CAMPER BIL & CAMPER NYHEDER PRODUKTANBEFALINGER PRODUKTNYT

Pulverslukker til bil: Her er den bedste brandslukker samt regler

skumslukker brandslukker til bil 2 kg Maus Xtin Klein Maus Xtin Klein 2

Hvad er reglerne omkring brandtæppe, pulverslukker og andet slukningsudstyr til campere? Her finder du svaret samt den bedste brandslukker til bil. Foto: Maus Xtin

Brandtæppe, pulverslukker eller anden brandslukker til bil er vigtigt for sikkerheden på turen. Her finder du den bedste brandslukker samt regler for slukningsudstyr i din camper.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

En serviet, der tages af vinden i den åbne dør, et gardin, der blæser ind over gaskomfuret eller en overophedet motor. Mere skal der ikke til, før camperen pludselig står i flammer. Derfor anbefales det i flere europæiske lande at have en brandslukker til bilen.

Kun i et enkelt europæisk land er det obligatorisk med en brandslukker til bil. Det betyder ikke, at du modtager en bøde, hvis glemmer den i de andre lande, men for en sikkerheds skyld er den rigtig god at medbringe alligevel.

Alligevel er det en rigtig god ide at medbringe en brandslukker, pulverslukker eller et brandtæppe i bilen. Hvert år må brandvæsnet nemlig rykke ud til adskillige bilbrande, som er selvantændt på vejene og på parkeringspladser rundt omkring i landet.

Skift skumslukker eller brandslukker til bil hvert femte år

Der gælder ingen love eller regler for, hvor gamle pulverslukkere eller brandslukkere i private biler må være. Til gengæld skal selvstændige erhvervsdrivende enten udskifte den eller sende den til totalservice og trykprøvning hvert femte år.

At der er forskel på reglerne for selvstændige og private, når det kommer til skumslukker og brandslukker til bil, forvirrer ikke kun. Det kan også skabe farlige situationer. Der er nemlig en udløbsdato for alt – også brandslukkere og skumslukkere.

Det er derfor vigtigt som minimum at efterse sin skumslukker eller brandslukker i bilen hvert femte år. Hvis du er usikker på, hvornår den er fra, kan du altid finde en produktionsdato enten på siden eller i bunden af brandslukkeren eller skumslukkeren.

Et godt råd er at tjekke brandslukkeren eller skumslukkeren i bilen hvert år i forårsmånederne. Det er nemlig her langt de fleste autocampere og vans begynder at trille ud på vejene igen. Hvis det er tid til skifte skumslukker til bilen, giver Outdoor-Camping dig her de bedste brandslukkere her.

Her er den bedste brandslukker og pulverslukker til bile

Dafo Core Pulverslukker: Effektiv 2 kg brandslukker

skumslukker brandslukker til bil 2 kg Dafo Core
Dafo Core 2 kg. er en pulverslukker i klassisk design. Foto: Dafo Core

Dafo Core Pulverslukker er en pulverslukker på 2 kg, som er udstyret med messingventil, håndtag og aftrækker. Et manometer viser om slukkeren stadig virker. Tap forsigtigt på manometeret for at se, om pilen stadig står i det grønne felt.

Dafo Core Pulverslukker hed tidligere Permalex, og på trods af navneforandringen er den gode funktionalitet bevaret. Pulverslukkeren kan derfor håndteres med én hånd og opfylder i øvrigt alle forsikringsselskabernes krav med DS/EN3-godkendelse. Ulempen ved en 2 kg pulverslukker er naturligvis størrelsen, især for autocampere, der kæmper for at holde sig under 3.500 kg.

Du kan købe Dafo Core Pulverslukker 2 kg her.

Om Dafo Core Pulverslukker 2 kg

Vejledende pris: 359 kroner

Volumen: 2 kg

Mål: 11,5×32 cm

Køb Dafo Core Pulverslukker 2 kg her.

Gloria Brandslukker 2 kg: Pulverslukker uden skarpe kanter

skumslukker brandslukker til bil 2 kg Gloria
Gloria Brandslukker 2 kg er uden skarpe kanter og er derfor god på den trange plads i campere Foto: Gloria

Gloria Brandslukker 2 kg er en kompakt universal pulverslukker med små dimensioner og som er nem at betjene. Det er derfor velegnet til slukning af mindre brande i alt fra brændbare faste stoffer til væsker og gasarter.

Ulempen ved Gloria Brandslukker 2 kg er naturligvis størrelsen, som gør, at den fylder en del i en campervan og vejer godt i en autocamper under 3.500 kg. Pulverslukkerens runde design uden skarpe kanter gør dog, at Gloria Brandslukker 2 kg alligevel er særdeles velegnet som brandslukker til bil og campere.

Du kan købe Gloria Brandslukker 2 kg her.

Om Gloria Brandslukker 2 kg

Vejledende pris: 415 kroner

Vægt: 2 kg. / total 3.35 kg

Mål: 33,2 x 11,1 x 14,5 cm

Køb Gloria Brandslukker 2 kg her.

Brandfilt Brandtæppe 120×90 cm: Praktisk med lav vægt

Brandtæppe skumslukker brandslukker til bil 2 kg
Den helt store fordel ved Brandfilt Brandtæppe 120×90 cm er den beskedne plads det kræver i camperen. Foto: Sammutuspeite

Brandfilt Brandtæppe 120×90 cm er et effektivt brandtæppe til at slukke mindre brande i camperen med. Dæk det brændende materiale fuldstændigt til med tæppet og kvæl ilden, og lad efterfølgende det brændte materiale køle helt af inden rengøring.

De åbenlyse fordele ved Brandfilt Brandtæppe 120×90 cm er dels, at der er væsentligt mindre rengøring efterfølgende ved brug af et brandtæppe. Derudover er størrelsen en vigtig faktor i de fleste campere, som kæmper med at holde sig under 3.500 kg. Ulempen er dog, at tæppet kun er til mindre brande.

Brandfilt Brandtæppe 120×90 cm er væsentligt mindre end de fleste skum- og pulverslukkere og vejer kun cirka ét kg. Pakken med tæppet kan hænges op på væggen, så man let kan trække i båndene for at få tæppet ud.

Du kan købe Brandfilt Brandtæppe 120×90 cm her.

Om Brandfilt Brandtæppe 120×90 cm

Vejledende pris: 175 kroner

Vægt: Cirka 1 kg

Mål: 120×90 cm udpakket

Køb Brandfilt Brandtæppe 120×90 cm her.

Den bedste brandslukker til bil: Maus Xtin Klein

skumslukker brandslukker til bil 2 kg Maus Xtin Klein
Maus Brandslukker Xtin Klein er lille, kompakt og ekstremt effektiv. Den er kåret som testvinder i flere medier og er også Outdoor-Camping’s klare favorit. Foto: Maus Xtin

Maus Xtin Klein brandslukker vejer mindre end et halvt kilo. Dermed vejer den mindre end et brandtæppe, hvilket løser langt de fleste vægtproblemer i autocamperen. Derudover fylder den kun cirka det samme som en stor sko og kan derfor ligge i langt de fleste skuffer. Endelig er den lige så effektiv som en pulverslukker på 2 kg.

Maus Xtin Klein slukker alle typer af mindre brænde i alt fra træ til plast og væsker som benzin og diesel, gas, fedt og olie samt elbrande op til 75 000 Volt. Slukningen efterlader i modsætning til slukning med pulver, heller ingen rester eller kemikalier. Den skåner derfor elektronik, motorer eller tekstiler.

Maus Xtin Klein blev er så effektiv, at den blev kåret som testvinder i de svenske og norske magasiner Husbilen og Bobil & Caravan i 2016. På grund af den beskedne størrelse og sin effektivitet er den derfor også Outdoor-Camping’s klare favorit.

Du kan købe Maus Xtin Klein brandslukker her.

Om Maus Brandslukker Xtin Klein

Vejledende pris: 889 kroner

Klassificering: BC

Slukker: ABCF og el.

Styrke: Samme slukkekraft som en 2 kg pulverslukker.

Rækkevidde: ca. 3 meter.

Højde: 24,3 cm.

Vægt: 480 g.

Medfølger: Vægholder

Køb Maus Xtin Klein brandslukker her.

Sådan er reglerne for brandslukker til bil

Her anbefales det at have brandslukker i bilen:
Danmark
Belgien
Island
Norge
Sverige

Her er der lokrav om brandslukker i bilen:
Polen

Sådan tjekker du din skumslukker og pulverslukker til bil

Vend pulverslukkeren rundt, så kan du mærke, om pulveret er løst og ikke fastgroet i bunden.

Knips på manometeret og tjek at pilen står i det grønne felt.

Tjek, at beslag og håndtag er i orden, og at der ikke er rust på flasken.

Tjek dato-mærkaten på siden eller i bunden. Hvis pulverslukkeren er over fem år gammel, er det tid til udskiftning.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere