NYHEDER GUIDE SOMMER

Danmarks Outdoor Festival: Oplev naturens magi – en fest for alle

Danmarks Outdoor Festival

Igen i år kan deltagerne prøve kræfter med træklatring, når Friluftsvejlederuddanelsen besøger Danmarks Outdoor Festival. Foto: Danmarks Outdoor Festival

Nattevandring, tarzanland, klatring og kajak: Danmarks Outdoor Festival er for alle aldre og rummer alt inden for udeliv. Festivalen løber af stablen den 3. – 5. september 2021 september i Silkeborg.

Den 3. – 5. september er der Outdoor Festival i Silkeborg. Og festen er for alle. Her kan folk i alle aldre og med forskellige interesser nemlig prøve kræfter med stort set alle outdoor-discipliner, prøve et hav af forskellige aktiviteter, nyde mad, bål og hygge med familie og venner i naturen.

Programmet indeholder alle facetter af udelivet med flere hundrede aktiviteter over festivalens fem dage. Det giver ifølge arrangørerne mulighed for at få en forsmag på de mange forskellige facetter af, hvad outdoor er og kan.

”Friluftslivet har for os to spor. Den actionprægede, hvor du kan udfordre dig selv og naturen på mountainbike, teste kræfterne til skovløbet eller lege klatreskoven for børn og barnlige sjæle,” fortæller festivalens idékvinde og festivalarrangør Isabel Benn Morgenstern og fortsætter:

”Det andet spor er et, som mange danskere har brug for. Det er her, hvor du stresser af i naturen til yoga, i vildmarksbade og på stille vandreture. Til Danmarks Outdoor Festival gør vi det hele muligt”, siger hun.

Om Danmarks Outdoor Festival

Hvornår: Festivalen afholdes 1. – 5. september 2021

Hvem: Festivallen er et samarbejde med Outdoor365 og Silkeborg Kommune.

Hvor: Selve festivalpladsen vil være i Lunden i Silkeborg, hvor du finder aktiviteter, bodgader, bar og mad.

Aktiviteter: Programmet består af både gratis og betalingskrævende begivenheder.

Pris:
Festivalpladsen er gratis for alle.
Alle workshops kræver et dags- eller partoutarmbånd.
Børn 0-5 år: Gratis.
Børn 6-15 år: 49 / 129 kroner for en dagsbillet / partoutbillet
Voksne: 99 – 199 / 349 kroner for en dagsbillet / partoutbillet

Se programmet her.

Prøv alt fra tarzanland, SUP til nattevandring

Det er gratis at være gæst på pladsen og opleve stemningen. Men skal du prøve nogle af de mange aktiviteter, skal du købe armbånd. Armbåndene fås som enten dagsbilletter eller som partoutbilletter til hele festivalen.

Har man først sikret sig et armbånd, kan deltagere i alle aldre prøve alt fra yoga til tarzanland, MTB, SUP, kano, kajak og nattevandring på Silkeruten.

Danmarks Outdoor Festival storywalk
Danmarks Outdoor Festival storywalk
Danmarks Outdoor Festival storywalk (2)
Danmarks Outdoor Festival storywalk
previous arrow
next arrow

Trine Vendelboe Juul arrangerer storywalks, som handler om at finde roen i naturen til skabe den rette fortælling om vores eget liv. Lørdag den 4. September kl. 20 til søndag den 5. September kl. 3 kan du komme med hende på nattevandring på Silkeruten. Læs mere her. Foto: a2be kommunikation

Nattevandringen på Silkeruten står ”storywalker” Trine Vendelboe Juul for. Turen er et mix af stillevandring, refleksioner og samtaler, oplæsning, historiefortælling og en enkelt sang.

”Storywalks er en kombination af vandreture og storytelling med fokus på at udvikle fortællinger om os selv, vores arbejde, idéer, projekter, drømme eller andet, der har stor betydning i vores liv. På turen i Silkeborg favner vi mørket, og oplever hvad nattens natur rummer af magi og budskaber.”, fortæller Trine Vendelboe Juul og fortsætter:

”Vi skal nyde og sanse natten, men en vandretur er også en anledning til at tænke over vores egen livsrejse, vores drømme og håb for fremtiden. Vi starter med at hilse på hinanden og synger solen ned sammen. Når turen slutter, tænder vi bål, laver kaffe og serverer tidlig morgenmad for dem, der har lyst, og så bliver der holdt liv i bålet og i de små snakke, til solen står op cirka 6.30”, siger hun.

Oplev Danmarks Outdoor Festival i både natur og by

Silkeborg er kendt som Danmarks Outdoor Hovedstad. Her er bylivet tæt forbundet med skov, søer og natur. Derfor er Silkeborg ifølge arrangørerne en ideel lokation for en festival, hvor både byliv og natur inddrages.

Festivalen kan derfor opleves flere steder, hvor Torvet, Bindslevs Plads og Lunden er hjertet for de mange aktiviteter til Danmarks Outdoor Festival.

”Til festivalen viser vi, hvad hyggen omkring bålet kan give, når børnene sidder i deres krible-krable værksted og ser på de insekter, de har indsamlet”, siger Isabel Benn Morgenstern og fortsætter:

”De unge mennesker kan udfordre sig selv og kammeraterne på Bindslevs Plads, hvor der er asfaltaktiviteter. Torvet bliver der med markedsplads med streetfood og pop-up outdoor, så hele byen bindes sammen. Vi er sikre på, der er inspiration at hente til udendørs oplevelser til alle”.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere