NYHEDER

Sne i Danmark: Her er der skispor

Ski Almindingen Bornholm 2

I Almindingen på Bornholm er der en 1,5 km og en 5 km langrendsløjpe. Se her, hvor der ellers er lavet Langrendsspor i landet. Foto: Naturstyrelsen

Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.

Det er ikke så tit det sker, men nu er der mulighed for at tage en tur på langrendsskiene uden at skulle udenlands.

Flere steder i statens naturområder ligger der nok sne til, at der er blevet præpareret deciderede spor til langrendsløb – det gælder lige nu i flere skove i Vendsyssel, Stursbøl og Lindet Skov i Sønderjylland og Almindingen på Bornholm.

Da kulden har godt tag i landet, og sneen dermed bliver liggende, er der rig mulighed for at nå en tur på ski nu eller i weekenden. Det fortæller Helene Overby, der er skovfoged hos Naturstyrelsen i Vendsyssel

“For en gang skyld har toppen af Danmark også nok sne til at lave skispor, så det er bare med at få spændt skiene og komme afsted. Forholdene er rigtig gode lige nu, og forhåbentlig bliver sneen liggende et godt stykke ind i næste uge”, siger hun og fortsætter med en opfordring:

“Der er plads til alle i skovene, men undgå så vidt muligt at gå, ride eller cykle i de præparerede spor. Så holder de længere, siger hun.

Ski er tilladt i alle statens skove og naturområder

Her kan du stå på ski

I statsskovene er disse langrendsspor nu klar til skiløb:

Vendsyssel
Bunken Klitplantage
Skagen Klitplantage
Tornby Klitplantage

Sønderjylland
Stursbøl Plantage ved Jels og Lindet Skov ved Toftlund

Bornholm
Almindingen

Storstrøm
Her er der på vej på Møn, Sydsjælland og på Lolland-Falster

Foreløbigt er der udlagt spor i Skagen, Bunken og Tornby Klitplantage, men flere steder vil sikkert komme til. Sporene er enten udlagt med maskine eller af en person, der omhyggeligt træder sporet ned.

“Uanset om der er præparerede spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder. Følg altid myndighederne råd omkring coronasmitte, husk at holde afstand og giv plads derude – så er der sne nok til alle”, siger Helene Overby.

udinaturen.dk kan du se, hvor de øvrige langrendsløjper ligger. Foto: Naturstyrelsen

I det meste af landet står Naturstyrelsen i samarbejde med lokale skiklubber klar til at lave løjper, når der ligger nok sne.

Hold øje med din lokale skiklubs og Naturstyrelsens hjemmeside, hvis du vil vide, hvornår løjperne i statens naturområder er klar til skiløb.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere