CAMPER NYHEDER

Unge eventyrere valgte vanlife: Bedre end en jordomrejse

Vanlife - Bedre end en jordomrejse

Vanlife er livet. “Jeg har aldrig mødt et menneske med lige så stor eventyrlyst som jeg selv”, siger Line Uttenreitter. Men så mødte hun Thomas Madsgaard Mogensen. Foto: Sonny Singh

Line og Thomas rejste jorden rundt gentagne gange. Nu er parret på konstant udkig efter oplevelser i deres ombyggede VW Transporter. ”Vanlife er frihed på et helt andet plan”, siger de.

”This is it”, sådan skrev Thomas Madsgaard Mogensen i sin dagbog efter en vanvittig weekend, som overgik hans vildeste fantasi.

Det er ellers ikke fordi, at eventyr og oplevelser er fremmede for den 31-årige kajakinstruktør, friluftsvejleder, rejseleder og tømrer. Tvært imod, så er det en integreret del af livet for den unge københavner og hans fire år ældre kæreste, Line Uttenreitter.

Vi er altid i gang med at planlægge et eventyr, Thomas Madsgaard Mogensen

”Vi er altid i gang med at planlægge et eventyr”, siger han, og Line nikker. Lige som Thomas er hun også rejseleder. Oprindeligt er hun godt nok uddannet lærer, men det var rejserne, der for alvor fik taget i hende.

”Jeg skrev en ansøgning og fik jobbet som rejseleder der de følgende tre år gav mig gaven at rejse rundt om Jorden tre gange”, fortæller hun.

Men selvom tre rejser rundt om Jorden i sig selv lyder vanvittigt for de fleste, så var det alligevel noget væsentligt mere jordnært, der trak mest i hende. Parrets Sunshine: Vanlife og en VW Transporter T4, som de to har bygget om til en van.

”Jeg har rejst jorden rundt fire gange i alt, men det her er frihed på et helt andet plan”, siger hun, mens begge griner, inden Thomas tilføjer:

”Den er god nok”.

Vanlife er bedre end at rejse Jorden rundt

Vanlife - bedre end jordomrejse
Vanlife – bedre end jordomrejse 2
Vanlife – bedre end jordomrejse 3
Vanlife – bedre end jordomrejse
previous arrow
next arrow

Om morgenen, når den første af os vågner, kravler vi ned og slår bagsmækken op. Så har vi den lækreste udsigt fra sengen. Privatfoto

Line Uttenreitters drøm om vanlife, camper og frihed på fire hjul er stille og roligt spiret frem over årene på hendes mange rejser rundt i verden.

”Jeg var på tur til Portugal med en veninde i en campervan, og så har jeg været i Canada og i Vestaustralien, hvor jeg også boede i van. Det er bare så dejligt at rejse på den måde. Jeg elsker det simple liv, og så er det en dejlig nem måde at komme rundt på”, fortæller hun.

Særligt turen til Vestaustralien var speciel. På den tur havde Line og Thomas kun været sammen i en måned, inden de blev sendt ud i hver deres verdenshjørne som rejseledere.

Mens Thomas blev sendt til Antarktis som kajakinstruktør, gik turen for Lines vedkommende til Bali, inden hun satte sig bag rettet med en veninde i en van ”down under”.

Jeg sad der på Antarktis med udsigt til pingviner og hvaler, men jeg blev sindssygt misundelig, Thomas Madsgaard Mogensen

”Det var helt vidunderligt med kænguruer, der stod og kiggede på, mens vi sad der med vores rødvin og nød solnedgangen over havet, mantarays, havskilpadder og delfiner i vandkanten og det klareste blå hav og kridhvide sandstrande, som vi havde helt for os selv”, fortæller hun, inden Thomas indskyder:

”Jeg har lidt kvaler over at indrømme det, når jeg sad der på Antarktis med udsigt til pingviner og hvaler, men jeg blev sindssygt misundelig, når Line sendte billeder”, fortæller han, inden begge to griner højt.

”Jeg har rejst en del i campervan før, men jeg tror, det er i Line, at drømmen om selv at få en van har rodfæstet sig mest”, siger Thomas, efter han har fået vejret igen.

”Drømmen om selv at bestemme og at leve et simpelt liv – det gør vi egentlig allerede ret meget – det passer perfekt med livet i en campervan. Det er enormt fleksibelt at rejse og bo i van. Vi bestemmer selv om vi vil køre til højre eller venstre”, supplerer Line.

Købte gul solvogn af shaman

Det var ud af drømmen om selv at bestemme og at leve et simpelt liv, at Sunshine kom ind i Line og Thomas liv, og vanlife blev en livsstil for dem.

”Jeg havde flere gange tænkt, også før jeg mødte Thomas, at min van skulle være gul, og så faldt vi over Sunshine, men synes den var for dyr i afgifter”, fortæller Line, inden hun fortsætter:

”Vi blev ved med at falde over solvognen igen og igen, og så besluttede vi os for at tage til Sydsjælland og se nærmere på bilen. Det endte med, at vi købte den fine gule varevogn af en shaman”.

Parret købte bilen i april 2020 og byggede den om hen over sommeren. Her fik de den omregistreret, så de kunne tage på deres første længere tur i den i hele september måned.

”Jeg er lidt af en interiør- og æstetiknørd, så jeg har brugt meget tid på at søge inspiration på Instagram og internettet. Det er oftest mine ideer fra alle de vans, jeg har set og været i, der er kommet til udtryk i Sunshine”, fortæller Line.

Vanlife - ombygning af van 2
Vanlife - En drøm de delte
Vanlife – ombygning af van
Vanlife – ombygning af van 3
Vanlife – ombygning af van 2
Vanlife – En drøm de delte
Vanlife – ombygning af van 4
previous arrow
next arrow

Sunshine har gennemgået en kæmpe forvandling, fra da Line og Thomas købte den, til de fik den indrettet, som de ville. Privatfoto

”Line sørger for at tingene bliver flotte, og jeg sørger for, at de bliver funktionelle. Jeg har mere fokus på det praktiske”, indskyder Thomas, inden Line tager over igen:

”Det skulle være simpelt, smukt og lækkert”, siger hun om indretning, inden hun fortsætter:

”Jeg ville gerne have plads til opbevaring og et udtrækskøkken bagi. Ovenpå taget havde jeg set på Instagram, at andre vanlifers i udlandet havde tagterrasse. En lidt skør ide, der egentlig var let at lave – og det vidste sig, at det var verdens bedste ide. Det er den, vi er allermest glad for ved bilen”.

”Vanlife viste sig at være en drøm vi delte”

Vanlife – En drøm de delte 2
Vanlife – En drøm de delte
Vanlife – En drøm de delte 3
previous arrow
next arrow

Specielt bilens tag rag er Line og Thomas glade for. “Det er der vi dyrker yoga, kigger stjerner, og da vi var på Sardinien, var det der, vi ofte sad, fordi der var så mange klipper. Foto: Sonny Singh

I dag er både Line og Thomas selvstændige. Da coronaen kom, satte den en effektiv stopper for rejserne ude i verden. Det har i stedet fået Thomas til at genoptage sit gamle erhverv som tømrer, mens Line udfolder sine kunstneriske færdigheder som smykkedesigner.

Oprindeligt var Line slet ikke klar over, at Thomas også var tømrer, og at han en dag ville bygge deres fælles campervan. Det er på trods af, at hun allerede på deres tilfældige første date fortalte ham om sin store drøm.

Den første tilfældige date er samtidig det sted, hvor denne historie også tog sin begyndelse, dengang da Thomas skrev ”This is it” i sin dagbog.

”Vi mødte hinanden til min 30-års fødselsdag på Kajak Bar i København i 2019. Line var med som en venindes plus-one. Jeg skrev til hende en uges tid efter, for venskabs skyld og beskedrækken blev længere og længere, indtil jeg en dag glemte at svare på en besked”, fortæller han.

”På det tidspunkt så jeg en anden, og jeg skulle afsted på van-tur til Canada så det gjorde egentlig ikke så meget”, indskyder Line, inden Thomas igen tager ordet:

Det var der i skoven, jeg første gang fortalte Thomas om min drøm om at få van. Det viste sig at være en drøm vi delte, Line Uttenreitter

”Efter cirka tre uger skrev jeg til Line igen, og undskyldte det sene svar, og spurgte om vi ikke skulle mødes over en kaffe, og lade snakken fortsætte face to face. Allerede dagen efter, før vi havde fået en date på plads, stod vi, begge ret paffe, og helt tilfældigt i den samme skov sammen med 10 andre, fordi en af vores fælles venner havde arrangeret en sheltertur, som vi begge havde tilmeldt os uafhængigt af hinanden”.

”Det var fredag, og lørdag mødtes vi igen til en fødselsdagsfest, søndagen brugte vi sammen, og mandag skrev jeg i min dagbog, ”this is it”. Jeg er stadig paf over, hvordan det hele flaskede sig”, fortæller han.

”Det ville skæbnen gerne, og det ville vi også. Jeg følte et fantastisk ligeværd – det var ret vildt”, siger Line, inden hun slutter: ”Det var der i skoven, jeg første gang fortalte Thomas om min drøm om vanlife. Det viste sig at være en drøm vi delte”.

Similar Posts