NYHEDER EFTERÅR FORÅR HAVEN PRODUKTANBEFALINGER PRODUKTTEST SOMMER TELT- & SHELTERTUR

Hængekøjer til outdoor-brug: Her er de 5 bedste hammock’s

hammock hængekøjer outdoor med myggenet

Hængekøjer outdoor eller en hammock, som de også kaldes er specielt populære, på grund af følelsen af frihed de giver. Her får du Outdoor-Camping’s bud på de 5 bedste hammock’s eller hængekøjer til outdoor-brug.

Overnatninger i hængekøjer outdoor giver en fantastisk søvn og en utrolig naturoplevelse. Her er de 5 bedste hammock’s på markedet med og uden myggenet.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Danskerne hungrer efter outdoor-oplevelser som aldrig før. Alene fra 2019 til 2020 oplevede bookenshelter.dk en stigning i antallet af shelterbookinger på hele 87 procent.

For mange er trenden ny, men for de mere garvede outdoor-entusiaster har man for længst også fået øjnene op for hængekøjer. Det er der rigtig mange gode grunde til.

Overnatning i hængekøjer outdoor eller hammock, som de også kaldes, giver en fantastisk søvn og en enorm oplevelse af frihed i naturen. Samtidig fylder hængekøjer kun meget lidt i rygsækken, og vægten af hammocks er nærmest forsvindende lille.

Gode råd til hængekøjer: Myggenet, underquilt og størrelse

Heldigvis er det nemt og meget let tilgængeligt at overnatte i hængekøje outdoor i Danmark i dag. Faktisk er det tilladt at sove i hammock i alle offentlige skove.

Du skal dog undgå at hænge din hængekøje op i døde træer eller under visne grene. Derudover er træernes bark meget sårbar, især i foråret. Derfor er det vigtigt, at du hænger din hammock, så træerne ikke beskadiges.

Du kan med fordel bruge et webbing-remme, som fordeler belastningen, når du ligger i hængekøjen, og som ikke beskadiger træerne. Webbing-remme kaldes også for Tree Hugger Straps og gør både opsætningen af hængekøjen nem og giver maksimal sikkerhed både for dig og for træet.

Vælg din plads med omhu. Hængekøjer kræver god plads. Når du har fundet det perfekte sted til din hammock, skal du huske, at det kræver lidt over tre meter mellem træerne før, din hængekøje hænger rigtigt. Du kan altid finjustere senere.

Har du hængt din hammock i nærheden af vandhuller eller en sø, er der risiko for myg. Her kan du med fordel vælge en hængekøje med myggenet indbyggenet i din hammock. Alternativ kan myggenet til hængekøjer næsten altid fås i tilkøb.

Husk altid at efterlade stedet i samme stand, som da du kom. Efterlad kun fodspor.

5 gode råd til køb af outdoor hængekøjer

1. Fryser du om natten: Er du kuldskær og har nemt ved at fryse om tæerne om natten, kan du med fordel anskaffe en underquilt. Find underquilt’s her.

2. Hængekøje med myggenet: Myg er en del af naturen. Her kan du med fordel vælge en hængekøje med myggenet indbyggenet i din hammock. Alternativ kan myggenet til hængekøjer næsten altid fås i tilkøb.
Find myggenet til hængekøjer her.

3. Hammock’ens størrelse: Er komforten det vigtigste for dig, bør du vælge en stor og komfortabel hængekøje. Hvis vægten og pladsen i rygsækken tæller mest, er det derimod en mindre og lettere model, du skal se efter.

4. Her må du hænge ud: Det er tilladt at overnatte i hammock i alle offentlige skove i Danmark. Det er dog ulovligt at overnatte i hængekøjer i privatejede skove, med mindre du har fået tilladelse til det af ejeren. Læs reglerne her.

5. Pas på træerne: Specielt i forårsmånederne er barken på træerne skrøbelig. Træerne kan derfor komme slemt til skade, hvis ikke du passer på. Brug derfor gerne Webbing-remme eller Tree hugger-straps til at hænge din hammock op i. Find webbing-remme, hugger-straps og andet tilbehør til hængekøjer her.

Se listen: Her er de bedste outdoor-hængekøjer med og uden myggenet

5. Mil-Tec – Mini Hængekøje: Ultralet og billig hængekøje til 99 kr.

Den altoverskyggende fordel ved Mini Hængekøje fra Mil-Tec er den ultralette vægt på kun 200 g. Med sine 220 cm i længden og nylonnet, som hængekøjen består af, har hængekøjen en fremragende bæreevne, som gør den god at bruge for de fleste mennesker. Hvis oppakningen er stor, eller hvis der skal spares plads i rygsækken, så er Mil-Tec’s Mini Hængekøje derfor det oplagte valg.

Selvom nylonnettet giver hængekøjen en fremragende bæreevne, lader det dog noget tilbage at ønske i forhold til komforten. Selvom hammock’en her sagtens kan bruges til afslapning og nydelse i et par timer af gangen, bør folk med rygproblemer give det en ekstra overvejelse inden de overnatter i den. Mil-Tec – Mini Hængekøje her er derfor rigtig god at have med på ture med børnene, som de kan lege i eller til et par timers afslapning i naturen.

Du kan købe Mil-Tec – Mini Hængekøje her.

Om Mil-Tec – Mini Hængekøje

Vejledende pris: 99 kr.

Bæreevne: 200 kg

Længde: 220 cm

Pakstørrelse: 17 x 11 cm

Materiale: 100% Nylon

Fede features:
Ekstremt prisvenlig
Stor bæreevne og lav vægt

Kommer med:
Olivengrøn farve

Vægt: 250 gram

Køb Mil-Tec – Mini Hængekøje her.

4. Pro Hammock Dobbelt hængekøje fra Sea to Summit: Let 2-personers hængekøje til 619 kr.

Pro Hammock Dobbelt hængekøje fra Sea to Summit
Pro Hammock Dobbelt hængekøje fra Sea to Summit 4
Pro Hammock Dobbelt hængekøje fra Sea to Summit 2
Pro Hammock Dobbelt hængekøje fra Sea to Summit 3
Pro Hammock Dobbelt hængekøje fra Sea to Summit 1
previous arrow
next arrow

Foto: Sea to Summit

Pro Hammock Dobbelt hængekøje fra Sea to Summit er en letvægter til to personer. Samtidig er hængekøjen rummelig, let at sætte op, alsidig til både dagligt brug derhjemme eller outdoor. Ekstra komponenter til hængekøjen skal dog købes separat, hvilket gør den en anelse dyrere end de andre. På trods af det har Pro Hammock Dobbelt hængekøje fra Sea to Summit en fremragende balance mellem alsidighed, komfort og lav vægt.

Hængekøjen er fremstillet i robuste materialer og designet til at være nem at sætte op. Den leveres med Pro Suspension Straps til opsætningen, så du skåner træerne mest muligt. Hængekøjen kan holde til en samlet vægt på op til 180 kg og er perfekt til parret eller mor/far og barn.

Pro Hammock Dobbelt hængekøje fra Sea to Summit koster 619 kroner og kan købes her.

Om Pro Hammock Dobbelt hængekøje fra Sea to Summit

Vejledende pris: 619 kroner

Bæreevne: 180 kg

Mål: 3 x 1,9 meter

Materiale: 70D ripstop Nylon

Fede features:
Plads til to personer

Kommer med:
Pro Suspension Straps til skånsom opsætning

Vægt: 670 g (inkl. Pro Suspension Straps)

Køb Pro Hammock Dobbelt hængekøje fra Sea to Summit her.

3. DD Hammock Frontline XL: Hængekøje med myggenet og stor komfort til 799 kr.

hammock hængekøjer outdoor med myggenet
hængekøje DD Frontline xl Hammock 5
hængekøje DD Frontline xl Hammock 6
hængekøje DD Frontline xl Hammock 3
hængekøje DD Frontline xl Hammock 1
hængekøje DD Frontline xl Hammock 4
hængekøje DD Frontline xl Hammock
hængekøje DD Frontline xl Hammock 2
previous arrow
next arrow

Foto: DD Hammocks

DD Hammock Frontline XL er, som sin lillebror, en hængekøje i rigtig god kvalitet. Den er nem at hænge op, og så har den tilmed gode muligheder for udvidelser. Samtidig er hængekøjen god til personer i alle længder, og holder nemt i flere år. DD Hammock Frontline XL har så mange gode egenskaber, at det gør den til den absolut bedste hammock til prisen på markedet.

DD Hammock Frontline XL har dobbelt bund, så du kan bruge liggeunderlag i den, når det bliver koldere i vejret. Det er samtidig en hængekøje med myggenet, der er så fintmasket, at selv mitter holdes ude. Hængekøjen kommer med to stænger og elastikjustering, så du får mere plads i hammock’en. Hængekøjen har fem meter reb, der er fæstnet i hver ende, så den er nem og hurtig at sætte op, selv på steder med langt mellem træerne.

Grunden til tredjepladsen er, at XL-udgaven her er en smule dyrere end sin lillebror, som er nummer ér. På alle andre parametre er den dog uovertruffen. DD Hammock Frontline XL kan købes her.

Om DD Hammock Frontline XL

Vejledende pris: 799 kroner

Bæreevne: 125 kg

Fede features:
4 indvendige lommer til småting
Dobbeltbund, så du kan bruge liggeunderlag i den i koldere vejr

Kommer med:
2 stænger, der giver ekstra plads under myggenettet
2 x 1 m elastiksnor til justering myggenettet
Kompressionspose
Fintmasket myggenet

Vægt: 1250 g. Vægten er uden snor, elastik og stænger

Køb DD Hammock Frontline XL her.

2. Compact Hammock fra Ticket to the Moon: Hængekøje med stor komfort til 349 kr.

Compact Hammock fra Ticket to the Moon 2
Compact Hammock fra Ticket to the Moon 3
Compact Hammock fra Ticket to the Moon 2
Compact Hammock fra Ticket to the Moon
previous arrow
next arrow

Foto: Ticket to the Moon

Compact Hammock fra Ticket to the Moon er en legendarisk hængekøje, som er fantastiske at ligge i. Kombinationen af et enormt slidstærkt stof, som former sig efter kroppen, den lave vægt og høje belastningsevne gør hængekøjen her til en sikker to’er over hængekøjer, som Outdoor-Camping anbefaler.

Ticket to the Moon Compact Hammock er en enkeltmands hammock, som er fremstillet af faldskærmsstof. Det gør, at vægten kommer helt ned på bare 500 gram, hvilket gør den perfekt til alt fra vandreture til cykel-, kano- og kajakture, fordi den både vejer og fylder mindre i oppakningen. På trods af den lave vægt bevarer hængekøjen her en høj komfort.

Du kan købe Compact Hammock fra Ticket to the Moon her.

Om Compact Hammock fra Ticket to the Moon

Vejledende pris: 349 kroner

Bæreevne: 200 kg

Mål: L: 320 / B: 155 cm

Fede features:
Materialet er mugresistent og kan maskinvaskes ved 30°C
Udstyrslomme til småting

Kommer med:
Kroge af rustfrit stål, som gør hængekøjen nem og hurtig at hænge op
Opbevaringspose

Vægt: 500 g

Køb Ticket to the Moon Compact Hammock her.

1. Den bedste hængekøje på markedet: DD Hammock Frontline til 499 kr.

hængekøjen DD Hammocks Frontline 4
hængekøje DD Hammocks Frontline
hængekøjen DD Hammocks Frontline 2
hængekøjen DD Hammocks Frontline 3
hængekøjen DD Hammocks Frontline 4
previous arrow
next arrow

Foto: DD Hammocks

DD Hammock Frontline er formentlig verdens bedste hængekøje til outdoor-brug for begyndere. Det er en mindre og billigere udgave end XL-modellen, som vi også har med på listen her. Med DD Frontline Hammock får du en komfortabel, robust og alsidig hængekøje med myggenet. Kombinerer du den med en tarp, har du samtidig et rigtig godt og behageligt alternativ til teltet, selv i dårligt vejr og på lejrpladser med ujævnt underlag.

DD Hammock Frontline har dobbelt bund som sin storebror, så du kan indsætte et liggeunderlag, når det bliver koldt om natten. Samtidig får du en hængekøje med myggenet, der er så fintmasket, at det holder selv mitter ude. Hængekøjen er behagelig for personer op til 195 cm og har et fem meter langt reb i hver ende, så den er nem og hurtig at sætte op, også på steder, hvor der er langt mellem træerne.

Med DD Hammock Frontline får du markedets bedste hængekøje til prisen. Du kan købe DD Frontline Hammock her.

Om DD Hammock Frontline

Vejledende pris: 499 kroner

Bæreevne: 125 kg

Fede features:
4 indvendige lommer til småting
Dobbeltbund, så du kan bruge liggeunderlag i den i koldere vejr

Kommer med:
2 korte stænger, der giver ekstra plads under myggenettet
Kompressionspose
2 x 2 m elastiksnor til justering af myggenette
Fintmasket myggenet

Vægt: 860 g. Vægten er uden myggenet og stænger

Køb DD Hammock Frontline her.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere