NYHEDER EFTERÅR FORÅR GUIDE SOMMER

Blodsugende insekter og mørkeræd: Sådan overlever du en nat i naturen

blodsugende insekter mørkeræd uhyggelige lyde at skide i skoven

Frygten for blodsugende insekter, mørkeræd, uhyggelige lyde og ubehaget ved at skide i skoven afholder mange fra at overnatte i naturen. Men faktisk er der rigtig mange gode grunde til ikke at lade alle de irrationelle frygte styre os, så vi kan få del i de gode oplevelser. Foto: Outdoor-Camping 

Blodsugende insekter, mørkeræd, og det nok allerværste: at skide i skoven. Der er nok at være bange for i de mørke skove. Her får du en række gode råd til, hvordan du overlever en nat i naturen. 

Uhyggelige lyde og frygten for bøhmænd gør mange mørkeræd. Den irrationelle frygt, ubehaget ved at skide i skoven og blodsugende insekter afholder mange fra at krybe i soveposen og overnatte ude i naturen. Desværre.

For ingen af delene behøver faktisk at være noget problem. Mennesket har altid været bange for det ukendte. Det er et sundt og naturligt overlevelsesinstinkt, som har sikret vores overlevelse igennem de årtusinder, der er gået, siden det første menneske satte sine fødder på jorden.

Men det er vigtigt at huske på, at Danmark er et trygt land at bo og leve i. Her er stort set ingen farlige dyr, og kriminalitetsraten er generelt meget lav. Derfor skal man heller ikke lade sig overmande af den irrationelle frygt og lade den styre. 

Derfor får du her en række gode råd mod mørkeræd, blodsugende insekter, uhyggelige lyde og til at skide i skoven.

Blodsugende insekter og uhyggelige lyde: Den irrationelle frygt

Som med alt andet i vores hverdag, er det vigtigt, at vi ser på vores frygt, og at vi erkender den, for at vi kan bearbejde den. Og faktisk findes der i dag rigtig mange god råd og hjælpemidler mod den irrationelle frygt, som truer med at styre vores liv i negativ retning. Det gælder også, når det handler om at sove i den fri natur. 

Outdoor-Camping har her samlet et udpluk af de mest almindelige frygte, man kan have både som barn og som voksen, når man overnatter i naturen. Fælles for dem er, at det er irrationelle frygte, som kan overvindes. 

Overvind angst & Araknofobi

Kom af med din irrationelle angst samt frygten for edderkopper med pakketilbuddet Overvind angst & Araknofobi.


Overvind angst & Araknofobi er to dejlige og afslappende hypnoser, som hjælper dig med at arbejde med din angst.

Araknofobi – Overkom din frygt for edderkopper’ hjælper dig derudover til at bearbejde din araknofobi med NLP og coaching.

Overvind angst & Araknofobi har en vejledende pris på 299 kroner og kan købes her.

Om Overvind angst & Araknofobi

Pakketilbud: To lydbøger

Vejledende pris: 299 kroner

Du sparer: 100 kroner

Forfatter: Malte Lange

Udgave: Lydbog (Download)

Sprog: Dansk

Køb Om Overvind angst & Araknofobi her.

Mørkeræd og bange for blodsugende insekter: Her er løsningen 

Blodsugende insekter og kryb der stikker eller bider mennesker 

Myg og den frygtede flåt er blot nogle af de blodsugende insekter, der stikker eller bider mennesker. Hvepsen, der nærmer sig med sine hvislende vinger, er et næsten lige så frygtet insekt. Og insekter, der stikker og bider, er irriterende. Men hvordan slipper vi af med dem? 

Et af de bedste råd mod blodsugende insekter er naturligvis myggenet. Myggenet fungerer fint, når vi sover under dem, men faktisk fås de i alle mulige afskygninger til alt fra telte til sheltere, hængekøjer og til at gå rundt med hen over hovedet og mange andre formål. 

Men hvad gør man ellers, når man gerne vil bevæge sig frit for myggenettet? Et lille trick er at tænde bålet tidligt. Myg kan nemlig ikke så godt lide røg, så hvis bålet tændes som noget af det første, så kan det sagtens stå og ulme, indtil I skal bruge det. Indtil da er det med til at holde myggene på afstand.  

Mod blodsugende insekter: Apotekets Insektspray Plantebaseret

blodsugende insekter mørkeræd uhyggelige lyde skide i skoven Apotekets Insektspray Plantebaseret
Foto: Apoteket

Apotekets Insektspray Plantebaseret virker afskrækkende på almindelige danske myg, mitter (små stikmyg), tropiske myg samt flåter i op til 6 timer. Apotekets Insektspray Plantebaseret kan anvendes til voksne og børn fra 3 år. Apotekets Insektspray Plantebaseret har en vejledende pris på 110 kroner og kan købes her.

Om Apotekets Insektspray Plantebaseret

Vejledende pris: 110 kroner.

Deklaration: Produktet er biocid.

Indhold: 100 ml.

Køb Apotekets Insektspray Plantebaseret her.

blodsugende insekter mørkeræd uhyggelige lyde at skide i skoven flåt
Flåter ses nemt på hvidt tøj. Hvis ikke du er for sart overfor tøjet, er det derfor en god ide med lyst tøj. Få flere gode råd til at undgå flåter her. Foto: Outdoor-Camping

Når det kommer til flåten, er det en god idé at tage hvidt eller lyst tøj på. Ulempen er selvfølgelig, at snavs nemmere ses på lyst tøj, men da flåten er mørk, ses den nemmere, så du kan børste den af inden den bider sig fast. Ellers kan blandt andet nævnes hvidløg, te og diverse olier og cremer, som gode husgeråd mod flåter.

Hvepse søger ofte de søde sager. Du når med andre ord rigtig langt ved at skrue låg på soda- eller saftevandet, lukke slikposen, eller hvad du ellers sidder og hyggespiser eller -drikker. Et andet udokumenteret råd er at hænge en brun papirpose op, hvor I sidder og spiser. På den måde skulle hvepsen tro, at det er andre hvepses territorium og forsvinder så. Men når hvepsen er der, så sid endelig helt stille i stedet for at forsøge at vifte den væk. På den måde er der større chance for, at den forsvinder af sig selv, end at den stikker. 

Flåt-spray: Biomixtur Økologisk Flåtspray

blodsugende insekter mørkeræd uhyggelige lyde skide i skoven Biomixtur Økologisk Flåtspray
Foto: ApoPro Danmarks online apotek

Biomixtur Økologisk Flåtspray reducerer risikoen for flåtbid og dermed infektionssygdomme. Indholdet skal sprayes direkte på huden eller på tøjet, men må ikke bruges på børn under tre år eller kommes i øjne eller i munden. Biomixtur Økologisk Flåtspray misfarver ikke, men test evt. på sarte inden brug stoffer. Biomixtur Økologisk Flåtspray har en vejledende pris på 135,15 kroner og kan købes her.

Om Biomixtur Økologisk Flåtspray

Vejledende pris: 135,15 kroner

Indhold: 100 ml

Deklaration: Medicinsk udstyr med økologiske æteriske olier

Køb Biomixtur Økologisk Flåtspray her.

Effektivt mod kløe og svie: Faaborg Pharma Relief+

blodsugende insekter mørkeræd uhyggelige lyde skide i skoven Faaborg Pharma Relief+ Creme
Foto: Faaborg Pharma

Med Faaborg Pharma Relief+ Creme kan myg og andre blodsugende insekter bare komme an. Cremen indeholder mepyramin, som virker kløestillende og dæmper dermed kløe, svie og hævelse efter alt fra insektstik til brandmænd, brændenælder og flåter. Derudover indeholder Faaborg Pharma Relief+ klorhexidin, der virker rensende, hvis du har været så uheldig at have kradset hul på eksempelvis myggestikket. Faaborg Pharma Relief+ Creme har en vejledende pris på 149,95 kroner og kan købes her.

Om Faaborg Pharma Relief+ Creme

Vejledende pris: 149,95 kroner.

Indhold: 100 ml.

Deklaration: Medicinsk udstyr uden parfume.

Køb Faaborg Pharma Relief+ Creme her.

Faaborg Pharma Helo Anti-Itch: Mod kløe og tør hud

blodsugende insekter mørkeræd uhyggelige lyde skide i skoven Faaborg Pharma Helo Anti-Itch Creme
Foto: Faaborg Pharma

Faaborg Pharma Helo Anti-Itch Creme med Syricalm giver akut kløelindring, virker beroligende og afhjælper gener på meget tør, irriteret og kløende hud. Cremen indeholder blandt andet sheabutter, mandel- og kokosolie som er rig på E-vitamin. Faaborg Pharma Helo Anti-Itch Creme kan bruges af både børn og voksne efter behov eller som supplement til den daglige kropscreme. Faaborg Pharma Helo Anti-Itch har en vejledende pris på 134,95 kroner og kan købes her.

Om Faaborg Pharma Helo Anti-Itch Creme

Vejledende pris: 134,95 kroner.

Dekleration: Medicinsk udstyr med blandt andet vitamin B5 og Syricalm. Er AllergyCertified

Indhold: 200 ml.

Køb Faaborg Pharma Helo Anti-Itch her.

Sådan undgår du at blive mørkeræd 

At være mørkeræd kan både forekomme for børn og for voksne. Der er ingen skam i at være det. Til gengæld er det en skam, hvis man lader det styre ens liv. På den måde risikerer man at gå glip af rigtig mange gode oplevelser, som at overnatte i naturen.  

En af de helt store årsager til mørkeræd er, vores instinktive frygt for ting vi ikke kender eller kan se. Derfor er det helt naturligt at blive bange i mørke. Det oplagte middel er selvfølgelig lys. At tænde et bål skaber samtidig hygge og en rigtig god stemning.

Men hvad så, når bålet er slukket, og I skal sove? Selvom det kan virke underligt, er der mange, der kan have større frygt for at sove i shelter eller under åben himmel end i telt. Det kan skyldes, at teltdugen giver en følelse af at være inden døre og i sikkerhed, selvom den er papirstynd og i princippet meget nem at bryde igennem.

Alligevel skal man ikke underkende følelsen af den tryghed, som en teltdug giver. Selvom det i nogens øjne kan se fjollet ud, kan man godt slå et telt op inde i shelteren. Dette trick er der faktisk flere, der bruger. Alternativt kan man også hænge tæpper for shelteren. På den måde får tæpperne en anden praktisk funktion, efter I har holdt varmen med dem.

Derudover kan du købe natlamper, pandelamper og lygter i alverdens afskygninger, til når du skal ud eller rundt om natten.  

Nightflash G700: God og pålidelig lommelygte

lommelygte Nightflash G700
lommelygte Nightflash G700
lommelygte Nightflash G700
lommelygte Nightflash G700
previous arrow
next arrow

Nightflash G700 er den mest solgte på Nightflash.dk og med god grund. Med 700 lumen lyser Nightflash G700 langt stærkere end normale lommelygter, og med zoomfunktionen kan man oplyse mindre elementer meget tydeligt – selv på lang afstand. Lommelygten er samtidig vandtæt og robust bygget i aluminium af højeste kvalitet. På grund af LED belysningen, kan G700 klare de fleste stød.

Om Nightflash G700

Vejledende pris: 249 kroner

Styrke: 700 Lumen

Funktioner: 5 lysindstillinger, zoom-funktion og blink med SOS-nødsignal

Ekstra features: Vandtæt og stødsikker

Tilbehør: Gratis bæltehylster til lygten medfølger

Køb Nightflash G700 her.

Nightflash G3600: Lille lommelygte med stor styrke

Lommelygte Nightflash G3600
Lommelygte Nightflash G3600
Lommelygte Nightflash G3600
Lommelygte Nightflash G3600
Lommelygte Nightflash G3600
Lommelygte Nightflash G3600
Lommelygte Nightflash G3600
Lommelygte Nightflash G3600
Lommelygte Nightflash G3600
Lommelygte Nightflash G3600
previous arrow
next arrow

Med en lysstyrke på op til 3600 lumen er Nightflash G3600 en meget kraftig lommelygte. Af den grund har lommelygten fire forskellige lysindstillinger: Turbo, høj, medium og lav lysstyrke. På den måde kan du altid indstille lysstyrken til det formål, du bruger den til. Foruden de fire lysindstillinger, har Nightflash G3600 også en blitz-funktion samt SOS-funktion. Lommelygten er lavet af hårdføre materialer af anodiseret aluminium, der gør den stødsikker.

Om Nightflash G3600

Vejledende pris: 699 kroner

Styrke: 3600 lumen

Funktioner: Justérbar lysstyrke: Turbo, høj, mellem og lav lysstyrke

Ekstra features: Lommelygten er IPX-8-godkendt og derfor 100 procent vandtæt. Batteriet er genopladeligt via USB

Køb Nightflash G3600 her.

SILVA Trail Speed 4R: Genopladelig og kraftig pandelampe

Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
Lommelygte SILVA Trail Speed 4R
previous arrow
next arrow

SILVA Trail Speed 4R er en flot og meget funktionel pandelampe med tre indstillinger: Høj, mellem og lav. På det højeste niveau, lyser den med 1200 lumen og med halvdelen på mellem. På det laveste niveau lyser den med kun 80 lumen. SILVA Trail Speed 4R er genopladelig og holder hhv. 75, 180 og 600 minutter på høj, mellem og lav styrke. Herefter tager den cirka fire timer om at genoplade helt igen.

Om SILVA Trail Speed 4R

Vejledende pris: 1.699 kroner

Styrke: op til 1200 lumen

Funktioner: Genopladelig pandelampe med tre indstillinger

Ekstra features: Batteriets levetid er hhv. 75, 180 og 600 minutter pr. niveau. Opladningstiden er fire timer

Køb SILVA Trail Speed 4R her.

Uhyggelige lyde 

Uhyggelige lyde kan forekomme alle steder, selv inden for hjemmets fire trygge vægge. Ude i naturen hænger frygten for uhyggelige lyde ofte sammen med det at være mørkeræd. Det gør de, fordi vi har svært ved at se, hvad der skaber de forskellige lyde i mørket.  

Derudover er mange i dag meget uvante med at færdes i naturen. Det gør, at vi ofte ikke kender skovens og dyrenes lyde, og det skaber en irrationel frygt. Igen er lys som et hyggeligt bål, lygter og natlamper rigtig gode ting til at fjerne fokus fra de uhyggelige lyde for både børn og voksne.  

En sjov leg for børn, kan også være at snitte en lejrmand. Traditionen er af ukendt oprindelse, men lejrmanden er en lille træmand, som passer på lejren, når I er væk eller sover. En lejrmand er en lille træmand, som kan snittes ud af træ, som I finder i skovbunden. Hvis du planter ideen i børnene om, at lejrmanden er levende, så er de ofte med på legen. Den kan bruges til selv større børn, som oplever, at den bliver levende i fantasien og passer på dem.

Opinel N8 stainless: Flot og god kniv til voksne

blodsugende insekter mørkeræd uhyggelige lyde skide i skoven Opinel N8 stainless (1)
Foto: Opinel

Om Opinel N8 stainless

Kniven er en af de lækreste knive fra Opinel. Skaftet er af bøg og bladet er af rustfrit stål og måler 8,5 cm.

Opinel N8 stainless har en vejledende pris på 200 kroner og kan købes her.

Nordpol spejderkniv: Til større børn

Foto: Nordpol

Om Nordpol spejderkniv 

Kniven er klassisk spejderkniv fra danske Nordpol, og det oplagte valg for de større børn. 

Nordpol spejderkniv koster 149 kroner og kan købes her.

Die Spiegelburg Nature Zoom snittekniv: Til de små

Snittekniv til børn Die Spiegelburg
Snittekniv til børn Die Spiegelburg 2
Snittekniv til børn Die Spiegelburg 4
Snittekniv til børn Die Spiegelburg 3
Snittekniv til børn Die Spiegelburg
Snittekniv til børn Die Spiegelburg 2
Snittekniv til børn Die Spiegelburg 4
Snittekniv til børn Die Spiegelburg 3
previous arrow
next arrow

Foto: Die Spiegelburg

Om Die Spiegelburg Nature Zoom snittekniv

Kniven har en rund spids og er derfor god at starte for de mindste børn.

Die Spiegelburg Nature Zoom snittekniv har en vejledende pris på 195 kroner og kan købes her.

At skide i skoven 

Det at skide i skoven er et tabubelagt emne for en del mennesker. Selvom det lyder sjovt, kan det alligevel afholde en del fra at tage på telt- eller sheltertur, fordi de enten ikke ved, hvordan man gør det, eller fordi de synes at det er intimiderende. 

Som udgangspunkt må man ikke “forrette sin nødtørft” i naturen, som de formulerer det på Naturstyrelsens hjemmeside. Men som de også skriver: ”skal man, så skal man”. Så her er nogle gode råd til at skide i skoven: 

Du tager en skovl med og finder et diskret sted væk fra stierne, hvor du ikke bliver set. Her graver du et passende hul, som du sætter dig på hug over. Hav en skraldepose med, som du putter det brugte toiletpapir i, da det ikke må efterlades i naturen. Efterfølgende lukker du hullet igen med jord og grene, så der ikke er nogen, der kommer til at træde i det.  

Hvis du har svært ved at sidde på hug, kan du også købe eller bygge et campingtoilet, som er en simpel siddekonstruktion, som du kan stille over hullet. En spand med en pose i kan også være et godt alternativ for nogen. 

Selvom det kan føles grænseoverskridende og til tider intimiderende at skide i skoven, kan det nemmeste råd alligevel være at sige pyt, gør det alligevel. Men hvis det alligevel volder så store problemer, at du reelt ikke kan, så kan du eventuelt også tage et toilet- eller showertelt med på turen. Toilettelte og showertelte er nemme at transportere, og sidst men ikke mindst: Der er er dør i, så du kan sidde i fred. Så hvis det er det der skal til, for at du kommer afsted, er det bestemt pengene værd. 

Billig Highlander Foldbar skovl

blodsugende insekter mørkeræd uhyggelige lyde skide i skoven foldbar skovl
Foto: Highlander

Highlander Foldbar skovl er kompakt og let anvende og derfor nem at have med på turen. Skovlens blad har takkede kanter i den ene side og kan grave igennem det meste, endda is. Highlander Foldbar skovl er også god i bagagerummet, hvis dit hjul sidder fast og skal graves frit. Highlander Foldbar skovl har en vejledende pris på 119 kroner og kan købes her.

Om Highlander Foldbar skovl

Vejledende pris: 119 kroner

Materiale: Belagt stål.

Vægt: 1,2 kg.

Størrelse: 60 x 15 cm.

Køb Highlander Foldbar skovl her.

Lille Gerber Gorge Foldeskovl

blodsugende insekter mørkeræd uhyggelige lyde skide i skoven Gerber Gorge foldbar skovl
Foto: Gerber

Amerikanske Gerber er kendte for deres robuste værktøj. Gerber Gorge Foldeskovl er ingen undtagelse. Foldeskovlen er trods dens lille størrelse ekstrem robust. Skovlen har et glasfiberforstærket nylonhåndtag og foldes nemt og hurtigt ind og ud med en lille trykknap, som også fungerer som låsemekanisme, der gør Gerber Gorge Foldeskovl nem og sikker at benytte. Gerber Gorge Foldeskovl har en vejledende pris på 249 kroner og kan købes her.

Om Gerber Gorge Foldeskovl

Vejledende pris: 249 kroner.

Materialer: Glasfiberforstærket nylonhåndtag.

Kommer med: Nylon opbevaringspose.

Udfoldet længde: 42 cm.

Sammenfoldet længde: 23,5 cm.

Køb Gerber Gorge Foldeskovl her.

Malta Bruse- og toilettelt

blodsugende insekter mørkeræd uhyggelige lyde skide i skoven malta brusetelt
Foto: Reimo

Malta Brusetelt er et super smart brusetelt, som også kan bruges som også benyttes som toilettelt, hvis du gerne vil kunne være i enrum, når du skal skide i skoven eller i det fri. Malta Brusetelt kan også bruges som omklædningskabine, når du er på stranden. Malta Brusetelt har en vejledende pris på 569 kroner og kan købes her.

Om Malta Brusetelt

Vejledende pris: 569 kroner

Materiale: PU coated polyester teltdug.

Leveres med: 9,5 mm glasfiberstænger for hurtig og nem opsætning og nedtagning.

Mål: 165 x 165 cm, højde 200 cm

Pakket mål: 54 x 12 cm

Vægt: 3,0 kg

Køb Malta Brusetelt her.

Similar Posts