BØGER NYHEDER PRODUKTANBEFALINGER PRODUKTTEST

‘Naturdannelse året rundt’: Ny bog med nye veje i naturen

Naturdannelse året rundt – Fortællinger fra en naturformidlers praksis (1)

I “Naturdannelse året rundt” viser Nikolaj Voldum Ahlburg, hvordan naturen kan bruges til rekreation og dannelse. Foto: Turbine Forlaget

Naturdannelse er et nyt begreb, der vinder meget frem. Med bogen ’Naturdannelse året rundt’ omsætter Nikolaj Voldum Ahlburg begrebet til pædagogisk praksis.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

I ’Naturdannelse året rundt – fortællinger fra en naturformidlers praksis’ folder forfatter og naturvejleder Nikolaj Voldum Ahlburg på fornemste vis naturdannelsesbegrebet ud. Samtidig kommer han med et kreativt bud på, hvordan fremtidens friluftsliv også kan se ud.

Bogen er med sine stemningsmættede naturbilleder også en hyldest til naturens oplevelsesmæssige kvaliteter, som trækker naturen helt ind over dørtrinnet og gør den tilgængelig for alle.

Nikolaj Voldum Ahlburg, der er uddannet biolog og friluftsvejleder, har mere end ti års erfaring som naturformidler. Han var én af de første til at beskrive begrebet ”naturdannelse” og omsætte det til en pædagogisk praksis med bogen ‘Naturdannelse – naturformidlerens håndbog’ fra 2021.

I sin nye bog, ’Naturdannelse året rundt‘, udbygger Nikolaj Voldum Ahlburg sine pointer fra håndbogen. Samtidig kommer han med flere konkrete og gode eksempler på, hvordan afstanden mellem mennesker og natur kan gøres mindre.

Om Naturdannelse året rundt

Naturdannelse året rundt‘ er støttet af Aage V. Jensens fond og udkom i juni 2023. Foto: Turbine Forlaget

Fulde titel: ‘Naturdannelse åretrundt – Fortællinger fra en naturformidlers praksis’

Forfatter: Nikolaj Voldum Ahlburg

Forlag: Turbine

Sidetal: 212

Udgivelsesdato: Juni 2023

Vejledende pris: 279,95 kroner

Køb ’Naturdannelse året rundt’ her.

Bogen er en opfølger til ‘Naturdannelse – naturformidlerens håndbog‘ fra 2021.

Fokus på sanselighed og æstetik i Naturdannelse året rundt

Nikolaj Voldum Ahlburg udgav den lille håndbog ‘Naturdannelse – naturformidlerens håndbog‘ sammen med Line Beck i 2021. Dengang tog han ofte rygsækken på og tog på lange vandreture eller padlede en tur i kajakken.

Nu har sygdom tvunget biologen og naturvejlederen til at sætte farten ned og finde nye måder at være i naturen på. Måder, som har bragt ham tættere på naturen end nogensinde før.

Det betyder samtidig, at der er i ’Naturdannelse året rundt – fortællinger fra en naturformidlers praksis’ er der særligt fokus på naturens kreative og æstetiske udfoldelsesmuligheder, og hvordan de kan foldes ud året rundt.

Et af bogens vigtigste budskaber er samtidig, at man ikke behøver være uddannet biolog eller friluftsvejleder for at kunne formidle naturen. Det kan alle gøre.

Kronisk sygdom gav nye veje i naturen

For to år siden fik Nikolaj Voldum Ahlburg nemlig konstateret den kroniske sygdom, ME, der satte hans energiniveau voldsomt ned. Det betyder, at han ikke længere kan klare de fysisk krævende friluftslivsaktiviteter, der ellers fyldte meget i hans undervisning og i fritidslivet.

Klassiske aktiviteter som mountainbiking, klatring, kajakroning, løb og vandring er ikke længere muligt, og det har tvunget ham til at finde nye veje ind i naturen.

Det har været med til at uddybe hans forbindelse til naturen og især har hjulpet ham med at få øjnene op for dens sanselige og æstetiske kvaliteter. Sanselighed og æstetik i naturen er derfor et centralt omdrejningspunkt i ’Naturdannelse året rundt – fortællinger fra en naturformidlers praksis’.

Køb ’Naturdannelse året rundt – fortællinger fra en naturformidlers praksis’ her.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere