NYHEDER BØGER PRODUKTANBEFALINGER

Ny bog: Cold Hawaii – Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy

Cold Hawaii – Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy

Cold Hawaii – Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy er en ny bog fra Forlaget Turbine om nordisk surfkultur. Foto: Turbine

Ny bog om nordisk surfkultur i Thy indeholder 20 fantastiske fortællinger fra lokalområdet. En del af overskuddet fra bogsalget går til klimaorganisationer.

ANNONCE

Det koster penge at lave god journalistik.

Alle links til produkter i artiklen er derfor såkaldte affiliatelinks.

Det betyder, at du støtter Outdoor-Camping økonomisk, når du foretager køb via vores affiliate-links.

På den måde kan du være med til at sikre, at Outdoor-Camping også i fremtiden kan udkomme med relevante artikler som denne.

Strækningen fra Agger til Hanstholm er helt speciel. Her ligger Cold Hawaii, som på mange måder adskiller sig fra alt, hvad vi normalt forbinder med surfkultur: Her er er der ingen palmer eller bare overkroppe. Her er iskoldt vandt, vilde bølger og tykke våddragter.

Selvom surferne har set mange strande og bølger rundt omkring i verden, så kommer de alligevel tilbage til Klitmøller, fordi området her har noget helt specielt at byde på.

I bogen ‘Cold Hawaii – Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy‘ har Signe Sigyn Christensen indsamlet 20 beretninger fra surfere, fotografer, ildsjæle og tilflyttere, som bor og arbejder i lokalområdet. De fortæller om den udvikling, stedet har gennemgået de sidste år, og hvordan det er at leve og bo så tæt på det temperamentsfulde Vesterhav.

Overskud fra bogsalget går til klimaorganisationer

Om Cold Hawaii – Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy

Cold Hawaii – Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy
Cold Hawaii – Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy forside viser en af de mange surfere, der holder af Vesterhavets vilde bølger. Foto: Turbine

Vestkystens bølger ved Thy er trods stiv kuling yderst velegnede til surfing. I bogen i ’Cold Hawaii – Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy’ giver folk fra lokalområdet deres indblik i livet med den nordiske surfkultur.

Forfatter: Signe Sigyn Christensen
Forlag: Turbine
Sidetal: 215
Udgivet: Oktober 2021
Vejledende pris: 269,95 kroner

Køb Cold Hawaii – Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy her.

Havet er en legeplads for alle generationer – unge som gamle – og en fællesnævner for kulturen og lokalmiljøet. Cold Hawaii har blandt andet en filmfestival og en HF med fag som surfing. Og i takt med at området ændrer sig, flytter flere fra byerne og til det eftertragtede område for at bo og leve.

”Resten af Danmark virker så kultiveret, pænt og komfortabelt, men herude ved Vestkysten er det elementerne, der bestemmer. Alligevel er der den her gruppe af mennesker, der hellere vil bo her end noget andet sted i verden og ser det som den ultimative legeplads året rundt til trods for blæst, kulde og mørke vintre”, fortæller fotograf Jakob Gjerluff Ager i bogen.

Cold Hawaii – Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy er blevet til med et ønske om at give tilbage til havet. Derfor går en stor del af overskuddet fra bogsalget til klimaorganisationer. Det var hele idéen med bogen fra start at indsamle midler og give lidt tilbage til lokalmiljøets fællesnævner: Havet”, siger forfatter Signe Sigyn Christensen.

Om forfatteren

Signe Sigyn Christensen er uddannet designer fra Det Kongelige Kunstakademis Designskole i København. Hun er selv opvokset tæt ved havet, og hendes passion for det nordiske landskab har formet hendes praksis som designer.

Hun startede på bogen ’Cold Hawaii – Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy’ i forbindelse med sit bachelor-projekt, og derfra voksede den. Billederne i bogen, som er taget af de lokale, supplerer de personlige beretninger, og sammen er de med til at fortælle historien om livet på vestkysten.

Similar Posts