NYHEDER

Flot pris til Natureventyr: Får børnefamilier ud i naturen

Natureventyr indeholder 92 eventyr til børn, som får dem igennem naturen på en sjov og legende måde. Foto: Natureventyr

Natureventyr vinder fin pris og 40.000 kroner for at trække børnene væk fra skærmen og ud i naturen. Natureventyr er en app med op mod 100 eventyr i naturen til børn, og som gør skovturen til en leg.

En app der gør skovturen til et eventyr, og som får trætte børneben til at bevæge sig; så enkel er Natureventyrs opskrift. Det har nu givet dem IværksætterOdense Prisen 2020 og en check på 40.000 kroner.

Under præmieoverrækkelsen lagde juryen vægt på, at appen får børn og voksne ud i naturen. Appen er ifølge direktør i Natureventyr lavet i et kedeligt design for at få de mindste til at løfte blikket fra skærmen.

“Vi vil gerne være et Ramasjang-univers for naturoplevelser, men det skal ikke være appen, men naturen, der er i fokus”, siger Dennis Teilmann ifølge fyens.dk.

Forvandler naturen til eventyr

Det var et hold trætte børn, som i 2018 satte gang i fantasien hos to forældrepar. De to børnefamilier var på en tur omkring Esrum Sø, da der skete det, som sker for de fleste mindre børn: De gik i stå og ville bæres.

”De store børn, som på det tidspunkt var tre år, satte sig ned på skift og kunne ikke se det sjove i at gå. De havde trætte ben, ville hjem eller bæres. Men så fandt vi på en historie om, at der boede en troldmand længere inde i skoven, som vi skulle ind at finde”, fortæller Dennis Teilmann Maigaard ifølge Erhverv+.

Pludselig forvandledes de store sten på ruten til gamle mælketænder, og dyrene blev til magiske væsner, som i dag er blevet til knap 100 eventyr, der kan downloades på app’en Natureventyr.

”Ungerne var helt vilde og nærmest løb rundt om søen. Vi kunne godt se, at vi havde fat i noget, men det var stadig på hobbyniveau, for vi havde jo både familier, huse og daginstitutioner, der skulle betales for”, siger Dennis Teilmann Maigaard.

92 natureventyr over det meste af landet

Undervejs på turen omkring Esrum Sø poppede idéen om at lave en app med natureventyr op. De to forældrepar blev enige om, at de måneden efter skulle have skrevet hvert deres eventyr. Siden blev ejergruppen udvidet til de i alt fem vennepar, som i dag står bag Natureventyr, samt til en masse rejser rundt omkring i hele landet.

Om Natureventyr

Natureventyr blev stiftet i 2018 og ejes i dag af fem børnefamilier.

Natureventyr er en app, som indeholder 92 eventyr, som ejergruppen selv har skrevet.

Eventyrene foregår på specifikke lokationer rundt omkring i hele landet.

Eventyrene indeholder også oplysninger om parkeringsforhold, længde på turene, og om de kan gås med barnevogne.

Undervejs på turene læser de voksne kapitlerne op, efterhånden som turen og eventyret skrider frem.

Eventyrene indeholder også udfordringer til børnene.

Målgruppen er børnefamilier med børn i alderen 3-9 år.

”I 2019 gik det meste fritid med at tage rundt i landet, for at finde gode, børnevenlige ruter, lægge mærke til sten, træer, hytter og andet, der med lidt fantasi kunne få en rolle i historierne”, siger Dennis Teilmann Maigaard.

Den 1. januar 2020 gik han ind i projektet på fuld tid, og samtidig blev Anders Reimer ansat på deltid for at arbejde med forretningsudvikling. Det arbejde har foreløbigt resulteret i, at Natureventyr i dag er downloadet 27.000 gange, og de i alt 92 eventyr er gået til ende 4500 gange.

Kong Skrots skønne rige

Blandt de 92 eventyr på Natureventyr finder man blandt andet historien om køkkendrengen Alfred og prinsessen. Her skal børnene hjælpe til med at samle menneskene på Stige Ø, for sammen med havørne og snu muldvarpe at vinde Kong Skrots skønne rige tilbage fra den onde og grådige Grev Gyldendorff.

”Målet er ikke at lave en guldrandet unicorn-forretning. Det er at strikke et godt arbejdsliv sammen om app’en og give børnefamilier nogle gode naturoplevelser”, siger Dennis Teilmann Maigaard ifølge Erhverv+.

Natureventyrs eventyr foregår i specifikke områder, eksempelvis her i Svanninge Bakker på Fyn. Foto: Natureventyr

Natureventyr samarbejder med en række kommuner, hvor eventyrene er gratis for brugerne. Det drejer sig om i alt 56 eventyr. I de områder, hvor Natureventyr endnu ikke har fået en samarbejdsaftale istand med den pågældende kommune, koster det 25 kroner for brugerne at gå et eventyr. Her er der i alt 29 eventyr med brugerbetaling.

Hver gang du går et eventyr med Natureventyr, går der én krone til Den Danske Naturfond til at omdanne mere af Danmark til vild natur. Vinderen IværksætterOdense-prisen kåres mandag 16. november.

Similar Posts