NYHEDER BØGER PRODUKTANBEFALINGER

Ny bog buldrer frem: Find byens rum med ‘Bynatur’

Bynatur

Forsiden på bogen ‘Bynatur‘ viser noget af den bynatur, der findes langs åen i Aarhus. Foto: Lars Arø

Ifølge forfatter og naturformidler Nina Tofte Hansen behøver man ikke søge ud af byerne for at få spændende naturoplevelser. Bynaturen byder nemlig på ukuelige planter og sjældne insekter lige rundt om gadehjørnet.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Byer er langt fra så naturfattige, som man måske skulle tro. Uanset hvor store byer, vi mennesker bygger, vil naturen altid finde måder at tilpasse sig i miljøer med letbaner, højhuse og cykelstier. Små planter bryder gennem asfalten, fugle bygger rede oppe under højhusenes tage, og vandrefalke viser gerne deres luftakrobatik frem i luftrummet over byerne.

Størstedelen af danskerne bor i byer, og hvis naturen ikke var at finde i byen, ville mange ikke kunne lytte til fuglesangen i det daglige, plukke blomster med børnene på vej hjem fra børnehaven eller se haren løbe gennem den lokale park. Det er al sammen behov, som de fleste danskere oplevede at have under coronanedlukningerne, hvor byernes grønne områder blev udforsket af mange byboer.

Nu udkommer forfatter og naturformidler Nina Tofte Hansen med bogen ’Bynatur’ hvor hun tager læserne med rundt i landet for at dokumentere den bynatur, der findes i både små og store danske byer.

”Hele formålet med at skrive en bog, der sætter fokus på naturen i byen, er at give den nære natur den opmærksomhed, den fortjener. Bynatur er hverdagsnatur for 8 ud af 10 danskere og giver os mange uvurderlige oplevelser. Desuden styrker den vores evne til at sameksistere på denne lille, levende planet, hvor pladsen bliver stadig mere trang”, siger Nina Tofte Hansen.

Om Bynatur

Titel: Bynatur
Forfatter: Nina Tofte Hansen
Forlag: Turbine
Sidetal: 284
Udgivet: Februar 2022
Vejledende pris: 249,95 kroner

Køb Bynatur her.

Bynatur boomer med insekthoteller og åndehuller

Undervejs i skriveprocessen har Nina Tofte Hansen opsøgt de velfungerende bynaturperler, så de kan inspirere andre til også at lade naturen få sin plads midt i bylivet. I Aalborg har de et kæmpestort insekthotel til vilde bier. I Aarhus opstår blomstrende åndehuller, hvor der før kun var kortklippet græs, og sjældne fugle slår sig ned i havneområdet.

I Ryslinge bygger landsbyens børn huler i skoven, og biodiversiteten øges i byens skulpturpark. Viborg er bygget op omkring to store søer, der er levested for gigantiske gedder. Og i København findes gamle, oversete oaser og ny banebrydende landskabsarkitektur.

https://www.outdoor-camping.dk/for-forste-gang-i-tre-ar-kom-med-koerne-pa-graes-til-okodag/

”Undervejs har jeg interviewet engagerede bymennesker, der kæmper for deres nære natur og viser deres yndlingssteder frem, samt landskabsarkitekter, forskere og andre eksperter, som kommer med bud på alt fra, hvordan bybørn får et forhold til naturen til råd om, hvordan de grønne rum bliver mere integreret i byudviklingen”, fortæller Nina Tofte Hansen.

Bynatur er fyldt med flotte og inspirerende billeder af byens dyr og planter og kommer med konkrete forslag til alle de naturoplevelser, som venter lige uden for gadedøren.

Bogen er udarbejdet i samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus med Morten D.D. Hansen som faglig sparringspartner og støttet af Aage V. Jensen Naturfond.

Similar Posts