camping på Fyn og i Det Sydfynske Øhav.

Sæt teltet op midt i de maleriske “Sydfynske Alper” ved Faaborg eller hvad med at tage turen til fods eller på cykel ad Østersøruten i Det Sydfynske Øhav og slå teltet op i den fri natur i Lille Rise Skov på Ærø? Så kan du gøre det – ganske gratis endda.

Er du samtidig prisbevidst og til billig camping? Så gemmer Fyn og øerne på 14 skønne natur-perler, som blot venter på, at du kommer ud og trykker pløkkerne ned i den fede fynske muld.

Fri teltning, som campingformen hedder, er billig camping i verdensklasse. Her må du nemlig slå dit telt op midt i den frie natur, lede efter vættelys langs vandet ved Lunden på Langeland og vågne op igen til mågernes kalden over vandet, mens solen står op over Storebælt.

Inden du kommer så langt, skal du huske, at du kun må sætte telt op i de pågældende skove, og at det kun må sættes på de træbevoksede områder i skovene. Vis respekt for naturen og efterlad gerne området pænere, end da du kom dertil.

Billig camping på Fyn og i Det Sydfynske Øhav: Her er guiden

Naturstyrelsen, som hører under Miljø- og Fødevareministeriet, forvalter cirka 200.000 hektar statslige skove og naturområder over hele Danmark. Selvom overnatning som udgangspunkt er tilladt på liggeunderlag og i sovepose i alle offentlige skove, så er det altså kun tilladt at slå telt op i få af dem. I alt drejer det sig om 278 skove på landsplan, hvor du må telte, og 14 af dem ligger altså på Fyn og i Det Sydfynske Øhav.

Selvom Fyn og Det Sydfynske Øhav kun har 14 steder til fri teltning i naturen, er der gode muligheder for billige camping i det fynske ferieparadis. Selvom der er et stykke mellem flere af stederne, kan du stadig nå fra den ene skov til den næste på cykel. Dette hjælper også til at holde budgettet nede, så du slipper for dyr transport, hvilket gør telt- og campingturen ekstra billig.

Andre muligheder for billig camping på Fyn

Derudover har Naturstyrelsen over 800 gratis teltpladser fordelt over hele landet. Teltpladserne kaldes “primitive overnatningspladser”, og rigtig mange af dem ligger på Fyn og i Det Sydfynske Øhav. Selvom de kaldes “primitive”, skal man dog ikke lade sig skræmme, da der ofte både er vandhaner og toiletter på pladserne. Det betyder, at forholdene ofte er gode her. Naturstyrelsens teltpladser kan du læse mere om her.

Derudover er der over 750 shelters, fordelt over hele landet, som du også kan bruge og overnatte i. Omkring 630 af dem er offentlige, og mange af dem finder du også på Fyn og i Det Sydfynske Øhav. Dem kan du læse om her.

Der findes også cirka 50 traditionelle campingpladser på Fyn, som kan benyttes mod betaling. Dem finder du her.

Guide: Her kan du campere billigt på Fyn og i Det Sydfynske Øhavs fri natur

Fyn og Det Sydfynske Øhav er hjemsted for mange skønne naturperler. Ét af de steder er Langeland, som i 2019 kom i Michelins rejseguide, for sin skønne natur, som kun ét ud af i alt fem steder i Danmark. Hvad Michelin-guiden dog ikke nævner er øens fremragende muligheder for billig camping i naturen.

På Nordlangeland kan blandt andet nævnes Bræmlevænge, Øster Stigtehave og Øster Stigtehave, hvor du frit må slå teltet op. Herfra kan du tage turen til idylliske Ærø og Lille Rise Skov via færgen fra Rudkøbing til Marstal. Eller hvad med at fortsætte over Tåsinge til Rødme Svinehaver ved Svendborg. Her kommer du blandt andet forbi Landet Kirke, hvor Elvira Madigan og Sixten Sparre, som er det danske svar på Romeo og Julie, ligger begravet.

For overskuelighedens skyld har vi samlet stederne, hvor du må slå dit telt op midt i den frie syd- og sønderjyske natur. Det har vi gjort i klynger under nærmeste større by, så du nemt får overblik over, hvor du kan tage på billig campingferie i naturskønne omgivelser.

Klik på ikonerne på kortet nedenfor og se brugernes anmeldelser af skovene, hvor du frit må slå dit telt op i naturen.

Middelfart
Vestermoseskoven, Ejby

Otterup
Otterup Byskov

Assens
Klakkebjerg, Aarup

Glamsbjerg
Lærkedal

Ringe
Ringe Skov (delvist)

Faaborg
Kistrup Skov
Komtessens Plantage (delvis)
Sollerup Skov

Svendborg
Rødme Svinehaver

Langeland
Bræmlevænge, Lohals
Lunden, Bagenkop
Mørkholm Skov, Lohals
Østre Stigtehave, Lohals

Ærø
Lille Rise Skov, mellem Ærøskøbing og Marstal

Similar Posts