CAMPER NYHEDER

Camper-kø i påsken: Her rammer den tætte trafik

Særligt tre dage i påsken kan udsynet fra førersædet se sådan ud. Se hvor i landet og hvilke dage, risikoen er størst for kø, og hvad du kan gøre for at undgå lange køer her. AxxLC fra Pixabay

Den kommende uge starter udelivet med udflugter og camperture for alvor. Det betyder flere biler på vejene, og derfor også tæt trafik og risiko for kødannelse i flere af påskedagene.

Den kommende uge byder på ekstra fridage for mange danskere i helligdagene og måske en tur i shelter, telt eller på campertur med familie og venner.

Påskeferien er nemlig lige på trapperne, og det betyder flere biler på vejene. Trafikanterne kan derfor opleve tæt trafik med risiko for camper-kø i påskeugen.

Det fortæller Charlotte Vithen, der er områdechef i Vejdirektoratet:

”Vi ved af erfaring, at trafikanterne skal være opmærksomme på, at vi i påsken er rigtig mange ude på vejene samtidig. Det kan være en god idé, før man sætter sig ud i bilen, lige at tjekke trafiksituationen på vores hjemmeside trafikinfo.dk. Her kan man altid få indblik i, om der er uheld, kødannelser, og store vejarbejder. Og ellers er der vist bare at ønske alle en god og sikker påske – også ude på vejene”, siger hun.

Det er særligt tre dage, hvor trafikanterne skal være ekstra opmærksomme. Det er lørdag den 9. april, onsdag den 13. april og skærtorsdag den 14. april. På lige netop de dage anbefaler Vejdirektoratet, at man kører uden for de mest trafikerede tidsrum.

Gode råd til trafikanterne

Kør uden for de mest trafikerede tidsrum.

Sæt lidt ekstra god tid af til rejsen.

Lørdag den 9. april kan man med fordel køre inden klokken 10 og efter klokken 14.

Onsdag den 13. april bør man køre inden klokken 14 og efter klokken 18.

Skærtorsdag den 14. april før klokken 10 og efter klokken 14.

Hold god afstand til dem, der kører foran.

Vær opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser.

Lyt til P4 Trafik under køreturen.

Bliv opdateret om den aktuelle trafiksituation på trafikinfo.dk.

Tæt trafik ved den jyske vestkyst

Vejdirektoratet forventer, at trafikken hovedsageligt bevæger sig fra hovedstadsområdet mod Jylland via E20 Vestmotorvejen og Fynske motorvej og via rute 21 mod Sjællands Odde. Der kan også opstå tæt trafik på E45 Sønderjyske motorvej mellem grænsen og Kolding.

Derudover forventer Vejdirektoratet også tæt trafik langs den jyske vestkyst, Skagen i Vendsyssel og i Nordsjælland. På de større rejsedage forventes der også tæt trafik på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 ved Skagen, Rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse og rute 21 mod Sj. Odde.

”Der kan derudover altid opstå kø og forlænget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og i den forbindelse er risikoen altid større, når der er mange biler på vejene. Også derfor er det en god idé at holde sig orienteret på trafikinfo.dk om den aktuelle trafiksituation på ruten både før og under køreturen”, siger Charlotte Vithen og fortsætter:

”Den tætte trafik gør sig særligt gældende på de tre store udrejsedage. Hjemrejsedagene fordeler sig normalt over et større antal dage, og derfor forventer Vejdirektoratet ikke de større forsinkelser i den sammenhæng”, siger hun.

Similar Posts