BØGER CAMPER NYHEDER PRODUKTANBEFALINGER

’Vanlife – Eventyret venter derude’: Van-dannende bog alle bør læse

Vanlife - Eventyret venter derude bog Maria Møller Reffs

Vanlife – Eventyret venter derude’ af Maria Møller Reffs er Årets bog 2023. Foto: Maria Møller Reffs

Med stilfuld elegance, oliepletter og beskidte negle gør ’Vanlife – Eventyret venter derude’ sig til fast pensum for alle interesserede i van-kulturen.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Lad det være sagt med det samme: ’Vanlife – Eventyret venter derude’ bør allerede have skrevet sig ind som en moderne klassiker.

Og det er så eftertryggeligt, at bogen må betragtes som ”Freeliferens” nye ABC og bør læses grundigt af alle med bare en snert af fascination af eller drøm om det frie liv på fire hjul.

Indrømmet: Der findes større forfatternavne end Maria Møller Reffs, men alligevel bobler en stille glæde i mig, da sidste side vendes; en stille glæde som ellers kun meget få forfattere før har givet mig i samme grad.

Bogen sprudler nemlig.

Den lever og den piller fordomme ned. ’Vanlife – Eventyret venter derude’ vil nemlig. I et flot og levende sprog oplyser og ikke mindst viser den, at friheden rent faktisk venter derude. Og drømmen om frihed er forbeholdt alle.

Men der er mere under det flotte bogomslag, der gør, at ’Vanlife – Eventyret venter derude’ fortjener en særlig status i denne genre.

Find flere bøger om vanlife her

Taler til begge køn og nedbryder stereotype kønsroller

Maria Møller Reffs skriver i ’Vanlife – Eventyret venter derude’, at hun og hendes mand, Anders Møller Reffs, ”gør en dyd ud af at fortælle ærligt om de mere filterløse dele af ”vanlife”.

Det er en sandhed med modifikationer – i hvert fald i ’Vanlife – Eventyret venter derude’. Her fylder de perfekte og polerede billeder nemlig væsentligt mere end metalsløjd, Ohms Lov og snavs. Men det er helt ok.

Om ’Vanlife – Eventyret venter derude

Titel: Vanlife – Eventyret venter derude

Forfatter: Maria Møller Reffs

Antal sider: 176

Vejledende pris: 299,95 kr.

Udgivelse: November 2023


Forlag: Forlaget Motorploven


Køb ‘Vanlife – Eventyret venter derude’ her.

Oliepletterne og de beskidte negle har nemlig også fundet vej ind i bogen. Og det dejlige ved dette, er at det i lige så høj grad er Maria Møller Reffs, der får beskidte fingre af arbejdet på parrets gamle van, Brede Berta, fra 1976.

På den måde er forfatteren ikke kun en dygtig formidler, men også et moderne billede på Pippi Langstrømpe, der tager vinkelsliberen og hammeren i egen hånd.

Kigger man efter, er det ellers altid manden der, i de ældre generationer, sidder bag rattet og styrer autocamperen. Men når Maria Møller Reffs selv svejser på Brede Berta, hvad jeg formoder, hun også gør, så viser hun en anden vej ind i vanlife-livet, som man ellers ikke ser så ofte. Og det er en af bogens helt store styrker.

På den måde, er ’Vanlife – Eventyret venter derude’ et must-have for kvinder, der drømmer om friheden på fire hjul. Men mænd kan sagtens være med og bør i lige så høj grad også erhverve sig et eksemplar.

Bogen balancerer nemlig sublimt på en hårfin grænse mellem det rå og teknisk nørdede, som normalt opfattes som maskulint og det sårbare og visuelt smukke, som traditionelt tilskrives det feminine.  

På meget pædagogisk vis, fører Maria Møller Reffs på den måde læseren med sikker hånd gennem den svære Ohms lov, paragraffer, reglementer og how-to guides. Og som den halvgamle og småsure mand på 43 år, jeg er, er jeg overbevist.

Blandt andet derfor får ’Vanlife – Eventyret venter derude’ glæden til at boble inden i mig.

Find udstyr til opbygning og indretning af campere her

Vanlife – Eventyret venter derude’: En bog der skal bruges

Vanlife – Eventyret venter derude’ bevæger sig igennem en god beskrivelse af vanlife-livsstilen, over i boformer med eksempler på andre rejsende og deres køretøjer med smukke billeder og inspiration til indretning.

Der er pakkelister og tjeklister. Man får en smukt fortalt og visuelt skøn fortælling om parrets fem måneder lange rejse ned gennem Europa i 2023 med forslag til, hvad man kan se og opleve undervejs.

Om forfatteren

Maria Møller Reffs er født i 1994.

Hun er uddannet teatertekniker og aktuel med sin debutbog ’Vanlife – Eventyret venter derude’.

Sammen med sin mand, Anders Møller Reffs, har hun camperen “Brede Berta”, en VW LT31 fra 1976.

I 2023 kørte de på en fem måneder lang rejse med deres “gø-roulade”, hunden Gimli, ned igennem Europa.

Det var under den fem måneder lange rejse, at en del af bogen ’Vanlife – Eventyret venter derude’ blev skrevet.

Du kan købe ‘Vanlife – Eventyret venter derude’ her.

Når man derudover beskæftiger sig indgående med regler og love, som vi gør her på Outdoor-Camping, så ved man, at mangt en dansker tolker love, som Fanden læser Biblen.

Derfor er det en fryd at se, hvordan Maria Møller Reffs dels citerer en transportminister og henviser til forskellige myndigheders hjemmesider, som man bl.a. ser i kapitlet ’Regler for ombygning’ og i afsnittet ’Camping eller rast?’.

Dette er uhyre vigtigt, fordi både vanliferne og autocamperturisterne bliver flere, og bilerne fylder mere. Det kan derfor hurtigt skabe sure miner og et negativt syn på van-folket, hvis ikke reglerne overholdes.

Her leverer ’Vanlife – Eventyret venter derude’ derfor også til topkarakterer, når bogen også behandler tagtelte, og hvad man må og ikke må på gule, hvide og papegøjeplader mv.

Læseren får endda serveret lovstoffet på en nem og meget tilgængelig måde, så selv et barn forstår det, præcis som andre ellers svære emner også bliver det. På den måde ses eksempelvis også overskuelige grafikker over, hvordan solpaneler tilsluttes det elektriske kredsløb med bil- og forbrugsbatteri og alt derimellem.

Der gives gode råd til, hvordan man arbejder undervejs, og sidst, men ikke mindst, får man sidst i bogen en række sider, som læseren kan udfylde med egne noter. Denne del opsummerer meget godt formålet med bogen: Den skal bruges. Og det anbefales herfra, at man gør det.

Similar Posts