NYHEDER

Shelterklubben i corona-knibe: Selvfølgelig overlever vi

Shelterklubben kan mærke øget interesse for naturen. Foto: Privatfoto

Covid-19 har presset Shelterklubben, der har måttet aflyse alle arrangementer i 2020. Alligevel er indehaver Line Kudahl optimistisk i forhold til fremtiden. Blandt andet fordi hun oplever en stor interesse for naturen.  

Af Taus Bøytler  

En flok friluftstosser, der elsker at være ude og sidde og kigge ind i et bål. Sådan lyder beskrivelsen på Facebook af Shelterklubben, der siden begyndelsen af 2018 har arrangeret shelterture for børn og voksne. Covid-19 har dog haft stor betydning for Shelterklubben.  

Det fortæller Line Kudahl, der er indehaver af Shelterklubben:  

 ”Vores deltagere kommer fra flere landsdele og derfor valgte vi tidligt at aflyse alle fællesture for ikke at danne en smittekæde. Derfor har der ikke været fællesture siden slutningen af Juli måned, hvor vi var på vores sommertur, siger hun. På trods af aflysninger har Line Kudahl alligevel mærket positive sider ved coronaen: 

”Vi kan mærke at folk trænger til at komme ud i naturen, ved at der kommer flere og flere medlemmer i vores Facebook gruppe. Vi runder snart 3.000 medlemmer, og de nye er meget folk, som er helt nye i naturen, og som har brug for vores råd og vejledning”. 

Hård periode: Shelterklubben er økonomisk trængt 

Klubben er økonomisk trængt, da Shelterklubben, der er en non-profit organisation, ikke har en egenkapital. Deltagerbetaling for arrangementerne dækker kun de faktiske udgifter i forbindelse med driften. Det har blandt andet betydet, at der har manglet penge på kontoen til noget så basalt som klubbens hjemmeside. 

”Det er rigtigt at det er svært. Lige nu forsøger vi på at være bindeled mellem vores medlemmer så de kan tage på tur sammen i små grupper og inden for deres lokalområde. Blandt andet er der nogen, der efterspørger juleaften og nytår i naturen, og der er vi selvfølgelig glade for at kunne hjælpe på afstand, med blandt andet planlægning, bestilling af madvarerne og så videre, siger Line Kudahl.  

Om Shelterklubben  

Shelterklubben har til formål at gøre shelterture tilgængelige for alle.

Shelterklubben arrangerer ture i Jylland og på Fyn og fra 2021 på Sjælland.

Shelterklubben tilbyder også ture for grupper, for eksempel med fokus på meditation eller teambuilding. 

Shelterklubben overlever 

Foto: privatfoto

Gennem Facebook-gruppen giver Shelterklubben blandt andet råd og vejledning til folk, der gerne vil ud i naturen. Men på trods af flere nye medlemmer, der søger råd og vejledning om færden i naturen, er klubbens største aktiv alligevel at arrangere shelterture. 

Selvom alle Shelterklubbens ture i 2020 er blevet aflyst, er Line Kudahl optimistisk i forhold til, om Shelterklubben overlever. Knap 2.800 medlemmer i klubbens Facebook-gruppe vidner da også om en stor interesse for klubbens aktiviteter.  

”Stort ja. Selvfølgelig overlever vi. Vi kommer stærkt tilbage når Danmark igen åbner op. Vi kommer nok til at revidere vores koncept lidt, blandt andet i forhold til deltagerantal med mere.  Men vi kan mærke at der er en stor lyst til at komme ud i naturen, og vi er selvfølgelig klar med råd, hjælp og vejledning”, siger Line Kudahl. 

Første arrangement på Sjælland i 2021 

Hidtil har Shelterklubben kun arrangeret ture i Jylland og på Fyn, men i april 2021 afholder klubben sit første arrangement på Sjælland. Her har man reserveret vikingehuset i Egehjorten, der er et langhus med god plads både ude og inde. Oprindeligt var der 25 pladser på turen, men deltagerantallet bliver tilpasset efter de retningslinjer, som gælder på det tidspunkt.  

”Vi krydser fingre for, at det igen er forsvarligt at tage på fællestur i påsken, for vi savner virkelig alle de gode tider. Vi overvejer at bede om en negativ Covid – 19 test, før man kan deltage, for alles skyld, men det er som sagt stadig på overvejelsesstadiet. Det kommer også an på, hvordan verden ser ud til den tid”, siger Line Kudahl, inden løfter lidt af sløret for, hvad turen på Sjælland kommer til at indeholde: 

”Turen på Sjælland kommer til at stå i madlavningens tegn, hvor der skal bages, steges og koges over bål og bålfad. Og så skal der selvfølgelig som altid snittes og snakkes ved lejrbålet”.  

Similar Posts