EFTERÅR FORÅR GUIDE NYHEDER SOMMER VINTER

Flere kvinder nyder at fiske: Nyt virtuelt kort viser de gode steder

Foto: Fishing in Denmark

Særligt yngre kvinder er blevet glade for at fiske. Nu skal et nyt virtuelt kort med information om alt fra gode fiskesteder, arter og meget andet vise endnu flere ud til vandhullerne og kysterne.

Rekordmange danskere købte fisketegn i 2020. Det viser nye tal fra Fiskeristyrelsen, som også afslører nyt om kvindernes færden ved vandløbene, søerne og strandende i Danmark.

Kun 10 procent af de personer der køber årsfisketegn er kvinder. Det er dog en stigning på ét procent fra 2019 til 2020. Men ser man på tallene for de yngre kvinder mellem 18 og 30 år er stigningen til gengæld helt oppe på 15 procent.

Nu skal en helt ny hjemmeside med et virtuelt kort lokke endnu flere nysgerrige ud i naturen med fiskegrejet og fiskestangen under armen. Det fortæller minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn:

”Mange ting er i øjeblikket lukket på grund af corona. Men det er naturen ikke. Og derfor er jeg super glad for, at vi med den nye hjemmeside kan vise vejen til de gode fiskepladser for både lystfiskere, børnefamilier og turister, så vi alle kan komme ud og få noget friskt luft, siger han.

Nyt, nemt og overskueligt kort

Tallene fra Fiskeristyrelsen viser at cirka 216.000 danskere købte fisketegn i 2020. Det er et rekordhøjt antal, og det udgør en markant stigning i forhold til årene forinden.

Problemet for mange, der gerne vil prøve kræfter med ørreder, gedder og andre arter af de danske fisk, er ofte uvidenhed om, hvor, hvad og hvordan man må fiske. Alle de spørgsmål giver den nye hjemmeside med det virtuelle kort svar på.

Om lystfiskeri i Danmark

Det kræver fisketegn for at fiske de fleste steder i Danmark.

Indtægterne fra salg af fisketegn går blandt andet til fiskepleje, udsætninger af fisk og vandløbsrestaurering.

Et årskort, ugekort eller dagskort gælder til det meste af Danmark.

Du kan købe fisketegn her.

Kilde: Fishing in Denmark

På ’Fishing in Denmark’, som hjemmesiden med kortet hedder, finder du fiskesteder overalt i landet, uanset, om det er kyst, mole, put and take, åer eller søer, du er på udkig efter.

Her får du også overblik over arter, du kan fange i de danske farvande, hvilken sæson, fiskene kan fanges, og hvordan bundforholdene er ved de forskellige steder.

”Hjemmesiden er virkelig informativ og inspirerende. Den viser både, hvor vi kan fiske, og hvordan vi kan passe på vandnaturen, og jeg håber, at særligt lystfiskerturisterne, som i de seneste år er strømmet til landet i alle sæsoner, vil tage hjemmesiden til sig, siger Rasmus Prehn.

Find det virtuelle kort her.

Fishing in Denmark, som hjemmesiden med kortet hedder, er blevet til i et samarbejde mellem Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Fiskeristyrelsen, Fisketegn.dk, Danmarks Sportsfiskerforbund, Fangstjournalen, DTU Aqua og VisitDenmark.

Similar Posts