NYHEDER

Stort fald: Hver tredje dansker er mindre fysisk aktiv

Hver tredje dansker har været mindre fysisk aktiv under corona-pandemien. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup. De tal kan man dog slet ikke genkende hos Naturstyrelsen.

Det seneste års nedlukninger har haft store konsekvenser for danskernes muligheder for at være fysisk aktive. Det har ført til et stort fald i danskernes aktivitetsniveau.

Det viser en undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige. Her står det nemlig klart, at hver tredje dansker har været mindre fysisk aktiv under corona-pandemien end tidligere.

Mindre fysisk aktivitet kan føre til en række problemer både fysisk og psykisk, fortæller fagchef i sundhed i Gjensidige, Louise Brix.

”Fysisk aktivitet kan være forebyggende mod en lang række ting, og er en afgørende faktor for at have et sundt både fysisk og mentalt helbred. Motion er et godt redskab til at få et afbræk fra hjemmet, hvor både arbejde og fritid ellers kan glide sammen i denne periode,” siger hun.

Naturstyrelsen genkender ikke tal: Ture i naturen er også træning

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i december 2020 blandt 1506 repræsentativt udvalgte danskere.

Deltagerne i undersøgelsen har blandt andet svaret på, om de har været mere eller mindre fysisk aktive under corona-pandemien.

Sådan fordeler svarene sig:

Meget mere: 4 procent
Lidt mere: 15 procent
Det samme som før: 41 procent
Lidt mindre 18: procent
Meget mindre: 15 procent
Jeg er helt stoppet med at træne: 4 procent
Træner ikke og trænede ikke før: 6 procent
Ved ikke: 2 procent

Hos Naturstyrelsen kan man dog langt fra genkende de tal, som Kantar Gallup er nået frem til. Her har man blandt andet måtte ensrette trapperne ved Møns Klint, fordi der coronaen har fået så mange nye mennesker ud i naturen.

Samtidig har folkene i undersøgelsen skulle tage stilling til, om de trænede før coronaapandemien, og om de helt er stoppet med at træne efter coronaen. Det kan give nogle store fejlfortolkninger i undersøgelsen, mener Marie Roland, der er naturvejleder hos Naturstyrelsen.

”Det er det modsatte, vi har oplevet, for vi ser flere mennesker end nogensinde før ude i naturen. Det er jo spørgsmålet, om folk har tænkt på træning i forbindelse med lukningen af træningscentrene, når de har besvaret de spørgsmål. For folk regner måske ikke for en gåtur for træning, men det er det jo”, siger Marie Roland og fortsætter:

”En helt ny tendens, som vi ikke har set så meget tidligere, er walk-and-talks, hvor folk tager kaffen med ud på en gåtur i naturen. Det har vi ikke set så meget før coronaen, hvor jeg kan forestille mig, at man i højere grad mødtes på cafeer og drak kaffe sammen der. Så de tal kan vi ikke genkende”, siger hun.

Similar Posts