NYHEDER

Frem med cyklen: Nationale cykelruter bliver nemmere at finde

Nationale cykelruter

De 11 nationale cykelruter strækker sig over cirka 3.500 km., og i foråret 2023 bliver de nemmere at finde på ny hjemmeside. Foto: Pixabay

Foreningen Dansk Cykelturisme skel udvikle og drive ny hjemmeside med 11 nationale cykelruter. Hjemmesiden står klar i begyndelsen af 2023.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

I 1990’erne blev Danmark det første land i verden til at få et sammenhængende net af nationale cykelruter. Siden er stort set hele Europa fulgt med og har udviklet tilsvarende nationale cykelruter.

Det danske rutenet har tilmed været forbillede for det europæiske rutenet, EuroVelo, der i dag forbinder Europa i et netværk af cykelruter fra nord til syd og fra øst til vest.

I ”Cyklens år 2022” har Vejdirektoratet rettet et særligt fokus på de 11 nationale cykelruter. Det fortæller transportminister Trine Bramsen:

”Vi skal gøre det så nemt som muligt at tage cyklen. Både til hverdag og til oplevelser i hele landet. De nationale cykelruter forbinder Danmark på kryds og tværs. De viser det bedste frem, som cykeldanmark har at byde på. Og med den nye hjemmeside bliver det meget lettere at planlægge cykelturen på en af de smukke cykelruter i Danmark”, siger transportministeren.

Køb cykler her:

Citybikes

Citybikes er blandt de mest populære modeller af cykler til herre og dame. Hos Cykelpartner bliver cyklen gennemgået på et professionelt værksted, inden den sendes med fragtmand hjem til dig.

Se citybikes her

Elcykler

Elcykler til både dame og herre er blevet rigtig populære de senere år. Hos Cykelpartner bliver cyklen gennemgået på et professionelt værksted, inden den sendes med fragtmand hjem til dig.

Se elcykler her

Junior- og børnecykler

Børn lærer tit at cykle i en tidlig alder. Det er derfor vigtigt at give dine børn en god oplevelse allerede fra start. Hos Cykelpartner bliver cyklen gennemgået på et professionelt værksted, inden den sendes med fragtmand hjem til dig.

Se junior- og børnecykler her

Find flere cykler her

De nationale cykelruter

Vestkystruten fra Rudbøl til Skagen (560 km)

Hanstholm-København (420 km)

Hærvejsruten mellem Padborg og Frederikshavn (450 km)

Søndervig-København (310 km)

Østkystruten fra Sønderborg til Hulsig (650 km)

Esbjerg-København (330 km)

Sjællands Odde-Rødbyhavn (240 km)

Østersøruten, inddelt i 14 små etaper (820 km)

Helsingør-Gedser (290 km)

Bornholm rundt (105 km)

Limfjordsruten, rundt om Limfjorden (610 km)

Mountainbikes (MTB)

Vi anbefaler Hardtail Mountainbikes til nybegyndere og Full Suspension Mountainbike (fuld-affjedret) til mere øvede. Hos Cykelpartner bliver cyklen gennemgået på et professionelt værksted, inden den sendes med fragtmand hjem til dig.

Se mountainbikes (MTB) her

Turforslag GPS-spor og gode råd på nationale cykelruter

Inden cykelsæsonen for alvor begynder til foråret 2023, vil cyklister kunne finde de nationale cykelruter samlet i ét univers. Her vil der være adgang til rutebeskrivelser, download af GPS-spor, gode råd til cykelturen og meget mere.

Det er foreningen Dansk Cykelturisme, der har fået til opgave at udvikle og drive den nye hjemmeside, som skal løfte den digitale formidling af de nationale cykelruter.

Køb cykler her:

Gravelbikes

En Gravelbike er en fusion imellem en racercykel og en mountainbike og kan dermed cykle på mange forskellige overflader. Hos Cykelpartner bliver cyklen gennemgået på et professionelt værksted, inden den sendes med fragtmand hjem til dig.

Se gravelbikes her

Racercykler

Man skelner mellem 3 typer racercykler; Aero, Allround og komfort. Allround og komfort er et godt udgangspunkt til nybegyndere, mens Aero kræver mere erfaring. Hos Cykelpartner bliver cyklen gennemgået på et professionelt værksted, inden den sendes med fragtmand hjem til dig.

Se racercykler her

”Det er rigtig gode nyheder for den stigende gruppe af cyklister, som gerne vil opleve Danmark fra en cykelsadel. Vi har nu mulighed for at lave en hjemmeside, der samler al relevant information om de 11 nationale ruter – og som samtidigt skal inspirere endnu flere til at komme afsted. Det fortjener både ruter og brugere”, fortæller Jesper Pørksen, der er direktør i Dansk Cykelturisme.

Efter planen skal hjemmesiden senere udbygges med øvrige ruter og turforslag.

Similar Posts