GUIDE EFTERÅR FORÅR NYHEDER SOMMER VINTER

Her er de bedste fiskesteder i Danmark: SE KORTET

fiskesteder i Danmark fiskeri Fiske

Her kan du fiske. Se kortet i artiklen over de bedste fiskesteder i Danmark Foto: Fishing in Denmark

Det er populært at fiske. Fiskeri modvirker stress, og så er det en god måde at komme ud i naturen på. Her er de bedste fiskesteder i Danmark.

Der er rigtig mange gode grunde til at fiske i Danmark. Dels styrker fiskeri det mentale helbred, det er en rigtig god måde at komme ud i naturen sammen med andre og alene på, og så er fisk sundt og godt for hjernen.

Noget tyder på, at de positive sidegevinster ved at fiske er gået op for danskerne. I 2020 blev der nemlig solgt rekordmange fisketegn, og specielt kvinder og yngre mennesker er blevet gode til at tage ud og fiske i naturen. Det viser tal fra Fiskeristyrelsen.

Der er derfor rift om de gode fiskesteder i Danmark. Derfor får du her kortet over alle de bedste steder at fiske i Danmark.

Outdoor-Camping anbefaler: 3 gode fiskestænger:
GRATIS FRAGT
Abu Garcia Veritas 3.0 Ice Combo 27" - Isfiskestang
Abu Garcia® Veritas ™ 3.0 Isfiskekombi kombinerer et 24 ton grafitblank stang og et 3 + 1-bærende hjul med en udvidet hjulpind for lettere håndtering, når du bruger handsker.
Pris fra 438
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 200
Kinetic Tournament Sturgeon CL 12'2' XH 20-60gr 3-delt
Kinetic Tournament Sturgeon CL er en feederstang som er designet til fiskeri efter stør. Stangen er lavet i god kvalitet kulfiber, som gør stangen stærk nok til at håndtere de hårdtfightende stør. Stangens yderste del er en ekstra blød top i glasfiber, s
Pris fra 699
GRATIS FRAGT
Abu Garcia Mass Beat Ii Vertical Jigging 6' 15-45gr - Fiskestang
Mass Beat II Vertical Jigging
Pris fra 2.399
Find flere fiskestænger her

Sundt for krop og sjæl at fiske

Der er mange gode grunde til at gå på jagt efter de bedste fiskesteder i Danmark. Én af dem er, at fisk er fulde af omega-3-fedtsyrer, som har flere gavnlige effekter. Omega-3 fedt kan være med til at forhindre stress og samtidig beskytte mod depressioner. Det betyder, at du med andre ord kan spise dig til et mentalt godt helbred.

Husk fisketegn

Det kræver fisketegn for at fiske de fleste steder i Danmark.

Fisketegnet giver dig ret til at fiske langs de danske kyster.

Med fisketegn, kan du fiske lige så meget som du har lyst til, så længe det gælder.

Der er private fiskevande i Danmark, hvor fisketegnet ikke gælder.

Du kan købe et dagskort, ugekort eller et årskort.

Priserne er 40, 130 og 185 kroner for hver af de tre kort.

Indtægterne fra salg af fisketegn går blandt andet til fiskepleje, udsætninger af fisk og vandløbsrestaurering.

Cirka 216.000 købte fisketegn i 2020. Det er rekord.

I 2019 blev der solgt 137.000 helårs-fisketegn. I 2020 steg det tal til 170.000.

Køb dit fisketegn her.

Omega-3-fedtsyrer er samtidig helt nødvendige for din hjernefunktion, fordi de gør dine hjerneceller i stand til at tale sammen. Derudover indeholder fisk både D-vitamin, jod og selen, der alt sammen er med til at holde din hjerne skarp og sund.

Specielt laks, ørred, makrel og sild har et højt niveau af omega-3-fedtsyrer, og alle de fire fisk kan du fange i Danmark. På kortet her i artiklen kan du blandt andet se, hvor du kan fange netop de fisk.

Endelig hjælper naturen også vores psykiske trivsel og nedsætter stress. Det er vigtigt at få aktiveret vores sanser, og det kan vi i naturen. En simpel teknik til at aktivere de fem sanser, se, høre, føle, lugte og smage, er at blive opmærksom på lyde, der er langt væk og lyde som er tæt på, mens du fisker. Rør ved vandet og ved fisken skel. Det er basal mindfulness og yderst effektivt mod stress.

Den gode fisker

Parker kun, hvor du må.

Respekter, at privat vej betyder PRIVAT.

Hold god afstand til private ejendomme.

Gå kun på stier og langs kysterne.

En fordel ved at gå et stykke til fiskevandet kan være, at der ikke er andre.

Vis hensyn og hold afstand.

Ryd op efter dig selv i naturen.

Tag gerne affald med, der flyder.

Efterlad kun fodspor.

Find gode spinnerstænger her

Fiskeri i Danmark: Sådan gør du

Der er mange regler i forhold til, hvilke størrelser fisk du må fange, hvor du må fange dem, og hvordan. Som udgangspunkt kan fiske over det meste af Danmark med et gyldigt fisketegn. Et fisketegn gælder for enten en dag, en uge eller et år og koster 40, 130 og 185 kroner for hver af de tre kort.

Fisketegnet gælder dog typisk ikke på privat grund som i put and take-søer og lignende. Som udgangspunkt skal du derfor have fisketegn på alle offentlige fiskesteder i Danmark.

Behandlingen af de fisk, du fanger, skal altid ske med respekt for dyret. For en lang række fiskearter er der indført et mindstemål, og der kan være fredningstid i den periode, hvor de er samlet for at gyde. Formålet er at sikre, at fiskene kan nå at gyde og på den måde opretholde bestanden.

Tynde og ”farvede fisk” bør altid sættes ud igen. De ”farvede fisk” er på vej til fiskens gydested for at lægge sin æg. Tager du de ”farvede fisk” med hjem, er det derfor med til at ødelægge bestanden af fiskene, da de i så fald ikke når at gyde.

Tynde fisk har derimod typisk netop gydet og er derfor afkræftede og tynde. Disse fik magre og har derfor ikke nogen særlig god spiseværdi alligevel. Fælles for ”de farvede” og de tynde fisk er, at de bør sættes ud igen. Det gør du ved at holde fisken under vandet, mens du forsigtigt tager krogen ud af den. På den måde giver du fisken de bedste chancer for at overleve uden mén.

Hvis fisken skal med hjem på spisebordet, så afliv den så hurtigt og skånsomt som muligt.

Se kortet: Her er de bedste fiskesteder i Danmark

Køb fiskestænger her

På kortet her på siden finder du de bedste fiskesteder i Danmark. Uanset om du vil til stranden, på en mole, til put and take, åer eller søer, så finder nemt et sted i alle afkroge af Danmark.

Kortet giver dig nemt overblik over de arter, du kan fange i de danske farvande, hvilken sæson, fiskene kan fanges, og hvordan bundforholdene er de forskellige steder.

Alle informationer finder du i menuen i venstre side af kortet, hvor du krydser de ønskede oplysninger af. Du kan endda se vejrudsigten, i det lokalområde du vælger.

Outdoor-Camping bringer kortet i samarbejde med Fishing in Denmark, som ejer kortet. Fishing in Denmark er blevet til i et samarbejde mellem Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Fiskeristyrelsen, Fisketegn.dk, Danmarks Sportsfiskerforbund, Fangstjournalen, DTU Aqua og VisitDenmark.

Her er de bedste fiskesteder i Danmark

Similar Posts