NYHEDER TELT & SHELTER

KÆMPE GAVE fra A.P. Møller Fonden: 300 nye offentlige sheltere

Foto: A.P. Møller Fonden

Jul i juli: A.P. Møller Fonden er i gavehumør med kæmpe donation til Naturstyrelsen og naturglade danskere. Med en ny bevilling fordobler fonden nemlig antallet af Naturstyrelsens sheltere.

A.P. Møller Fonden har bevilget 16 mio. kroner til opførelsen af 300 nye sheltere i statslige naturområder over hele landet. Det skriver fonden på deres hjemmeside.

Det er tæt på en fordobling af det nuværende antal sheltere, som til daglig administreres af Naturstyrelsen. Bevillingen skal herudover sikre, at 100 af de eksisterende primitive overnatningspladser bliver opgraderet med for eksempel flere bålsteder.

Det er mere populært end nogensinde at overnatte i naturen. Sidste år bookede mere end en kvart million danskere en overnatningsplads i de statslige naturområder landet over. A.P. Møller Fondens bevilling til nye sheltere og opgraderingen af eksisterende overnatningspladser skal bidrage til at imødekomme den stigende efterspørgsel.

100 nye primitive overnatningspladser

De 300 nye sheltere opføres som 250 små sheltere og 50 store sheltere på 100 nye primitive overnatningspladser. Den præcise geografiske placering af de 100 nye overnatningspladser er under afklaring, men de vil blive jævnt fordelt over hele landet.

På de pladser, hvor det lokalt vurderes hensigtsmæssigt, vil der derudover blive etableret sheltere, der er lettilgængelige for brugere med bevægelseshandicap.

De første nye sheltere forventes at stå klar den 27. august 2022 til årets Nat i Naturen.

I 2022 er Nat i Naturen en del af projektet Nordisk Nat i Naturen, som også er støttet af A.P. Møller Fonden. Her er alle i Norden inviteres til at opleve naturen efter mørkets frembrud – enten på egen hånd eller til et af de mange arrangementer på tværs af landet.

Om projektet

Der ydes støtte på 16 mio. kroner fra A.P. Møller Fonden til:

300 nye sheltere til Naturstyrelsen.

Derudover opgraderes 100 eksisterende primitive overnatningspladser.

Hvor det er hensigtsmæssigt etableres der sheltere med handicap-adgang.

Sheltere og primitive overnatningspladser opføres fra 2022 til 2023.

Kilde: A.P. Møller Fonden

Similar Posts