NYHEDER

Nu ruller skatte-milliarderne: Støt dine lokale udelivsbutikker

Foto: Spejder Sport

19,5 milliarder kroner rasler i dag ned danskernes lommer. Det er det beløb som i dag tilbagebetales for overskydende skat. Skyd økonomien i gang, siger Dansk Industri, og naturen er et godt sted at starte.

3,6 millioner danskere får i dag udbetalt overskydende skat. I alt 19,5 milliarder kroner lander i dag i danskernes hænder. Det beløb svarer til prisen på en halv Storebæltsbro, og de penge skal ikke kede sig i danskerne lommer, men bruges. Det mener man hos Dansk Industri (DI), som opfordrer danskerne til at skynde sig ud i butikkerne.

”Vi har nu gang i næste fase af genåbningen af samfundet. Så gå i dine lokale butikker, og brug resten af pengene på feriebudgettet, når vacciner og coronapas skyder rejsesæsonen i gang, siger cheføkonom i DI Allan Sørensen.

Oplevelser i naturen vinder

Corona-nedlukningen har været hård ved de danske virksomheder. Ifølge Dansk Industri er virksomhedernes omsætning samlet set faldet med knap en tredjedel, og 16 procent af virksomhederne har måtte opsige medarbejdere.

Jysk Rejsebureau begyndte som noget nyt under corona-nedlukningen at arrangere trekking- og sejlture i Danmark. Foto: Jysk Rejsebureau

Men corona-pandemien har også skabt nye innovative påfund. Hos Jysk Rejsebureau er man eksempelvis som noget nyt under pandemien begyndt at arrangere trekking- og sejlture i Danmark. Her har man haft over 1.500 kunder af sted på ture rundt i Danmark, siden pandemien ramte.

Selvom Jysk Rejsebureau på den måde er kommet godt igennem krisen, er man enig med Allan Sørensen og DI.

”Det er jo individuelt, hvordan folk vil bruge pengene. Men vi mener, at dem, der oplever mest, vinder. Derfor synes vi også, at det er en god idé at komme ud i verden for at se, prøve og opleve noget”, siger Niels Amstrup, der er direktør i Jysk Rejsebureau.

Travlhed i Outdoor-butikkerne

Efter en travl genåbning af de fleste outdoor-butikker den 1. marts er der nu også udsigt til, at de sidste butikker kan genåbne. Den 21. april må de sidste indkøbscentre nemlig åbne for almindelig handel.

Detailhandlen, som outdoor-butikkerne hører under, er det sted, man har oplevet den værste krise. Her har mere end 16 procent af virksomhederne måtte opsige medarbejdere.

Langt de fleste outdoor-butikker har dog slået dørene op, og hos Spejder Sport åbnede man 16 ud af 21 butikker den 1. marts. Her er DI’s opfordring til danskerne sød musik i ørene på administrerende direktør John Lange.

”Vi har en masse kunder, som gerne vil ned og se, hvad vi har af nyt på hylderne. Så er det rart, at de kan komme ind til os og gøre det. Det er jo en anden sæson, end da vi lukkede ned. Det er blevet forår, så det er nogle andre varer vi har på hylderne nu. Dem tror jeg også mange af vores kunder glæder sig til at se”, siger han.  

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere