BØGER NYHEDER PRODUKTANBEFALINGER

‘Tag børnene med på sanketur’: Årets sankebog af Julie Karla

tag bornene med pa sanketur bog julie karla

Ny bog af Julie Karla giver god inspiration til at tage børnene med ud i naturen og sammen smage på dens eventyrlige spisekammer. ‘Tag børnene med på sanketur – og brug naturens råvarer i børnevenlige opskrifter’ er årets sankebog til børnefamilier. Foto: Muusmann Forlag

Tag børnene med på sanketur – og brug naturens råvarer i børnevenlige opskrifter’ er årets nye sanke-kogebog til børnefamilier af Julie Karla.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Det nye nordiske køkken, hvor man bruger naturens vilde råvarer, er ikke kun noget man finder på københavnske Michelin-restauranter. Det er også mad i børnehøjde. For skovmærke, brændenælder, mælkebøtter osv. kan også bruges i de skønneste børneretter.

Med ’Tag børnene med på sanketur – og brug naturens råvarer i børnevenlige opskrifter’ inviterer kogebogsforfatter Julie Karla hele familien med ud i det fri. Den nye sanke- og kogebog gør det legende let at trylle naturens råvarer om til de lækreste børnevenlige retter.

“Der sker noget magisk, når børn kommer ud i naturen. De tager instinktivt deres opdagelsesbriller på og er til stede i nuet. På en anden måde end indendørs”, siger Julie Karla og fortsætter:

”Sådan oplever jeg det i hvert fald. Både når jeg har mine egne børn med ud i naturen, underviser børnefamilier eller betragter børnene fra mine drenges skovbørnehave. Den nysgerrighed og tilstedeværelse er det bare om at tage videre med ind i det kulinariske hjørne”.

Find flere bøger om sankning her

Kom tættere på naturen med
Tag børnene med på sanketur

Med bogen ’Tag børnene med på sanketur’ lærer at se efter tegnene, der afslører, præcis hvor langt vi er kommet i sæsonen. Du lærer at kigge op og se, hvornår træerne springer ud, eller ned i jorden for at se det spire under de visne blade fra sidste sæson.

Med bogen begynder du derfor at få en helt særlig forståelse for råvarernes sæson. Du kommer til at opleve, at alt ikke kommer frem med det samme. At den ene spændende ingrediens afløser den næste, og at smagen af planterne ændrer sig løbende.

”Dette nære forhold til naturen vil jeg hjælpe forældre med at lære deres børn. Hver eneste sanketur kan nemlig være et eventyr for børn og voksne. En meningsfuld og vidunderlig måde at give et besøg i naturen et formål på”, siger Julie Karla.

Ingen kræsenhed med ’Tag børnene med på sanketur

At sanke giver børn en bredere forståelse af mad, og hvor den kommer fra. Kræsenhed er almindeligt hos mange børn. Men i følge Julie Karla gør det noget helt særligt ved børns “madmodighed”, når de er med hele vejen i processen fra jord til bord.

Når børnene kommer med ud i naturen, selv finder ingredienserne, rør og lugter til dem, og er med i køkkenet, så er de meget mere åbne for nye madoplevelser.

Dertil er bogens mange opskrifter særligt børnevenlige, f.eks. pølsehorn, pizza, madpandekager osv., som børnene allerede kender. Blot med et lille grønt tvist af naturen.

Alle opskrifterne i ‘Tag børnene med på sanketur‘ indeholder derudover som udgangspunkt kun én ingrediens, der skal sankes i naturen, så det er nemt at forholde sig til. Også for de voksne”, siger Julie Karla.

Om forfatter Julie Karla

julie karla tag bornene med pa sanketur bog
Julie Karla er kogebogsforfatter og madblogger. Foto: Muusmann Forlag

Julie Karla har i mere end 12 år delt sine opskrifter på Juliekarla.dk og på den engelsksprogede madblog Karlasnordickitchen.com.

Hendes opskrifter optræder jævnligt i både landsdækkende og internationale medier.

Ud over at skrive om sankning underviser hun også børn og voksne i naturens spisekammer.

Julie Karla har tidligere udgivet kogebøgerne Grøn Morgenmad‘ (2019) og ‘Venindemad‘ (2022).

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere