NYHEDER

Nyt partnerskab skal få endnu flere ud i den sydfynske natur

Svanninge Bakker er med i opløbet om at blive én af Danmarks nye naturnationalparker. Det har for alvor gjort, at danskerne har fået øje på regionen. Et nyt partnerskab mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Øhavsmuseet bygger videre på de positive tendenser. Pressefoto

Ny partnerskabsaftale med Øhavsmuseet skal synliggøre Faaborg-egnen som en kultur- og naturdestination. Det skal få flere turister til det smukke Sydfynske Øhav.

Turisterne har fået godt øje på de store naturoplevelser, som Faaborg og Det Sydfynske Øhav byder på. Men naturperlerne på Sydfyn skal ses af endnu flere.

En ny partnerskabsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Øhavsmuseet skal derfor styrke kommunens arbejde med at gøre Faaborg endnu mere kendt som en naturperle med rige muligheder for oplevelser i naturen.

”Vi er i gang med en omfattende transformation af Faaborg med det mål at gøre byen og hele egnen til et trækplaster for mennesker, der gerne vil være aktive i naturen. Uanset om det er som gæst eller fastboende. Vi har oplevet en markant stigning i overnattende gæster, særligt de seneste to år. Den udvikling skal vi fortsætte,” fortæller borgmester Hans Stavnsager (S) og fortsætter:

”Skal vi lykkes med det, er der brug for, at alle aktører går sammen om at styrke den fortælling og promovere de mange outdoor-tilbud på egnen. I den forbindelse er Øhavsmuseet en helt afgørende aktør, og jeg er sikker på, at endnu flere vil få øjnene op for Faaborg, når vi nu går sammen om at udvikle naturoplevelser og markedsføre området som en outdoor-destination. Jeg håber, aftalen også kan inspirere og give andre turistaktører lyst til at samarbejde med hinanden og med os,” siger borgmesteren.

Partnerskab med fire strategiske indsatsområder

Partnerskabsaftalen indeholder fire indsatsområder, hvoraf de tre af dem særligt fokuserer på turismeudvikling. Udvikling af fællesskabsoplevelser i naturen bliver også noget Øhavsmuseet og kommunen kommer til at samarbejde yderligere om, ikke mindst oplevelser med fokus på at øge børns og unges mentale sundhed.

Aftalen er et stort skulderklap til Øhavsmuseet og en anerkendelse af det arbejde museet laver. Det fortæller museumsdirektør Peter Thor Andersen:

”Vi er meget optaget af udviklingen af Faaborg og af at få Faaborg med øerne og bakkerne på landkortet. Med sin unikke kulturhistorie og en natur uden sidestykke har Faaborg noget helt særligt at tilbyde både turister og tilflyttere. Derfor er vi også glade for, at Faaborg-Midtfyn Kommune har ønsket at indgå i et forpligtende partnerskab med os, og vi glæder os afsindig meget til at indlede samarbejdet om blandt andet oplevelsesudvikling på den gamle slagterigrund på Faaborg Havn.”

De fire indsatsområder

Turisme, identitet og branding

Geoparken Det Sydfynske Øhav

Fællesskaber omkring et sundt og aktivt liv

Samarbejde med private aktører inden for kultur og turisme.

Læs hele partnerskabsaftalen her.

Similar Posts