EFTERÅR FORÅR HAVEN NYHEDER PRODUKTANBEFALINGER TELT- & SHELTERTUR

Her er den bedste elcykel: Gazelle elcykel vinder bedst i test

Bedste elcykel gazelle elcykel test el cykel elektrisk cykel

For tredje år i træk er Gazelle elcykel kæret som bedste elcykel i Forbrugerrådet Tænks elcykel test. Samtidig er det den elcykel, flest testpersoner vil anbefale til andre. Foto: Forbrugerrådet Tænk

Gazelles Ultimate C8+ HMB Belt er igen kåret som bedste elcykel. Det er tredje gang i træk, at Gazelle elcykel vinder Forbrugerrådet Tænks elcykel test. Find cyklen her.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

God affjedring, stort display – og mest anbefalelsesværdig.

Det er blot nogle af årsagerne til, at Gazelles Ultimate C8+ HMB Belt i år er kåret som ’bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk. Det fremgår af de netop offentliggjorte testresultater på forbrugerrådets hjemmeside.

Testpanelet fremhæver, at modellen har remtræk i stedet for en almindelig cykelkæde som årsag til at Gazelle elcykel er den bedste elcykel. Rem holder længere og kræver mindre vedligehold end en almindelig cykelkæde.

Derudover fremhæves elcyklens udseende som én af årsagerne til, at Gazelle igen i år vinder Forbrugerrådets elcykel test.

”Vi er enormt stolte af, at Forbrugerrådet Tænk igen har peget på Gazelle. Vi sætter en ære i at producere elcykler af høj kvalitet, som giver cyklisterne et sikkert og pålideligt alternativ til bilen. Derfor kunne vi ikke være mere tilfredse med de kvaliteter, som testpanelet fremhæver”, siger Jaap Huizenga, Country Manager for Gazelle Denmark.

Her finder du den bedste elcykel:
Gazelles Ultimate C8+ HMB Belt

GRATIS FRAGT
Pris fra 0

Forbrugerrådet har testet disse elcykler

Gazelle
Batavus
E-Fly
Falter
Giant
Kalkhoff
Kildemoes
QiO
Scott
Swapfiets

Find flere elcykler fra Gazelle her

Populær som aldrig før: Gazelle elcykel er bedste elcykel for tredje gang

I løbet af de seneste år er elcykler steget i popularitet. Ifølge Vejdirektoratet er de godt på vej til at blive danskernes foretrukne tohjulede transportmiddel foran den almindelige rugbrødscykel.

Ifølge den seneste forbrugerundersøgelse fra 2023 har 14,4 procent af danskerne således benyttet en elcykel inden for det seneste år. Det var en stigning fra 2019, hvor 8 procent af befolkningen havde en elcykel.

Sidste år var Gazelle elcykel Ultimate C8+ HMB Belt også helt i front i samme elcykel test, ligesom Gazelle i 2019 også indtog førstepladsen. Her var det Gazelle Orange C8 HMS, der vandt titlen som bedste elcykel.

Jaap Huizenga håber, at Forbrugerrådet Tænks elcykel test kan være med til at få endnu flere til at give elcykler en chance.

”Vi ved, at det, der stadig holder danskerne tilbage, er overvejelserne om, hvorvidt elcyklers kvalitet står på mål med deres pris. Tests som denne er vigtige for at overbevise skeptikerne, og hvis man stadig er i tvivl, er Gazelles testcenter i Søborg altid åbent for en prøvetur, råd og vejledning”, siger han.

Sådan er Forbrugerrådets elcykel test udført

Testpanelet har vurderet elcyklerne i forbindelse med både bykørsel og på længere distancer.

Der er desuden foretaget kontrollerede bremsetests.

Elcyklernes batterier er testet på laboratorium.

Hvordan det føles at starte cyklen med motorhjælp.

Hvor meget man mærker motoren, når den slår til og fra.

Hvor meget motoren støjer under kørsel.

Hvor nemt det er at tage batteriet ud af cyklen.

Hvor nemt batteriet er at transportere.

Hvor godt bremserne virker.

Find flere elcykler her

Forbrugerrådet Tænk: Den bedste elcykel har centermotor

Forbrugerrådet Tænks brugerpanelundersøgelse fra 2023 viser, at den bedste elcykel er med centermotor. Flertallet af deltagerne i undersøgelsen foretrækker således elcykler med centermotor, da de har færre motor- og batteriproblemer sammenlignet med andre typer.

Elcykler med centermotor har den fordel, at motoren assisterer dig i pedalerne. Det betyder, at cyklen kun bevæger sig, når du selv træder i pedalerne og bidrager med kraft. Du bevarer derfor fuld kontrol over elcyklen på samme måde som ved en almindelig cykel uden motor, og du kan styre hastigheden og accelerationen efter behov.

I modsætning hertil vil accelererer elcykler med forhjulsmotor, så snart pedalerne begynder at dreje rundt, hvilket kan give en pludselig og hurtig start. Du kan også opleve, at elcyklen accelererer til en højere hastighed end ønsket, selv når du træder blødt i pedalerne.

Husk, at det er vigtigt at få foretaget en grundig elcykel test og undersøge, hvilken type elcykel der bedst opfylder dine behov og præferencer, før du træffer en endelig beslutning.

Se Forbrugerrådet Tænks testresultater her.

Similar Posts