BØGER NYHEDER UDSTYR

Lav mad i det fri: Ny bog om mad under åben himmel

Lav mad i det fri

Lav mad i det fri er en fremragende bog for både nybegyndere og mere erfarne af forfatter Mette Arleth. Foto: Muusmann Forlag

Med den øgede interesse for friluftsliv er der også mange, som gerne vil lave mad og spise godt i naturen. Lav mad i det fri er bogen for alle dem, der gerne vil lave god mad under åben himmel.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Med den øgede interesse for friluftsliv er der mange, som også gerne vil lave mad og spise godt i naturen. Men det kan være svært at komme i gang, for hvilken slags mad kan man lave, og hvilket udstyr kræver det?

Det er muligt, at sult er den bedste kok, og frisk luft det bedste krydderi, men hvis man skal lave mad i det fri, kan man bestemt lige så godt lave noget, der smager dejligt, og det behøver absolut ikke være indviklet.

Lav mad i det fri’ er en bog om madlavning med eller uden bål i det fri for både nybegyndere og mere erfarne. Her får du en hjælpende hånd med inspiration til lækker mad under åben himmel og gode råd til valg af udstyr.

“Der er ikke meget, som er hyggeligere end at samles omkring et bål med familie eller gode venner, og det bliver bare endnu bedre, hvis man også får noget lækkert at spise”, siger Mette Arleth, der er forfatter til bogen ’Lav mad i det fri’.

1. del af Lav mad i det fri: En enkelt aften i det fri

Lav mad i det fri

Lav mad i det fri
Lav mad i det fri‘ gør dig i stand til nemt at lave lækre retter med eller uden bål under åben himmel. Foto: Muusmann Forlag

Om Lav mad i det fri

Lav mad i det fri’ er for både nybegyndere og mere erfarne.

Forfatter: Mette Arleth
Forlag: Muusmann Forlag
Sider: 197
Vejledende pris: 229,95 kroner
Udgivet: Oktober 2021

Køb Lav mad i det fri her.

Til hverdag arbejder Mette Arleth for bæredygtighed og grøn omstilling i Region Nordjylland. Udover Lav mad i det fri, har hun også skrevet bogen ‘Hverdagseventyr – friluftsliv og eventyr året rundt‘.

Uanset om man vil ud på nærmeste shelterplads en sommeraften, tænde bål og spise sammen med vennerne eller planlægger en længere tur, hvor maden skal være let at bære og kunne holde sig uden at være på køl, så hjælper bogen her på vej.

Bogens første del rummer en gennemgang af forskellige typer udstyr, og hvordan det anvendes. Herunder vises også en række teknikker til madlav­ning på bål samt lækre og lettilgængelige opskrifter, som Mette Arleth demonstrerer med forskellige teknikker, mens hun viser udstyrets muligheder.

”I første del af bogen er der fokus på mad, der egner sig til en enkelt aften i det fri. Hvad enten det skal være ude i haven, nede i parken, i skoven, ved stranden eller langt ude på fjeldet, findes der lækre opskrifter og gode tips til at få madlavningen til at lykkes”, siger Mette Arleth.

2. del af Lav mad i det fri: Når du skal på tur

Udover at friluftslivsnyder har Mette Arleth også afviklet kurser om fjeldmad og dehydrering i over 10 år. Hun bor i Nordjylland, hvor hun dyrker friluftsliv året rundt, altid med et godt måltid mad som en del af planen.

I andel del af Lav mad i det fri fokuseres der på de krav, der stilles til maden, hvis man skal på tur flere dage i det fri, eksempelvis på vandretur med overnatninger.

”Her skal maden blandt andet kunne holde sig mere end et døgn uden køleskab, og den skal kunne bæres i eksempelvis en rygsæk. Der er forslag til menuplaner for ture på flere dage og grundig vejledning i, hvordan man ved hjælp af dehydrering kan lave sin egen turmad”, siger Mette Arleth.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere