NYHEDER TELT & SHELTER

APRILSNAR: Friluftsrådet søger frivillige til shelterpoliti

shelterhygge natugle

Alt for mange booker et shelter i naturen uden at møde op. Det betyder, at andre går glip af mulighederne for de populære shelterovernatninger. Nu skal et shelterpoliti komme problemet til livs, lyder det fra Friluftsrådet.

Rekordmange danskere valgte sidste år at krybe i soveposen i nogle af Danmarks mest naturskønne områder. Knapt en kvart million danskere bookede i 2021 en nat under stjernerne på en af Naturstyrelsens lejrpladser.

Desværre er der mange shelters, der står tomme, fordi folk ikke møder op alligevel. Det er ikke holdbart, lyder det fra Friluftsrådet.

“Vi ved, at overnatning i naturen bliver mere og mere populært, og at der er rift om pladserne i landets shelters. Især på Sjælland, hvor mange må søge alternativer, fordi alle shelters er booket et halvt eller et helt år i forvejen. Derfor er det brandærgerligt, at der er nogle, som booker, men ikke møder op” siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Det skal der til for at blive natugle

Du må ikke være mørkeræd.

Du skal have et godt kendskab til den lokale natur.

Du skal være venlig og imødekommende.

Du skal kunne patruljere mindst en weekend hver måned.

Det vil være en fordel, hvis du har en baggrund i politi eller hjemmeværn.

For at melde dig til shelterpolitiet skal du skrive en mail til Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet, på wg@friluftsraadet.dk.

Ansøgningsfristen er 2. april kl. 12.

Bøder til folk, der bliver væk

Friluftsrådet vil derfor oprette et landsdækkende shelterpoliti, også kaldet Natuglerne, og søger nu frivillige, som vil melde sig i den gode sags tjeneste.

Helt konkret skal Natuglerne patruljere ved landets shelterpladser om natten og tjekke om folk nu også sover der, eller om shelteren står tom. Er det sidste tilfældet, vil det blive rapporteret til Naturstyrelsen, som skal udskrive bøder på 1000 kr. første gang man udebliver og op til 5000 kr., hvis det gentager sig.

“Vi håber, at rigtig mange vil melde sig og blive en del af Natuglerne. Jeg er sikker på, at det vil få folk til at møde op, når de har booket et shelter,” siger Winni Grosbøll.

Det kræver en række kvalifikationer at blive Natugle, og derfor afholder Friluftsrådet 5 kurser i løbet af foråret for at uddanne de frivillige til opgaven. På kurserne bliver der også uddelt uniformer, lommelygter og kompas. Der bliver lagt en kursusplan på hjemmesiden i løbet af de næste par uger.

Similar Posts

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at benytte denne side, accepterer du, at vi bruger cookies.  Læs mere