NYHEDER TELT & SHELTER

Nemmere at booke shelter: Naturstyrelsen får nyt bookingsystem

Bookingside

Naturstyrelsen går i luften med en ny bookinghjemmeside til sheltere. Fremover kan du nemmere booke et enkelt shelter, men stadig dele overnatningspladsen med andre.

Det er mere populært end nogensinde at overnatte i naturen. Sidste år bookede mere end en kvart million danskere således en overnatningsplads i de statslige naturområder landet over.

I takt med at flere og flere ruller soveposen ud under åben himmel, stiger efterspørgslen på shelters, der kan bookes. Derfor lancerer Naturstyrelsen 150 flere bookbare shelters over hele landet og en ny bookinghjemmeside.

På den nye hjemmeside kan du nemt booke et enkelt shelter, men stadig dele overnatningspladsen med andre. Det fortæller miljøminister Lea Wermelin:

”Jeg er glad for, at så mange danskere har lyst til at gå på opdagelse i vores fælles natur. Naturen skal være et frirum for alle. Mange vil forståeligt nok gerne være sikre på, at det shelter, de har udset sig, ikke er optaget, når familien skal på tur”, siger miljøministeren og fortsætter:

”Derfor giver vi nu mulighed for at booke endnu flere shelters i hele Danmark. Fremover bliver det derfor nemmere for vandrere, familier og mindre grupper og andre at sikre sig en nat i naturen”, siger Lea Wermelin.

Her er de nye regler for booking

Tidligere var det kun muligt at booke lejrpladser med eller uden shelters for større grupper.

Nu kan du booke 150 flere shelters i de statslige naturområder.

De nye bookbare shelters adskiller sig fra tidligere praksis på følgende områder:

Du kan booke et shelter i op til tre måneder i forvejen.

Du bliver bedt om at bekræfte bookingen 10 dage i forvejen.

Alle bookbare shelters bliver forsynet med et skilt.

Bookninger giver fortrinsret til shelteret, hvis du tager det i brug inden klokken 20.

Du skal dele pladsens andre faciliteter som bålplads og borde-bænkesæt med andre.

Du kan booke et shelter i op til to sammenhængende døgn ad gangen.

Større grupper på 15 eller flere, der er organiseret i eksempelvis foreninger, kan som hidtil booke en lejrplads med eller uden shelters i op til 12 måneder i forvejen.

Hvis du allerede har booket et shelter, overgår bookingen automatisk til det nye system.

Book dit shelter på book.naturstyrelsen.dk

Åbner for mulig fælles bookingmodel

De nye retningslinjer for booking betyder, at op mod 2/3 af alle shelters i de statslige naturområder fremover kan bookes. Det vil som noget nyt også være muligt at booke udvalgte madpakkehuse og bålhytter.

Udsigten til, at flere fremover får lettere ved at planlægge en overnatningstur i det fri, vækker også glæde i Friluftrådet.

”Det er et supergodt initiativ fra Naturstyrelsen, der rammer lige ind i en kæmpe efterspørgsel på shelters og muligheder for at sove i det fri. Det er dejligt, at det bliver nemmere at få overblik over mulighederne, og at reglerne for booking bliver klare og tilgodeser så mange friluftsmennesker som muligt”, siger Winni Grosbøll, der er direktør i Friluftsrådet og fortsætter:

”Det vil forhåbentlig betyde, at flere får gode oplevelser i naturen. Vi ser et stort potentiale i den nye bookinghjemmeside, som åbner for, at der på sigt udvikles en fælles bookingmodel som både omfatter statslige, kommunale og foreningsejede shelters, siger Winni Grosbøll fra Friluftsrådet.

Stadig masser af plads til spontanitet

Når du booker et shelter, har du fortrinsret til selve shelteret men skal dele pladsens øvrige faciliteter som bålplads og borde-bænkesæt med andre. Selvom flere shelters nu kan bookes, så er der stadig masser af muligheder for spontant at smide en rygsæk over skulderen og overnatte i vores fælles natur.

Du kan sove i skovbunden i alle statslige naturområder, slå dit telt eller tarp (simpel overdækning) op i flere end 275 skove med fri teltning eller lukke øjnene i telt eller shelter på en lang række primitive og naturskønne overnatningspladser fra Thy til Dueodde.

”Der skal stadig være plads til at lade vejret, dagsformen eller et pludseligt indfald bestemme, hvornår du begiver dig ud i naturen. Derfor vil der fortsat være en lang række steder, hvor du kan sætte teltpløkkerne i efter først-til-mølle-princippet. Det gælder også for vandrere på længere ture, hvor man på forhånd aldrig helt kan vide, hvor langt vandreskoene bringer én”, siger Lea Wermelin.

Book dit shelter på book.naturstyrelsen.dk

Similar Posts