NYHEDER

Flere børn vil være spejdere: Stor fremgang hos KFUM

Trods en tid med corona er KFUM-Spejderne vokset med otte procent. Se, hvor du kan blive spejder på kfumspejderne.dk/blivspejder. Foto: Elsebet Kjems Gregersen

KFUM-Spejdernes grupper vokser over hele landet. Siden januar 2020 har otte procent flere børn og unge fået øjnene op for spejderlivet og søgt fællesskabet i naturen.

Spejdergrupper i hele landet har haft travlt på trods af corona-nedlukningen, og opfindsomheden har været stor for at gennemføre spejderarbejdet på nye og kreative måder i KFUM-Spejdernes 466 grupper.

Ifølge Ole Buch Rahbek, der er generalsekretær hos KFUM-Spejderne i Danmark, har spejdergrupperne oplevet rigtig god opbakning fra både spejderledere og forældre. Blandt andet har langt de fleste af dem har betalt kontingent, selvom de ikke har kunnet komme til aktiviteter, fortæller han

”Det er fantastisk. Det er nogle meget loyale medlemmer, vi har. Det holder os i gang, og vi skylder dem en kæmpe tak”, siger Ole Buch Rahbek og tilføjer:

”Vores spejderledere har gjort et kæmpe stykke arbejde for at skabe meningsfulde fællesskaber og attraktive oplevelser i naturen for børn og unge.

Skaber attraktive oplevelser i naturen

Noget tyder på, at det har virket, hvilket afspejles i medlemstallet, der i december 2021 ligger otte procent højere end i januar 2020, hvor KFUM-Spejderne havde 21.663 medlemmer på landsplan.

I starten af december 2021 er det tal steget til 23.342 medlemmer. De flotte tal er Ole Buch Rahbek meget tilfreds med:

”Jeg er naturligvis glad og stolt over, at vi er lykkedes med at øge antallet af medlemmer i en ellers svær periode for foreningslivet. Jeg ser det som et stort skulderklap til vores organisation og lokale grupper, at flere og flere får øjnene op for det gode spejderarbejde og livet i naturen” siger han.

Se, hvor du kan blive spejder på kfumspejderne.dk/blivspejder.

Similar Posts