TELT & SHELTER GUIDE NYHEDER

Shelter ved vandet på Bornholm: De 10 bedste sheltere ved havet

shelter ved vandet shelter ved havet Bornholm

Shelter ved havet på Bornholm? Den 158 kilometer lange kystlinje langs Bornholm er dragende og byder mange steder på rigtig fine udsigter ud over Østersøen. Især på de skovklædte skrænter omkring Hammershus ligger der flere gode sheltere tæt på vandet. Foto: Outdoor-Camping

Intet andet sted i landet finder du en shelter ved vandet med så dramatiske og varierede udsigter som på Bornholm. Her finder du de 10 bedste sheltere ved havet på Bornholm.

Bornholm med sine 158 kilometer kystlinje gemmer på nogle sande perler, når man kigger efter shelter ved vandet. Solskinsøen, som den kaldes, er med sine mere end 1.000 solskinstimer om året, den mest solrige egn i Danmark. Det gør Bornholm ideel som udflugtsmål.

Langs havet hele vejen rundt om øen finder man den 120 kilometer lange Kyststi. Her kommer man forbi mere end 30 havne og fiskerlejer med god mulighed for at prøve et af øens mange populære røgerier. Det meste af turen foregår dog i uforstyrret natur, hvor klippelandskaber og sandstrande giver fantastiske udsigter over vandet.

Langs Kyststien finder du også flere gode sheltere ved havet. Desværre er Bornholms nord-østkyst lidt tyndt besat, hvis du ønsker en shelter ved vandet. Hvis du skal overnatte på den lidt over 30 kilometer lange strækning fra Snogebæk Shelter syd for Nexø til Røstad Kystshelter cirka fire kilometer vest for Gudhjem må du derfor finde andre overnatningsformer.  

Ikke desto mindre byder Bornholm på den mest dramatiske udsigt i landet, næsten uanset hvilket shelter ved vandet du vælger på Bornholm.

SE KORTET: Sheltere ved vandet på Bornholm

På kortet i afsnittet her kan du se de 10 bedste sheltere ved vandet på Bornholm. I forlængelse heraf finder du en beskrivelse af de 10 sheltere i regionen.

I modsætning til vores øvrige guides om shelter ved vandet i regionerne, har vi valgt ikke at kåre det bedste shelter ved havet på Bornholm. I stedet har vi valgt at vise de 10 bedste sheltere ved havet på Kyststien langs vandet på Bornholm med start fra Rønne.

Læs mere om Kyststien på Bornholm i vores guide ‘Vandreruter og hiking i Danmark: De 10 bedste steder at vandre‘.

ANDRE LÆSER OGSÅ: Shelter ved vandet i Nordsjælland og København: SE KORTET

ANDRE LÆSER OGSÅ: Shelter ved vandet på Sjælland: De 10 bedste sheltere ved havet

ANDRE LÆSER OGSÅ: Shelter ved vandet på Fyn: Her er de 10 bedste sheltere ved havet

Shelter ved havet på Bornholm: 10 sheltere ved vandet langs Kyststien

1. Arnager Shelter

Hvis du går kyststien mod uret og ankommer til Bornholm med færgen til Rønne, så er Arnager Shelter et naturligt første stop på turen. Arnager Shelter ligger cirka 10 kilometer fra færgelejet i Rønne. Næste shelter ved vandet på ruten er Boderne Havn Shelterplads, som ligger yderligere små 10 kilometer længere mod øst på Kyststien

Arnager Shelterplads består af to sheltere med plads til 5-6 voksne i hvert shelter. De har utrolig god beliggenhed på en skrænt helt ude mod vandet og med havudsigt. På pladsen er der bålplads med grillrist og bord-bænkesæt.

Pladsen kan ikke bookes/reserveres, men benyttes efter “først til mølle-princippet”, og der må kun overnattes én nat i shelterne.

Det er tilladt at samle døde grene i skovbunden til brænde. Det er forbudt at fælde levende træer og brække grene af levende træer. Det er dog tilladt at samle døde grene i skovbunden til brænde.

Læs mere om Arnager Shelterplads her.

shelter ved vandet shelter ved havet Bornholm Arnager shelterplads
Foto: Naturstyrelsen Bornholm

2. Boderne Havn Shelterplads

Boderne Havn Shelterplads ligger ved et lille fiskerleje, helt ud til stranden og med skøn udsigt til havet. Fra Arnager Shelter mod vest er der cirka 10 kilometer ad Kyststien til Boderne Havn Shelterplads, og i den anden retning ligger Snogebæk Shelter cirka 20 kilometer mod øst.

Kommer man fra vandsiden er der også god adgang fra havnen til Boderne Havn Shelterplads. De to sheltere på pladsen er inspireret af gamle bådeskure og har for som et klassiske telt. Der er låge i gavlen, som kan lukkes og dermed holde den friske havvind ude, samt bænk så man kan sidde og nyde udsigten over havet.

Der er plads til tre voksne i hver af de to sheltere. De kan ikke bookes, men benyttes efter ”først-til-mølle” princippet, og det er kun tilladt at overnatte én nat i shelterne. Ved parkeringen på havnen er der offentligt toilet med vand. Toilettet kan dog være lukket i vintersæsonen. 

Læs mere om Boderne Havn Shelterplads her.

3. Snogebæk shelter

shelter ved vandet shelter ved havet Bornholm Snogebæk shelter
Foto: Naturstyrelsen Bornholm

Snogebæk shelter er en flot og nytænkende kombination af shelter og madpakkehus. Shelteret ligger smuk placeret helt ud til stranden ved Salthammer Odde, seks kilometer fra Nexø og med skøn udsigt over vandet på østsiden af Bornholm, hvor man kan nyde solopgangen over havet.

Fra Snogebæk shelter er der cirka 20 kilometer ad Kyststien til Boderne Havn Shelterplads mod vest og hele Røstad Kystshelter, cirka fire kilometer vest for Gudhjem på Bornholms nordkyst.

Undervejs mellem Snogebæk shelter og Røstad Kystshelter ligger der dog flere campingpladser, B&B og andre overnatningsmuligheder, som kan benyttes i stedet for et shelter ved vandet.

Der er plads til 4 – 5 voksne i shelteret ved Snogebæk, og der er toilet med vand og bad for enden af havnemolen, cirka 150 meter væk fra shelteret. Toilettet kan dog være lukket i vintersæsonen. Ved shelteret er der derudover siddepladser og bålsted samt brændeskur.

Shelterpladsen kan ikke bookes, men benyttes efter ”først-til-mølle” princippet, og det er kun tilladt at overnatte én nat i shelteret.

Læs mere om Snogebæk shelter her.

4. Røstad Kystshelter

Røstad Kystshelter er to fine shelter tæt ved vandet og med havudsigt. Shelterne, der har plads til tre voksne i hver af dem, er samtidig rigtig gode, hvis man kommer fra vandsiden i kajak eller lignende.

Røstad Kystshelter er der hele 30 kilometer til Snogebæk shelter, seks kilometer syd for Nexø på Bornholms østkyst. Undervejs mellem Røstad Kystshelter og Snogebæk shelter ligger der dog flere campingpladser, B&B og andre overnatningsmuligheder, som kan benyttes i stedet for et shelter ved havet.

Til gengæld er der kun små fem kilometer til Stammershalle Kystshelter mod vest, som er det næste shelter ved havet på Kyststien.

De to sheltere på pladsen er inspireret af gamle bådeskure og har for som et klassiske telt. Selvom shelternes lighed med telte er slående er det dog ikke tilladt at slå telt op på pladsen. I gavlene på shelterne er der låge, som kan lukkes, så man kan holde den friske havvind ude, samt bænk så man kan sidde og nyde udsigten over havet.

Det er kun tilladt at overnatte i shelterne mellem kl. 18 og kl. 10. De kan ikke bookes, men benyttes efter ”først-til-mølle” princippet, og det er kun tilladt at overnatte én nat i shelterne. Ved parkeringspladsen på havnen, cirka 800 meter derfra er der offentligt toilet med vand. Toilettet kan dog være lukket i vintersæsonen. 

Læs mere om Røstad Kystshelter her.

5. Stammershalle Kystshelter

shelter ved vandet shelter ved havet Bornholm Stammershalle Sæne Havn Kystshelter
Foto: Naturstyrelsen Bornholm

Stammershalle Kystshelter ligger på klippekysten helt ude ved vandet ved den lille havn Hammerhavn, hvor du får en skøn udsigt til havet. Her endda en lille indsejling, hvor man kan trække sin kajak op, hvis man kommer fra vandsiden.

Shelterets form er inspireret af gamle bådeskure og form som et klassiske telt. Der er låge i gavlen, som kan lukkes og dermed holde den friske havvind ude, samt bænk så man kan sidde og nyde udsigten over havet.

Stammershalle Kystshelter ligger lige på Kyststien med cirka to kilometer til toilet og vand i Døndalen. Der er plads til tre voksne i shelteret, og det er kun tilladt at overnatte én nat i shelteret. Shelterpladsen kan ikke bookes, men kan benyttes efter ”først-til-mølle” princippet.

Læs mere om Stammershalle Kystshelter her.

6. Hammersø Shelterplads

Ved shelterpladsen mellem Hammersø og Opalsøen finder du to skønne sheltere med bordbænkesæt, bålplads, grillrist i tilknytning til stor bålhytte og en fantastisk udsigt over vandet i Hammersø.

Der er plads til 5-6 voksne i hver af shelterne, og de er i god stand. Samtidig finder du mere læ her, end du typisk får i de øvrige sheltere ved havet, da de er østvendte og skærmet for den værste vind.

Der må overnattes én nat i shelterne. De kan ikke bookes og benyttes derfor efter “først til mølle-princippet”. Da shelterne ligger kun cirka en kilometer fra Hammershus, er der stor risiko for, at de er optaget i sommermånederne. Det kan derfor anbefales at komme tidligt. Ellers ligger Hammer Havn Kystshelter ved havet kun cirka en halv kilometer derfra.

Der er primitivt toilet og parkeringsplads tæt på pladsen. Ellers er der et lidt bedre toilet med skyl ved Hammerhavn cirka en halv kilometer derfra. Det er forbudt at fælde levende træer og brække grene af levende træer. Det er dog tilladt at samle døde grene i skovbunden til brænde.

Læs mere om Hammersø Shelterplads her.

7. Hammer Havn Kystshelter

shelter ved vandet shelter ved havet Bornholm Hammer Havn Kystshelter
Foto: Naturstyrelsen

Hammer Havn Kystshelter er en lille perle af et shelter ved vandet på Bornholms vestkyst. Her er nem adgang fra havet, hvis man kommer fra søsiden i kajak eller lignende, og beliggenheden i forhold til Bornholms formentligt største turistattraktion, Hammershus, er helt i top.

Fra Hammer Havn Kystshelter er der kun få hundrede meter til Hammershus, men den gode beliggenhed betyder samtidig, at der er stor risiko for, at Hammer Havn Kystshelter er optaget i sommermånederne. Det kan derfor anbefales at komme tidligt. Ellers ligger Hammersø Shelterplads kun cirka en halv kilometer derfra.

Cirka seks kilometer i den modsatte retning på Kyststien mod syd ligger det næste shelter ved havet i Vang Granitbrud. Afstanden dertil gør, at det i sommerhalvåret sagtens kan betale sig at gå de cirka syv kilometer dertil, hvis man har været inde på Hammershus, og både Hammersø Shelterplads og Hammer Havn Kystshelter er optaget.

Hvis der er plads i Hammer Havn Kystshelter er man dog garanteret en rigtig god oplevelse. Beliggenheden ved havet mod vest gør, at der er frit udsyn til solnedgangen over vandet. Som flere andre af sheltere ved vandet på Bornholm er Hammer Havn Kystshelter inspireret af gamle bådeskure og form som et klassiske telt. Der er låge i gavlen, som kan lukkes og dermed holde den friske havvind ude, samt bænk så man kan sidde og nyde udsigten over havet.

Ved parkeringspladsen cirka 500 meter derfra er der offentlig toilet med vand samt kiosk. Toilet og kiosk kan dog være lukket i vintersæsonen. Der er plads til 3 voksne i hver shelter, som ikke kan ikke bookes, men benyttes efter ”først-til-mølle” princippet. Det er kun tilladt at overnatte én nat i shelteret.

Læs mere om Hammer Havn Kystshelter her.

8. Shelteret i Vang Granitbrud

Shelteret i Vang Granitbrud er en nytænkende kombination af udkigsplads, madpakkehus og shelter. Shelteret ligger lidt tilbagetrukket, cirka 300 meter fra havet med udsigt over Vang granitbrud. Ved shelteret er der siddepladser, bålsted samt brændeskur.

Ved parkeringspladsen cirka 500 meter fra Vang Granitbrud Shelter er der et primitivt toilet samt vandhane. Toilet og vand kan dog være lukket i vintersæsonen. Ad Kyststien mod nord er der cirka seks kilometer til Hammer Havn Kystshelter, og mod syd ligger Kås Kystshelter / Ginesminde cirka fire kilometer derfra.

Området omkring Vang Granitbrud er et skønt naturområde med flere flotte stier langs kysten. I shelteret er der plads til 4 – 5 voksne. Som de øvrige sheltere ved vandet på Kyststien kan dette shelter heller ikke bookes, men benyttes efter ”først-til-mølle” princippet, og det er kun tilladt at overnatte én nat i shelteret.

Læs mere om Shelteret i Vang Granitbrud her.

9. Kås Kystshelter / Ginesminde

Kås Kystshelter / Ginesminde ligger nær Jons Kapel, der er grotte i de bornholmske klipper, som er opstået af havets slag mod klippen. Shelteret her har derfor en fantastisk beliggenhed med havudsigt og høje klipper som det fascinerende fikspunkt på land.

Der er derudover adgang til Kås Kystshelter / Ginesminde fra havet hvis man kommer fra havet i kajak eller lignende. Ad Kyststien mod nord er der små fire kilometer til Shelteret i Vang Granitbrud, og mod syd ligger Blykobbe Shelter / Skovly cirka 10 kilometer derfra.

Som flere andre af sheltere ved vandet på Bornholm er Hammer Havn Kystshelter inspireret af gamle bådeskure og form som et klassiske telt. Der er låge i gavlen, som kan lukkes og dermed holde den friske havvind ude, samt bænk så man kan sidde og nyde udsigten over havet.

Der er plads til 3 voksne i hver shelter, som ikke kan ikke bookes, men benyttes efter ”først-til-mølle” princippet. Det er kun tilladt at overnatte én nat i shelteret.

Ved parkeringspladsen cirka 600 meter derfra er der kiosk samt toilet med vand. Kiosken er kun åben om sommeren og toilettet kan være lukket i vintersæsonen. Ved Teglkås Havn cirka 600 meter længere mod syd er der dog også toilet og vand.

Læs mere om Kås Kystshelter / Ginesminde her.

10. Blykobbe Shelter / Skovly

shelter ved vandet shelter ved havet Bornholm Blykobbe shelter
Foto: Naturstyrelsen Bornholm

På stranden cirka seks kilometer nord for færgehavnen i Rønne ligger Blykobbe Shelter / Skovly med en fantastisk udsigt over havet og til solnedgangen om aftenen.  

Blykobbe Shelter / Skovly er enten det første eller det sidste shelter ved vandet på Bornholms Kyststi. Cirka 10 kilometer derfra mod nord ad Kyststien ligger Kås Kystshelter / Ginesminde og Jons Kapel som den første store attraktion på Bornholm.

Der er plads til 5-6 voksne i shelteret, og der er både bålplads og grillrist på shelterpladsen i den nordlige del af Blykobbe Plantage. Shelteret kan ikke bookes, men benyttes efter ”først-til-mølle” princippet, og det er kun tilladt at overnatte én nat i shelteret.

Det er tilladt at samle døde grene i skovbunden til brænde. Det er forbudt at fælde levende træer og brække grene af levende træer. Det er dog tilladt at samle døde grene i skovbunden til brænde.

Læs mere om Blykobbe Shelter / Skovly her.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere