NYHEDER

Se de flotte billeder: Populære trætop-hytter vokser ud af skoven

Løvtag søger skovejere, der vil investere i egne hytter som franchisetagere. Skovejerne kan koble sig på Løvtags markedsføring, bookingsystem og driftskoncept mv. Foto: Søren Larsen

Luksushytter i trækronerne er så stor en succes, at konceptet er vokset ud af skoven, hvor den er groet frem. Folkene bag Løvtag i Kronjylland søger derfor nye samarbejdspartnere for at kunne bygge nye hytter andre steder i landet.

Det startede som en vild idé i starten af 2010’erne. Idémanden Rasmus Lybæk ville bygge bæredygtige luksushytter i trækronerne med udsigt, hvor gæsterne i bogstavelig forstand kunne vågne op til fuglesang lige uden for døren.

Siden fulgte det meste af et årti med tegninger, konstruktionsprincipper, finansiering og dialog med forskellige myndigheder, og endelig i udgangen af årtiet blev drømmen til virkelighed.

Den 1. juli 2019 slog Løvtag dørene op til den første arkitekttegnede trætophytte i en mindre skov i Himmerland.

”Kun en uge senere var hytten lejet ud resten af året, og derfor åbnede Løvtag i sommeren 2020 yderligere to hytter i samme skov”, fortæller en stolt Rasmus Lybæk.

Løvtag vokser ud af skoven

Alle tre hytter er bygget i otte meters højde med et levende træ, der skyder op midt igennem hytten og fortsætter ud igennem taget. Skoven kommer derfor helt indenfor hos gæsterne, hvor man også kan nyde den luksus, det er at have både køkken, bad, toilet og fire sovepladser midt i naturen.

Så skøn er udsigten fra tagterrassen. Foto: Søren Larsen

Ovenover hytten skyder træet op igennem taget og breder sin krone ud over hytten. Her kan man sidde og nyde sin morgenkaffe til udsigten til egern og fugle, der piler rundt om ørene på én. Taget på hytten er nemlig indrettet som tagterrasse.

Om Løvtag

√ Hytterne ligger ved Mariager Fjord
√ Konstruktionerne er miljøvenlige
√ De bygges om træerne og skader dem derfor ikke
√ Hytterne er bygget af svanemærkede TermoWood
√ 75 procent af skruefundamentet er af genbrugsmetal
√ De opvarmes af luft til luft varmepumpe

Den oplevelse tiltaler så mange, at alle tre trætophytter endnu engang er udsolgt langt ud i fremtiden. Det fortæller Nanna Balsby, der er medejer af Løvtag.

”På bare én uge i løbet af sommeren var der mere end 13.000 mennesker, der trykkede sig ind på vores bookingsystem – og så er tre hytter for lidt. Vores egen skov er for lille til, at vi kan udvide mere her ved Als Odde. Derfor er vi på udkig efter skove i andre dele af landet, som egner sig til formålet med forholdsvis store træer, og det må ikke være fredskov, siger Nanna Balsby.

Succesen søger samarbejdspartnere

Hytter er bygget af svanemærket TermoWood i størstedelen af byggeriet, og skruefundamentet er produceret af 75 procent genbrugsmetal. Træerne, som hytterne er bygget skånsomt rundt om, bærer ingen vægt og kan på den måde leve videre som en del af hytterne.

Løvtags overvældende succes gør, at de nu søger samarbejdspartnere for at udbrede konceptet endnu mere. Det fortæller Rasmus Lybæk, der samtidig opfordrer interesserede skovejere til at kontakte Løvtag, så man i fællesskab kan undersøge mulighederne for et samarbejde.

”Én mulighed er, at Løvtag køber eller lejer skoven og selv etablerer hytterne. En anden mulighed er, at skovejeren selv investerer i hytterne og bliver koblet på konceptet. Her kan vi stå for både byggeledelse, markedsføring, kundeservice og drift afhængig af, hvad skovejeren foretrækker. Hytterne giver et solidt afkast, som nemt overgår, hvad man typisk kan tjene på skov”, siger Rasmus Lybæk.

Læs mere om Løvtag her.

Ro_LØVTAG Søren Larsen JPGDS9I2187
Løvtag søger samarbejdspartnere
LØVTAG Søren Larsen JPGDS9I2107
Ly_LØVTAG Søren Larsen JPGDS9I2081_1
Ly_LØVTAG Søren Larsen JPGDS9I2117
Ly_LØVTAG Søren Larsen JPGDS9I2353
Ly_LØVTAG Søren Larsen JPGDS9I2038
Ly_LØVTAG Søren Larsen JPGDS9I2023
Ly og Et_LØVTAG Søren Larsen JPGDS9I2302
Interiør_5
Interiør_2
Interiør_3
Interiør_1
Sommer_3
Ro_LØVTAG Søren Larsen JPGDS9I2181
Sommer_5
Sommer_6
previous arrow
next arrow

Foto: Søren Larsen

Similar Posts