CAMPER NYHEDER

Nye miljøzoner for dieselbiler: Tjek din nummerplade her

miljøzoner kobenhavn aarhus aalborg odense tjek nummerplade dieselbiler

De skærpede regler for miljøzoner i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Frederiksberg rammer mere end 57.000 dieselbiler i Danmark. Tjek din nummerplade, og se, om du er én af dem her. Foto: Andreas Lischka, Pixabay

1. oktober 2023 indførtes nye regler for dieselbiler med skærpede miljøzoner i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Tjek din nummerplade her, og se om din bil er godkendt til at køre i zonerne.

Fra oktober 2023 er det slut for rigtig mange danskere med at køre med dieselbil i miljøzonerne i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Frederiksberg.

Nu er det nemlig ikke kun de tunge køretøjer – lastbiler, busser og varebiler, der skal forholde sig til de allerede etablerede miljøzoner. Nu er turen også kommet til de ældre, dieseldrevne personbiler.

Det fortæller Mads Rørvig, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører:

”Miljøzoner i København, Aarhus, Odense og Aalborg er et effektivt skub i retning mod en grønnere bilpark, ligesom det formindsker luftforureningen i byerne. Samtidig er det vigtigt, at der skabes gennemsigtighed omkring zonerne, så bilejere ikke pludselig får en ubehagelig overraskelse”, siger han.

Nyt opslagsværk til miljøzoner: Tjek din nummerplade her

I forbindelse med skærpelsen af de etablerede miljøzoner i København, Aarhus, Odense og Aalborg lancerede De Danske Bilimportører og IT-virksomheden DBI IT opslagsværket, AltOmBilen.dk.

Opslagsværket gør det enkelt for bilejere at undersøge, om netop deres bil, eller måske den de overvejer at anskaffe sig, lever op til reglerne i zonerne. Det fortæller Peter Andersen, der er kommerciel direktør for DBI IT:

”De nye regler får en meget direkte konsekvens for rigtig mange bilejere. Derfor synes vi, at det giver mening at bruge vores viden om den danske bilpark til at stille et værktøj til rådighed, der kan skabe mere gennemsigtighed og klæde bilisterne på til at træffe de rigtige beslutninger” siger han.

Tjek nummerplade på din dieselbil på AltOmBilen.dk her.

Regler for dieselbiler i København, Aarhus, Odense og Aalborg

For at din dieselbil må færdes i miljøzonerne, kræver det, at:

Bilen som minimum bærer Euronorm 5 og har monteret et partikelfilter.

Hver gang en dieselbil kører ind i miljøzoner i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Frederiksberg uden at opfylde kravene, koster det bilejeren 1.500 kr.

Tjek nummerplade på din bil på AltOmBilen.dk, hvor du kan se, om din diesel overholder reglerne.

AltOmBilen.dk er gratis for alle.

Læs mere om, hvad Outdoor-Camping tidligere har skrevet om emnet her.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere