CAMPER NYHEDER SPONSORERET INDHOLD

Acamp vil gøre danske landmænd til campingværter

Acamp er et online fællesskab, som gør det let for lokale værter og campister at nå hinanden. Efter et succesfuldt indtog i Sverige retter de nu fokus mod Danmark.

Acamp er et online fællesskab, som gør det muligt for naturelskende campister at finde, booke og betale for ophold ét sted. Foto: Acamp

Sponsoreret indhold

Svenske Öjje Holt elsker naturoplevelser og friheden ved at bevæge sig igennem landet i en autocamper. Til gengæld er han mindre begejstret for store campingpladser med larm, affald og masser af mennesker.

Det forhold resulterede i 2020 i, at han sammen med sin kompagnon Paul Berggren etablerede den online platformen Acamp, der gør det muligt at booke campingophold hos mindre værter, som typisk aldrig tidligere har udlejet deres grund til campister.

”Jeg er selv at betragte som en både dedikeret og frustreret campist, som elsker livet i min autocamper, men som længe har ledt efter alternativer til de store campingpladser. Danmark er et fantastisk smukt land, og her findes masser af små oaser, som vil være perfekte feriesteder for naturelskere”, siger han og fortsætter:

”Det handler kun om at finde dem. Derfor er tanken også at digitalisere campingmarkedet, som i dag er meget analogt. Nu samler vi det hele og gør det nemt at søge, finde og booke de naturskønne campingoplevelser”, siger Öjje Holt.

Ekstra indtægt for landmænd og grundejere

Acamp har på kort tid etableret sig i Sverige med flere end 100.000 aktive brugere. Det skyldes ikke mindst, at Acamp i marts annoncerede købet af den svenske app Ställpatser, som er Nordens største online fællesskab for campister.

I Sverige er der havneområder, marinaer, golfklubber og mindre campingpladser blandt værterne. Efterfølgende er Acamp blevet tilgængelig i Norge, og nu er turen altså kommet til Danmark.

Acamp retter sig blandt andet mod landmænd og grundejere med nok plads til at udleje dele af deres grund til campister. Meningen er at gøre det muligt at booke både ophold og unikke lokale oplevelser hjemmefra.

”Vi kan mærke en enorm efterspørgsel på trygge og sikre ferieoplevelser tæt på eget nærområde. Det er formentlig den vej, det går i en urolig verden. Derudover tror vi på, at efterspørgslen på klimavenlige rejser i pagt med naturen vil fortsætte med at stige. Der er i hvert fald ikke noget, der tyder på det modsatte”, siger Öjje Holt.

Om Acamp

Acamp blev etableret af Öjje Holt og Paul Berggren i 2020.

Der er tale om et online camping community.

Fællesskabet gør det muligt for naturelskende campister at finde, booke og betale for ophold ét sted.

Værterne er blandt andet landmænd og grundejere med nok plads til at udleje dele af deres grund til campister.

Dermed formidler Acamp som udgangspunkt unikke oplevelser, der ikke er at finde andre steder.

Platformen gør det derudover muligt for private at skabe ekstra indtjening på det voksende campingmarked.

Acamp har flere end 100.000 aktive brugere og er til stede i Sverige, Norge og Danmark.

Ambitionen er at blive den største platform til formidling af campingoplevelser i Nordeuropa.

Samarbejde med hold Danmark Rent

Entreen i Danmark sker i samarbejde med organisationen Hold Danmark Rent. Acamp oplever nemlig, at campingturismen i de nordiske lande er udfordret af netop affald og svineri i naturen.

Lanceringen af Acamp sker derfor med kampagnen Clean Camping, som sætter fokus på gode vaner som campist i den danske natur. Det initiativ glæder Anette Juul, partner og projektleder i Hold Danmark Rent.

”Møder man affald i naturen, har det ofte ligget der længe, og spørger man danskerne, hvad der generer dem mest, når de opholder sig i naturen, svarer størstedelen faktisk affald. Der er tale om et reelt miljø- og adfærdsproblem, og derfor glæder det os, at Acamp har taget initiativ til at sætte fokus på denne udfordring,” siger Anette Juul.

Samarbejdet mellem Acamp og Hold Danmark Rent har til formål at skabe et netværk af værter og virksomheder, som ønsker at medvirke til at holde den danske natur ren. Derudover har Acamp planer om at hjælpe sine værter rent praktisk med infrastrukturen omkring affaldshåndtering.

Similar Posts