EFTERÅR FORÅR GUIDE NYHEDER SOMMER VINTER

Geopark Sydfyn: 5 oplevelser på Sydfyn du bare må prøve

Geopark Sydfyn oplevelser overnatning

Geopark Sydfyn gemmer på et helt øhav af fantastiske oplevelser i naturen og muligheder for overnatning ude. Her får du guiden. Foto: Outdoor & Camping

Geopark Sydfyn er blevet optaget som en del af UNESCO Global Geopark. Her får du guiden til oplevelser og overnatning i naturen på Sydfyn.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Det Sydfynske Øhav er et mekka, når det kommer til naturperler. Den helt unikke natur, som blev skabt under sidste istid, betyder blandt andet, at Geopark Sydfyn i foråret 2024 fik titel af UNESCO Global Geopark.

Området byder blandt andet på skønne vandreruter som Sydhavsruten og et væld af gode muligheder overnatning tæt på og i pagt med naturen. Derudover inviterer vandet i øhavet på intet mindre end en overflod af gode muligheder for at sejle kajak, dykke, surfe samt bade og mange andre aktiviteter på og langs vandet.

Havet omkring Sydfyn betyder derudover, at antallet af solskinstimer i gennemsnit er højere her end i resten af landet. Foråret kommer derfor også tidligere til Sydfyn end til resten af landet. Der er derfor rigtig gode muligheder for at komme på opdagelse eller få nogle afslappende timer i naturen på Sydfyn.

Find udstyr til udeliv her

Overnat under stjernerne i Geopark Sydfyn

Gennem de senere år er der kommet øget fokus på alternativ overnatning ude. Geopark Sydfyn er ingen undtagelse. Særligt glamping, der er en sammentrækning af ordene  ”camping” og ”glamourøs” har vundet meget frem.

På Sydfyn er opfindsomheden stor og mulighederne er mange, når det kommer til overnatning i pagt med naturen. Her finder alt fra all inclusive ophold i trætophytte hos Slower Place ved Kværndrup til heste- og prærievognsudlejning i Skårup samt glamping i tipi eller overnatning i hilltop hytte hos Villa Skovly ved Lundeborg og meget andet.

Derudover byder Geopark Sydfyn på en stribe af gode campingpladser, og i mange tilfælde med rigtig god adgang til vandet. Flere steder samarbejder man med lokale aktører om oplevelser i naturen.

På Rantzausminde Camping kan du eks. opleve, hvad den sydfynske vildmark tilbyder af kulinariske herligheder, når Lifeplan Kajak & Friluftsliv laver en uovertruffen omgang vildmarksmad med ingredienser fra Det Sydfynske Øhav.

Oplevelser i Geopark Sydfyn: Kajak, vildmarksmad og udeliv

Selvom Sydfyn bugner af gode overnatningssteder, er Øhavets fineste aktiv trods alt vandet, og hvad er bedre end at kombinere de to?

Fra Skarø Havn er der således blot et par minutters gang til Skarø Teltplads, hvor du også kan nyde den lokale Skarø Is, mens aftensolen rødmer i bølgernes toppe.

På det nordlige Langeland er der opstillet to 4-personers sheltere på nordmolen på Lohals Havn. Her kan begge sheltere benyttes for den nette sum af 75 kr., og blot et stenkast derfra ligger der tre skove, hvor du kan telte frit.

Her kan du med fordel lægge vejen forbi Bonfire på Abildvej i det østlige Svendborg. Her kan du forsyne dig med alt det nødvendige udstyr til vildmarks- eller bålmad hos Svendborg helt egen producent af båludstyr.

Køb udstyr til vildmarks- eller bålmad fra Bonfire hos Homeshop her

Book shelter i Geopark Sydfyn

På bookenshelter.dk finder du en lang række private og offentlige sheltere på Sydfyn. Enkelte sheltere er til fri afbenyttelse, men som udgangspunkt skal du regne, at det er nødvendigt at booke, da en del af dem også kræver betaling. Det er dog ofte blot et mindre, beløb, der er tale om.

Det er naturskolen Trente Mølle i Faaborg, der driver bookenshelter.dk. Besøg Bookenshelter her.

5 naturoplevelser i Geopark Sydfyn


De vilde heste på Sydlangeland

Øhop i Det Sydfynske Øhav

Øhavsstien på Sydfyn, Tåsinge, Langeland og Ærø

Svanninge Bakker, Faaborg / Svanninge

Oehlenschlägers Bøg, Langeland

Skove med fri teltning på Sydfyn

Rødme Svinehaver, Svendborg

Lille Rise Skov, Ærø

Lunden, Sydlangeland

Mørkholm Skov, Nordlangeland

Øster Stigtehave, Nordlangeland

Bræmlevænge, Nordlangeland

Overnatning ude på Sydfyn

Villa Skovly

Slower Place

Sydfyns Heste- og
Prærievognsudlejning

Skarø Teltplads

Degnehaven

Om UNESCO Global Geopark Det Sydfynske Øhav

UNESCO er et organ under FN.

Organisationen udpeger områder med særlig betydning for forståelsen, af den verden vi lever i.

Når et område opnår UNESCO-udnævnelse, er det en anerkendelse af stedets unikke kendetegn og betydning for menneskehedens fortid og fremtid.

UNESCO Global Geoparker er områder med smukke landskaber, vild natur og levende kulturhistorie.

Derudover udpeges områderne på grund af deres arbejde med at etablere stærk lokal organisering, som understøtter bæredygtig udvikling.

Der er i alt 18 UNESCO Global Geoparker i verden.

Den sydfynske Unesco Global Geopark strækker sig over Svendborg, Langeland, Ærø og alle ørene imellem til Faaborg-Midtfyn.

UNESCO Global Geopark Det Sydfynske Øhav blev skabt af havstigninger i slutningen af sidste istid.

Geopark Sydfyn er et af verdens største oversvømmede istidslandskaber.

Artiklen er bragt i samarbejde med Svendborgtidende. Læs mere om Sydfyn på Svendborgtidende.dk

Similar Posts